

Yunan usulü domuz etli dönerli kase
Bu lezzetli ılık kase, ilhamını Yunan lezzetlerinden aldı. Arpa, kızarmış domuz eti döner, soğan, domates ve biberi üzerine ufaladığınız beyaz peynir ve zeytinleri ekleyerek sunabilirsiniz.
Hazırlanış
Adım 1
Arpayı ambalajındaki talimatlara göre hazırlayın. Soğanı ince halkalar halinde kesin ve sarımsağı ince ince doğrayın. Domatesleri ikiye kesin. Biberi şeritler halinde kesin.
Adım 2
Soğan, sarımsak, domates ve biberi ısıttığınız 1 tatlı kaşığı susam yağında 5-8 dakika kavurun. Teriyaki Marinade, toz karabiber ve dağ kekiğiyle çeşnilendirin.
Adım 3
Isıtılmış susam yağının kalanında domuz eti dönerleri yaklaşık 5 dakika kızartın. Beyaz peyniri ufalayın.
Adım 4
Arpa, sebze ve kızarmış domuz etini kaselere bölün, üzerine beyaz peynir serpin ve zeytinle süsleyerek servis edin.
Püf noktası
Çeşnilendirilmiş hazır döner bulamazsanız ince domuz eti dilimlerini ince şeritler halinde kesin ve döner çeşni karışımıyla karıştırın. Bunun yerine Teriyaki Marinade ve biraz dağ kekiğiyle de karıştırabilirsiniz.
Üzerinde kavrulmuş sarımsak yağı gezdirin.
Recept-ID: 1045
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet