Hotategai Shichimi-Shoyu yaki – Shichimi ya da Acılı Soya Soslu Izgara Tarak Midye (Deniz Tarağı)

toplam süre 35 dak.

Malzemeler

4 porsiyon
12 
adet tarak midyesi (deniz tarağı)
1 
yeşil soğan
120 gr
taze ıspanak
10 ml
bitkisel sıvı yağ
20 gr
tereyağı
biraz toz biber
biraz Shichimi baharat tozu ya da iri öğütülmüş acı kırmızı biber
1 gr
acı kırmızı biber lifleri (iplik görünümlü)
Besin değerleri (porsiyon başı): 507 kJ  /  121 kcal
7,3 gr Yağ
12,3 gr Protein
1,5 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Yeşil soğan çok ince halkalara doğranır ve süzgeçe konur. Güzelce yıkanıp suyunun iyice süzülmesi beklenir. Aynı şekilde ıspanakta yıkanır ve suyunun süzülmesi beklenir.

Adım 2

Sıvı yağ, tavada kızdırılıp ıspanak yüksek ateşte kısa bir süre kızartılır. Tereyağı ilave edilir ve toz biberle tatlandırılır. Doğal fermente soya sosu ve Shichimi baharat tozu bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırılır. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tava ısıtılır ve tarak midyeler, yağ kullanmadan yarısı pişene kadar arkalı önlü dikkatlice kızartılır. Tava ocaktan alınıp biraz soğuması beklenir. Shichimi ve soya soslu baharat karışımı ilave edilir ve tava sallanarak karıştırılır.

Adım 3

Son olarak ıspanak ve tarak midyeler bir tabağa alınıp üzerine acı kırmızı biberli soya sosu dökülür. Yeşil soğanlarla ve acı kırmızı biber lifleriyle  süslenir.

Recept-ID: 102

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Yeşil soğan çok ince halkalara doğranır ve süzgeçe konur. Güzelce yıkanıp suyunun iyice süzülmesi beklenir. Aynı şekilde ıspanakta yıkanır ve suyunun süzülmesi beklenir.

Sıvı yağ, tavada kızdırılıp ıspanak yüksek ateşte kısa bir süre kızartılır. Tereyağı ilave edilir ve toz biberle tatlandırılır. Doğal fermente soya sosu ve Shichimi baharat tozu bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırılır. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tava ısıtılır ve tarak midyeler, yağ kullanmadan yarısı pişene kadar arkalı önlü dikkatlice kızartılır. Tava ocaktan alınıp biraz soğuması beklenir. Shichimi ve soya soslu baharat karışımı ilave edilir ve tava sallanarak karıştırılır.

Son olarak ıspanak ve tarak midyeler bir tabağa alınıp üzerine acı kırmızı biberli soya sosu dökülür. Yeşil soğanlarla ve acı kırmızı biber lifleriyle  süslenir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.