Pilav eşliğinde karnabaharlı, kaju fıstıklı ve ıspanaklı köri
Ağız sulandıran bir lezzet: Fıstık ve pilavın eşlik ettiği, karnabahar ve ıspanaklı hafif baharatlı bir köri. Sağlıklı ve leziz bir öğle yemeği alternatifi.
Hazırlanış
Adım 1
3 domates – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 soğan – 1 diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı köri ezmesi – 50 gr ıspanak – 120 ml su – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Domatesleri haşlayıp soyun, ardından küp küp doğrayın. Soğanı doğrayıp Kikkoman Sesame Oil’de kavurun. Bir diş sarımsak ve köri ezmesini de ekleyin. Birlikte karıştırın. Daha sonra ıspanağı, domatesi, suyu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u ekleyin.
Adım 2
200 gr karnabahar – 250 ml hindistancevizi sütü
Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Karnabaharı ve hindistancevizi sütünü sosa ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.
Adım 3
40 gr kaju fıstığı – 100 gr pirinç – 1 demet demet kişniş
Kaju fıstıklarını kuru bir tavada kavurun.
Pirinci pişirin, ardından kaplara koyun. Köri sosunu üzerlerine dökün ve üzerine fındık ve taze kişniş serpin.
Püf noktası:
Daha baharatlı bir yemek için, daha çok köri sosu kullanabilir ya da bir tutam acı biber serpiştirebilirsiniz.
Recept-ID: 1325
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet