Pişmiş kabaklı ve mercimekli kase
Hem gözünüze hem de damağınıza hitap eden bir lezzzet. Pişmiş kabak, mercimek ve aromatik baharatları bir araya getiren bu tarif hem lezzetli hem de estetik. Doyurucu bir öğle yemeği için ideal seçim!
Malzemeler
Sos:
Hazırlanış
Adım 1
100 gr pişmiş kırmızı mercimek – ½ Hokkaido kabağı – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – ½ tatlı kaşığı karabiber – ½ tatlı kaşığı toz zencefil – ½ tatlı kaşığı toz kimyon
Mercimekleri bir saklama kabına yerleştirin. Kabağı dilimleyin. Zeytinyağı, karabiber, zencefil ve kimyonla ovalayın. 200 °C’de 25 dakika pişirin.
Adım 2
½ sarı biber – 2 domates – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı elma sirkesi – 1 tatlı kaşığı bal – 1 yemek kaşığı chopped fresh coriander
Biberi ve domatesi dilimleyin. Sos malzemelerini karıştırın. Mercimeği üzerinde sebzeler ve közlenmiş kabakla, sosla birlikte servis edin.
Recept-ID: 1313
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet