Pilav eşliğinde karnabaharlı, kaju fıstıklı ve ıspanaklı köri
Pilav eşliğinde karnabaharlı, kaju fıstıklı ve ıspanaklı köri

Pilav eşliğinde karnabaharlı, kaju fıstıklı ve ıspanaklı köri

toplam süre20 dak.
10 dak.hazırlık süresi
10 dak.pişme süresi

Ağız sulandıran bir lezzet: Fıstık ve pilavın eşlik ettiği, karnabahar ve ıspanaklı hafif baharatlı bir köri. Sağlıklı ve leziz bir öğle yemeği alternatifi.

Malzemeler

2 porsiyon
1 
soğan
1 
diş sarımsak
1 tatlı kaşığı
köri ezmesi
3 
domates
50 gr
ıspanak
120 ml
su
200 gr
karnabahar
250 ml
hindistancevizi sütü
40 gr
kaju fıstığı
100 gr
pirinç
1 demet
demek kişniş
Besin değerleri (porsiyon başı):2022 kJ / 483 kcal
35,5 grYağ
13 grProtein
31,7 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

3  domates – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1  soğan – 1  diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı köri ezmesi – 50 gr ıspanak – 120 ml su – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Domatesleri haşlayıp soyun, ardından küp küp doğrayın. Soğanı doğrayıp Kikkoman Sesame Oil’de kavurun. Bir diş sarımsak ve köri ezmesini de ekleyin. Birlikte karıştırın. Daha sonra ıspanağı, domatesi, suyu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u ekleyin.

Adım 2

200 gr karnabahar – 250 ml hindistancevizi sütü

Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Karnabaharı ve hindistancevizi sütünü sosa ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.

Adım 3

40 gr kaju fıstığı – 100 gr pirinç – 1 demet demet kişniş

Kaju fıstıklarını kuru bir tavada kavurun. 

Pirinci pişirin, ardından kaplara koyun. Köri sosunu üzerlerine dökün ve üzerine fındık ve taze kişniş serpin.

Püf noktası:

Daha baharatlı bir yemek için, daha çok köri sosu kullanabilir ya da bir tutam acı biber serpiştirebilirsiniz.

Recept-ID: 1325

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

3 domates – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 soğan – 1 diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı köri ezmesi – 50 gr ıspanak – 120 ml su – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Domatesleri haşlayıp soyun, ardından küp küp doğrayın. Soğanı doğrayıp Kikkoman Sesame Oil’de kavurun. Bir diş sarımsak ve köri ezmesini de ekleyin. Birlikte karıştırın. Daha sonra ıspanağı, domatesi, suyu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u ekleyin.

200 gr karnabahar – 250 ml hindistancevizi sütü

Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Karnabaharı ve hindistancevizi sütünü sosa ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.

40 gr kaju fıstığı – 100 gr pirinç – 1 demet demet kişniş

Kaju fıstıklarını kuru bir tavada kavurun. 

Pirinci pişirin, ardından kaplara koyun. Köri sosunu üzerlerine dökün ve üzerine fındık ve taze kişniş serpin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.