Teriyaki Patlıcanlı Taze Çin Böreği

toplam süre 30 dak.
20 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon

Teriyaki patlıcan için:

1 
büyük patlıcan
3 yemek kaşığı
sıvı yağ
1 yemek kaşığı
açık renkli şeker şurubu (alternatif olarak: agave şurubu)
1 yemek kaşığı
susam yağı

İç malzeme için:

1 
kırmızı biber
1 
büyük havuç
 ½ 
salatalık
1 
marulun iç kısmındaki yapraklar
1 demet
taze nane
12 parça / tane
pirinç yufkası
150 gr
haşlanmış pirinç noodle (pirinç eriştesi)

Sos için:

1 
diş sarımsak
2 tatlı kaşığı
susam
3 yemek kaşığı
limon suyu
1 yemek kaşığı
açık renkli şeker şurubu (alternatif olarak: agave şurubu)
1 yemek kaşığı
taze soğan halkası
Besin değerleri (porsiyon başı): 1675 kJ  /  400 kcal
14,3 gr Yağ
10,7 gr Protein
54,2 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Teriyaki patlıcan için patlıcan temizlenir, yıkanır ve küp şeklinde doğranır (yaklaşık 1 x 1 cm). Sıvı yağ, tavada yüksek ateşte ısıtılır, patlıcan kızartılır ve tavadan çıkartılır. Isı düşürülür, Teriyaki Marine, şeker şurubu ve susam yağı ile birlikte kızartma suyuna eklenir, kaynatılır, patlıcan ilave edilir ve 3-4 dakika kısık ateşte pişirilir. Bunu yaparken, patlıcan üzerine tekrar tekrar sos gezdirilir.

Adım 2

Biberler ortadan ikiye bölünür, temizlenip yıkanır, havuçlar temizlenir ve soyulur, salatalıklar temizlenip yıkanır. Sebzeler çok ince şeritler halinde doğranır. Marul ve nane temizlenir, yıkanır ve kurutulur.

Adım 3

Pirinç kâğıdı ılık suya batırılır ve nemli bir bez üzerine yerleştirilir. Üzerine 1 adet marul yaprağı, pirinç noodle, teriyaki patlıcan, sebze şeritleri ve nane yaprakları yerleştirilir. Pirinç kağıdı, dikkatlice yuvarlanıp ikiye bölünür.

Adım 4

Sos için sarımsaklar soyulur, ezilir ve Teriyaki Marine, susam, limon suyu, şurup ve taze soğan ile karıştırılır. Taze Çin böreği sos eşliğinde servis edilir.

Recept-ID: 143

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Teriyaki patlıcan için patlıcan temizlenir, yıkanır ve küp şeklinde doğranır (yaklaşık 1 x 1 cm). Sıvı yağ, tavada yüksek ateşte ısıtılır, patlıcan kızartılır ve tavadan çıkartılır. Isı düşürülür, Teriyaki Marine, şeker şurubu ve susam yağı ile birlikte kızartma suyuna eklenir, kaynatılır, patlıcan ilave edilir ve 3-4 dakika kısık ateşte pişirilir. Bunu yaparken, patlıcan üzerine tekrar tekrar sos gezdirilir.

Biberler ortadan ikiye bölünür, temizlenip yıkanır, havuçlar temizlenir ve soyulur, salatalıklar temizlenip yıkanır. Sebzeler çok ince şeritler halinde doğranır. Marul ve nane temizlenir, yıkanır ve kurutulur.

Pirinç kâğıdı ılık suya batırılır ve nemli bir bez üzerine yerleştirilir. Üzerine 1 adet marul yaprağı, pirinç noodle, teriyaki patlıcan, sebze şeritleri ve nane yaprakları yerleştirilir. Pirinç kağıdı, dikkatlice yuvarlanıp ikiye bölünür.

Sos için sarımsaklar soyulur, ezilir ve Teriyaki Marine, susam, limon suyu, şurup ve taze soğan ile karıştırılır. Taze Çin böreği sos eşliğinde servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.