Mantarlı Milföy Böreği
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Yağ büyük bir tavaya alınır, mantar ve soğanlar orta ateşte nemleri buharlaşana kadar, yaklaşık 10 dakika tavada kavrulur. Sarımsak, kestane, ıspanak, soya sosu, adaçayı ve karabiber eklenip karıştırılır. Sıkça karıştırarak 4 dakika daha pişirilir.
Adım 2
Sebze karışımı soğumaya bırakılır, daha sonra streç folyoya koyulur ve kalın, sert bir rulo haline getirilir, ardından 1 saat soğuk tutulur.
Adım 3
Fırın önceden 200 dereceye ısıtılır. Düz bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serilir.
Adım 4
Milföy hamuru açılır ve dolgu karışımı folyodan çıkarılır. Karışım, milföy hamurunun üzerine yerleştirilir ve hamurun kenarları su ile fırçalanır. Hamur, dolgu karışımın etrafına sarılır, fazla gelen kısmı kesilir ve kapatmak için hamur uçları birbirine bastırılır.
Adım 5
İçi dolu hamur rulosu, "dikiş" kısmı aşağı bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirilir. Milföy hamuruna keskin bir bıçakla kesik atılır.
Adım 6
Milföy böreğinin üzerine fırça yardımıyla süt sürülür, fırına yerleştirilir ve hamur altın-kahverengi olana kadar 30 dakika pişirilir.
Recept-ID: 445
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet