

Vietnam’dan lẩu cá chua - balık güveç
Tatlı-ekşi aromalı, canh chua esintili bu balık çorbası; otlar, deniz ürünleri, sebzeler, ananas ve domatesle hazırlanır. Kikkoman Ponzu Lemon ile hafif ve aromatik bir lezzete dönüşür.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

300 gr beyaz balık fileto – 8 karides – 250 gr ananas – ½ limon veya ½ yeşil limon – 200 gr kereviz – 12 bamya – 8 küçük domates – 200 gr mantar (örneğin enoki, istiridye, shiitake) – 80 gr kişniş – 80 gr dereotu – 80 gr taze soğan – 40 gr cam noodle
Balık filetolarını lokmalık parçalara kesin. Karideslerin kabuklarını soyup sırt kısmından hafifçe keserek damarı çıkarın. Ananası lokmalık parçalar, limonu veya yeşil limonu ince dilimler halinde kesin. Kerevizi çapraz şekilde 1 cm kalınlığında doğrayın. Bamyaları ve domatesleri ikiye bölün. Mantarları temizleyip parçalayın. Kişniş, dereotu ve taze soğanı yaklaşık 3 cm uzunluğunda doğrayın. Cam noodle’ı yumuşayana kadar suda bekletin.
Adım 2

adet ince dilimlenmiş kırmızı biber – 1 litre su – 150 ml Kikkoman Ponzu Limonlu
Tencereye suyu, ilk adımdaki ananası, dilimlenmiş kırmızı biberi ve Kikkoman Ponzu Lemon’ı ekleyin. Kaynamaya bırakın.
Adım 3

40 gr kızarmış soğan
Çorba kaynadığında ilk adımdaki balığı, karidesleri, sebzeleri ve yumuşamış cam noodle’ı tencereye ekleyin. Yaklaşık 10 dakika pişirin. Üzerine kişniş, dereotu, taze soğan, limon dilimleri ve kızarmış soğan serpiştirip servis edin.
Recept-ID: 1629
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet















