Avokado ve Elmalı Vejetaryen Gunkan Maki Sushi

toplam süre 15 dak.
15 dak. hazırlık süresi

Avokado, elma, mayonez ve pilavlı vejetaryen Gunkan Maki Sushi yapmak için yöntem ve malzemeler.

Malzemeler

4 porsiyon
2 yemek kaşığı
küp küp doğranmış elma*
2 yemek kaşığı
küp küp doğranmış avokado
1 yemek kaşığı
mayonez
1 
Nori yosunu
80 gr
pişmiş suşi pirinci*

Servis için:

Elma ve avokado şeritleri
*Elma yerine hurma, greyfurt, portakal veya herhangi bir taze meyve de kullanabilirsiniz.
Besin değerleri (porsiyon başı): 443 kJ  /  107 kcal
7,2 gr Yağ
1,8 gr Protein
7,9 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Bir kapta küp küp doğranmış elma ve avokadoları mayonez ile karıştırın.

Adım 2

Nori yosununu kesin: Yosunun kenarından 3 cm'lik şeritleri görünen şerit üzerinden kesin ve bir kenara koyun.

Adım 3

Görünen şerit üzerinden 4 adet Nori şeridi kesin ve bir kenara koyun (yaklaşık 3 cm x 15 cm 4 yaprak).

Adım 4

4 x 20 g suşi pirincini ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla oval toplar haline getirin.

Adım 5

Her topun etrafına bir Nori şeridi yerleştirin, biraz glütenli pirinç ile "yapıştırın" ve iyice bastırın.

Adım 6

Hazırladığınız elma ve avokado karışımından her bir pirinç topunun üzerine bir porsiyon koyun.

Adım 7

Gunkan'ı ince elma dilimleri ve avokado ile süsleyip Kikkoman soya sosuyla servis edin.

Püf noktası:

Pirinci pişirirken pirinç oranını şu şekilde kullanın: Su = 1 : 1. Suşi pirinci hazırlanırken geleneksel pirincin hazırlanmasına göre daha az su kullanılır.

*Suşi pirinci (yaklaşık 1 kg pişmiş suşi pirinci)

450 g (540 ml) Japon pirinci
450 ml su
Önce pirinci pişirin, sonra aşağıdaki baharatlar ile baharatlayın

Suşi pirinci için 100 ml Kikkoman baharatı
veya alternatif olarak:

70 ml pirinç sirkesi
30 g şeker
15 g tuz

Recept-ID: 944

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Bir kapta küp küp doğranmış elma ve avokadoları mayonez ile karıştırın.

Nori yosununu kesin: Yosunun kenarından 3 cm'lik şeritleri görünen şerit üzerinden kesin ve bir kenara koyun.

Görünen şerit üzerinden 4 adet Nori şeridi kesin ve bir kenara koyun (yaklaşık 3 cm x 15 cm 4 yaprak).

4 x 20 g suşi pirincini ıslatmış olduğunuz parmaklarınızla oval toplar haline getirin.

Her topun etrafına bir Nori şeridi yerleştirin, biraz glütenli pirinç ile "yapıştırın" ve iyice bastırın.

Hazırladığınız elma ve avokado karışımından her bir pirinç topunun üzerine bir porsiyon koyun.

Gunkan'ı ince elma dilimleri ve avokado ile süsleyip Kikkoman soya sosuyla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.