Vietnam’dan lẩu cá chua - balık güveç
Vietnam’dan lẩu cá chua - balık güveç

Vietnam’dan lẩu cá chua - balık güveç

toplam süre 35 dak.
25 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Tatlı-ekşi aromalı, canh chua esintili bu balık çorbası; otlar, deniz ürünleri, sebzeler, ananas ve domatesle hazırlanır. Kikkoman Ponzu Lemon ile hafif ve aromatik bir lezzete dönüşür.

Malzemeler

4 porsiyon
300 gr
beyaz balık fileto
8 
karides
200 gr
kereviz
12 
bamya
8 
küçük domates
200 gr
mantar (örneğin enoki, istiridye, shiitake)
80 gr
kişniş
80 gr
dereotu
80 gr
taze soğan
40 gr
kızarmış soğan
40 gr
cam noodle
250 gr
ananas
 ½ 
limon veya ½ yeşil limon
1 
adet ince dilimlenmiş kırmızı biber
1 litre
su
Besin değerleri (porsiyon başı):1.335 kJ / 319 kcal
5,7 grYağ
28,1 grProtein
44,1 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

300 gr beyaz balık fileto – 8  karides – 250 gr ananas –  ½  limon veya ½ yeşil limon – 200 gr kereviz – 12  bamya – 8  küçük domates – 200 gr mantar (örneğin enoki, istiridye, shiitake) – 80 gr kişniş – 80 gr dereotu – 80 gr taze soğan – 40 gr cam noodle

Balık filetolarını lokmalık parçalara kesin. Karideslerin kabuklarını soyup sırt kısmından hafifçe keserek damarı çıkarın. Ananası lokmalık parçalar, limonu veya yeşil limonu ince dilimler halinde kesin. Kerevizi çapraz şekilde 1 cm kalınlığında doğrayın. Bamyaları ve domatesleri ikiye bölün. Mantarları temizleyip parçalayın. Kişniş, dereotu ve taze soğanı yaklaşık 3 cm uzunluğunda doğrayın. Cam noodle’ı yumuşayana kadar suda bekletin.

Adım 2

adet ince dilimlenmiş kırmızı biber – 1 litre su – 150 ml Kikkoman Ponzu Limonlu

Tencereye suyu, ilk adımdaki ananası, dilimlenmiş kırmızı biberi ve Kikkoman Ponzu Lemon’ı ekleyin. Kaynamaya bırakın.

Adım 3

40 gr kızarmış soğan

Çorba kaynadığında ilk adımdaki balığı, karidesleri, sebzeleri ve yumuşamış cam noodle’ı tencereye ekleyin. Yaklaşık 10 dakika pişirin. Üzerine kişniş, dereotu, taze soğan, limon dilimleri ve kızarmış soğan serpiştirip servis edin.

Recept-ID: 1629

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

300 gr beyaz balık fileto – 8 karides – 250 gr ananas – ½ limon veya ½ yeşil limon – 200 gr kereviz – 12 bamya – 8 küçük domates – 200 gr mantar (örneğin enoki, istiridye, shiitake) – 80 gr kişniş – 80 gr dereotu – 80 gr taze soğan – 40 gr cam noodle

Balık filetolarını lokmalık parçalara kesin. Karideslerin kabuklarını soyup sırt kısmından hafifçe keserek damarı çıkarın. Ananası lokmalık parçalar, limonu veya yeşil limonu ince dilimler halinde kesin. Kerevizi çapraz şekilde 1 cm kalınlığında doğrayın. Bamyaları ve domatesleri ikiye bölün. Mantarları temizleyip parçalayın. Kişniş, dereotu ve taze soğanı yaklaşık 3 cm uzunluğunda doğrayın. Cam noodle’ı yumuşayana kadar suda bekletin.

adet ince dilimlenmiş kırmızı biber – 1 litre su – 150 ml Kikkoman Ponzu Limonlu

Tencereye suyu, ilk adımdaki ananası, dilimlenmiş kırmızı biberi ve Kikkoman Ponzu Lemon’ı ekleyin. Kaynamaya bırakın.

40 gr kızarmış soğan

Çorba kaynadığında ilk adımdaki balığı, karidesleri, sebzeleri ve yumuşamış cam noodle’ı tencereye ekleyin. Yaklaşık 10 dakika pişirin. Üzerine kişniş, dereotu, taze soğan, limon dilimleri ve kızarmış soğan serpiştirip servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.