

Yeşil Soğan Soslu Çıtır Tavuk Budu
toplam süre
30 dak.
5 dak.
hazırlık süresi
15 dak.
marine süresi
10 dak.
pişme süresi
Besin değerleri (porsiyon başı):
2191 kJ
/
523 kcal
33,2 gr
Yağ
44,1 gr
Protein
9,5 gr
Karbonhidrat
Hazırlanış
Adım 1
Tavuk eti, 1 yemek kaşığı doğal fermente soya sosuyla baharatlandırılıp yaklaşık 15 dakika dinlendirilir. Dikkatlice bastırarak kurulanır ve patates ununa bulanır. Kızartma yağı, yaklaşık 160-170°C ye ısıtılarak tavuk eti çıtır çıtır olana kadar kızartılır.
Adım 2
Yeşil soğanlı sosun tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırılır. Kızarmış tavuk eti dilimlenir, üzerine yeşil soğanlı sos gezdirilir.
Püf noktası:
Garnitür olarak patates püresi veya salata enfes gider.
Recept-ID: 390
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet