Doğal güzelli̇kler doğal kalsinlar
Soya sosumuz için sadece 4 malzeme kullanıyor, katkı maddesinin “k”sini bile ürünlerimize sokmuyoruz; işte Kikkoman’ın on yıllardan beridir tüm dünyadaki soya sosu tutkunlarının gözdesi olmasının nedeni tam olarak bu doğallık. Kikkoman soya sosu sadece özenle seçilen 4 malzemeden oluşmaktadır: su, soya fasulyesi, buğday ve tuz. Soslarımızda başka hiçbir yapay katkı maddesi bulunmaz.
Her şeyden önce: soya fasulyesi
Soya sosunun olmazsa olmazı tabii ki soya fasulyesidir. Soya sosunun kendine has özellikleri soya fasulyelerinin içindeki proteinlerden gelmektedir. Üretim esnasında soya Fasulyeleri önce suyun içinde bekletilmekte sonrasında yüksek ısılarda buğulanmaktadır.
İşte bu yüzden buğday
Buğdayın içerisinde bulunan karbonhidratlar Kikkoman soya sosuna aromasını ve tatlılığını vermekteler. Yüksek ısıda kavrulan buğday taneleri sonrasında fermantasyonu kolaylaştırmak için öğütülmektedir.
Tuz ve suyun rolü
Tuz suda çözünmektedir. Bu tuzlu su karışımı mayalanma esnasında bakterilerin üremesini kontrol ederek bir koruyucu görevi üstlenmektedir.
Daha fazlasını keşfedin