Teriyaki Patlıcanlı Taze Çin Böreği
Malzemeler
Teriyaki patlıcan için:
İç malzeme için:
Sos için:
Hazırlanış
Adım 1
Teriyaki patlıcan için patlıcan temizlenir, yıkanır ve küp şeklinde doğranır (yaklaşık 1 x 1 cm). Sıvı yağ, tavada yüksek ateşte ısıtılır, patlıcan kızartılır ve tavadan çıkartılır. Isı düşürülür, Teriyaki Marine, şeker şurubu ve susam yağı ile birlikte kızartma suyuna eklenir, kaynatılır, patlıcan ilave edilir ve 3-4 dakika kısık ateşte pişirilir. Bunu yaparken, patlıcan üzerine tekrar tekrar sos gezdirilir.
Adım 2
Biberler ortadan ikiye bölünür, temizlenip yıkanır, havuçlar temizlenir ve soyulur, salatalıklar temizlenip yıkanır. Sebzeler çok ince şeritler halinde doğranır. Marul ve nane temizlenir, yıkanır ve kurutulur.
Adım 3
Pirinç kâğıdı ılık suya batırılır ve nemli bir bez üzerine yerleştirilir. Üzerine 1 adet marul yaprağı, pirinç noodle, teriyaki patlıcan, sebze şeritleri ve nane yaprakları yerleştirilir. Pirinç kağıdı, dikkatlice yuvarlanıp ikiye bölünür.
Adım 4
Sos için sarımsaklar soyulur, ezilir ve Teriyaki Marine, susam, limon suyu, şurup ve taze soğan ile karıştırılır. Taze Çin böreği sos eşliğinde servis edilir.
Recept-ID: 143
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet