Mantarlı Milföy Böreği
Mantarlı Milföy Böreği

Mantarlı Milföy Böreği

toplam süre120 dak.
15 dak.hazırlık süresi
45 dak.pişme süresi
60 dak.pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
1 yemek kaşığı
sıvıyağ
500 gr
kahverengi mantar, ince doğranmış
1 
kırmızı soğan, dilimlenmiş
3 
diş sarımsak, ince doğranmış
150 gr
pişmiş kestane, ince doğranmış
100 gr
ıspanak
1 yemek kaşığı
adaçayı, ince doğranmış
 ¼ tatlı kaşığı
karabiber
375 gr
taze milföy böreği, sarılmış
Üzerine sürmek için süt

Hazırlanış

Adım 1

Yağ büyük bir tavaya alınır, mantar ve soğanlar orta ateşte nemleri buharlaşana kadar, yaklaşık 10 dakika tavada kavrulur. Sarımsak, kestane, ıspanak, soya sosu, adaçayı ve karabiber eklenip karıştırılır. Sıkça karıştırarak 4 dakika daha pişirilir.

Adım 2

Sebze karışımı soğumaya bırakılır, daha sonra streç folyoya koyulur ve kalın, sert bir rulo haline getirilir, ardından 1 saat soğuk tutulur.

Adım 3

Fırın önceden 200 dereceye ısıtılır. Düz bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir.

Adım 4

Milföy hamuru açılır ve dolgu karışımı folyodan çıkarılır. Karışım, milföy hamurunun üzerine yerleştirilir ve hamurun kenarları su ile fırçalanır. Hamur, dolgu karışımın etrafına sarılır, fazla gelen kısmı kesilir ve kapatmak için hamur uçları birbirine bastırılır.

Adım 5

İçi dolu hamur rulosu, "dikiş" kısmı aşağı bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir. Milföy hamuruna keskin bir bıçakla kesik atılır.

Adım 6

Milföy böreğinin üzerine fırça yardımıyla süt sürülür, fırına yerleştirilir ve hamur altın-kahverengi olana kadar 30 dakika pişirilir.

Recept-ID: 445

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Yağ büyük bir tavaya alınır, mantar ve soğanlar orta ateşte nemleri buharlaşana kadar, yaklaşık 10 dakika tavada kavrulur. Sarımsak, kestane, ıspanak, soya sosu, adaçayı ve karabiber eklenip karıştırılır. Sıkça karıştırarak 4 dakika daha pişirilir.

Sebze karışımı soğumaya bırakılır, daha sonra streç folyoya koyulur ve kalın, sert bir rulo haline getirilir, ardından 1 saat soğuk tutulur.

Fırın önceden 200 dereceye ısıtılır. Düz bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir.

Milföy hamuru açılır ve dolgu karışımı folyodan çıkarılır. Karışım, milföy hamurunun üzerine yerleştirilir ve hamurun kenarları su ile fırçalanır. Hamur, dolgu karışımın etrafına sarılır, fazla gelen kısmı kesilir ve kapatmak için hamur uçları birbirine bastırılır.

İçi dolu hamur rulosu, "dikiş" kısmı aşağı bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir. Milföy hamuruna keskin bir bıçakla kesik atılır.

Milföy böreğinin üzerine fırça yardımıyla süt sürülür, fırına yerleştirilir ve hamur altın-kahverengi olana kadar 30 dakika pişirilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.