Tatlı-ekşi sebze sote
Tatlı-ekşi sebze sote

Tatlı-ekşi sebze sote

toplam süre20 dak.
10 dak.hazırlık süresi
10 dak.pişme süresi

Tatlı ve ekşi soya sosuyla lezzetlendirilmiş bu sebzeli yemek, vazgeçilmez bir lezzet patlaması sunuyor. Ana yemek veya garnitür olarak sunabileceğiniz bu tarifte, dilediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz!

Malzemeler

2 porsiyon
 ½ 
kırmızı biber
 ½ 
sarı biber
1 avuç
tatlı bezelye
50 gr
edameme ya da bezelye (dondurulmuş)
150 gr
kabak
1 
havuç
1 
dal pırasa (sadece beyaz kısmı)
150 gr
küçük brokoli ya da ince saplı brokoli
150 gr
karnabahar
 ½ demet
taze soğan
Pişirme yağı (örneğin, kanola yağı)

Sos:

3 
diş sarımsak
3 cm
taze zencefil
1 yemek kaşığı
bal
1 yemek kaşığı
yeşil limon suyu
100 ml
ketçap

Süslemek için:

 ½ avuç
yerfıstığı ya da susam tohumu (tercihe göre)
Besin değerleri (porsiyon başı):1951 kJ / 466 kcal
19 grYağ
21 grProtein
55 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Biberleri küp küp, kabağı yarım ay şeklinde, havucu çubuklar halinde, pırasayı dilimler halinde kesin. Brokoli ve karnabaharı eşit boyutlarda çiçeklere ayırın. Yeşil soğanı ince dilimleyin.

Adım 2

Sarımsak ve zencefili bir kasede rendeleyin. Bal, limon suyu, Kikkoman Soy Sauce ve ketçabı ekleyip iyice karıştırın.

Adım 3

Tavada biraz sıvı yağ ısıtın ve havuç ile pırasayı ekleyin. Yaklaşık 1 dakika soteleyin. Biberleri, kabağı, brokoliyi, karnabaharı, dondurulmuş bezelyeleri (veya dondurulmuş edamame), yeşil soğanı ve tatlı bezelyeleri ekleyin. 3-5 dakika kadar soteleyin. Sosu ekleyip iyice karıştırın. 1-2 dakika daha soteleyin.

Adım 4

Üzerine fıstık veya susam serpiştirerek servis edin.

Recept-ID: 1393

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Biberleri küp küp, kabağı yarım ay şeklinde, havucu çubuklar halinde, pırasayı dilimler halinde kesin. Brokoli ve karnabaharı eşit boyutlarda çiçeklere ayırın. Yeşil soğanı ince dilimleyin.

Sarımsak ve zencefili bir kasede rendeleyin. Bal, limon suyu, Kikkoman Soy Sauce ve ketçabı ekleyip iyice karıştırın.

Tavada biraz sıvı yağ ısıtın ve havuç ile pırasayı ekleyin. Yaklaşık 1 dakika soteleyin. Biberleri, kabağı, brokoliyi, karnabaharı, dondurulmuş bezelyeleri (veya dondurulmuş edamame), yeşil soğanı ve tatlı bezelyeleri ekleyin. 3-5 dakika kadar soteleyin. Sosu ekleyip iyice karıştırın. 1-2 dakika daha soteleyin.

Üzerine fıstık veya susam serpiştirerek servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.