

Teriyaki Somonlu Sebzeli Bento Kutusu
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Pirinç paket üzerindeki talimatlara göre hazırlanır, 1 yemek kaşığı soya sosu ile baharatlandırılır ve 1 tatlı kaşığı susamla tatlandırılır. Somon yıkanır, kurulanır, lokma büyüklüğünde doğranır, 2 yemek kaşığı teriyaki sos ile karıştırılıp 1 tatlı kaşığı ısıtılmış yağda yaklaşık 5-8 dakika kızartılır.
Adım 2
Bu sırada kırmızı lahana temizlenip yıkanır, çok ince rendelenir ve kalan teriyaki sos ve 1 yemek kaşığı soya sosu ile karıştırılır. Kuşkonmaz yıkanır, alt tarafının üçte birlik kısmı soyulur ve çapraz şekilde ince dilimler halinde doğranır. Biber ayıklanır, yıkanır ve küp küp doğranır.
Adım 3
Dressing sos için, soya sosunun geri kalanı arta kalan susam, balzamik sirke, akçaağaç şurubu ve kalan yağ ile karıştırılır, karabiberle tatlandırılır ve alıp götürmek için vida kapaklı bir kavanoza doldurulur. Malzemeler bir bento kutusuna/beslenme çantasına yerleştirilir ve alıp götürene kadar soğuk tutulur.
Püf noktası
Bu bento kutusunda taze kızartılmış somon yerine, füme somon da çok lezzetli oluyor.
Recept-ID: 656
PDF formatında tarif
Geri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet