Soya sosu, parmesan ve siyah susamla pişirilmiş mercimekli, sebzeli lazanya
Lazanyaya yepyeni bir yorum: Mercimek soya sosu eşliğinde sebzelerle buluştu, üzerine bir de dokunduğu her şeyi daha da lezzetlendiren parmesan eklendi ve peynirli, susamlı tart hamuruyla lazanyayı baştan yarattı.
Hazırlanış
Adım 1
80 gr soğan – 1 diş sarımsak – 40 gr havuç – 200 ml domates püresi – 150 ml su – 60 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 40 gr donmuş yeşil bezelye – 150 gr kırmızı mercimek – 20 ml kolza yağı
Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Havucu dilimleyin. Sebzeleri 5 dakika kadar yağda kızartın. Ardından domates püresi, su, Kikkoman Soy Sauce, bezelye ve mercimeği ekleyin. Mercimekler yumuşayana kadar on dakika pişirin.
Adım 2
200 gr lazanya yaprağı – 40 gr doğranmış Parmesan peyniri – 80 gr sert Mozzarella peyniri – 1 yemek kaşığı siyah susam tohumu
İlk adımdaki sostan ince bir tabakayı fırın kabının tabanına yayın. Üzerini bir tabaka lazanya yaprağı ile örtün ve aynı işlemi daha fazla sos ile tekrarlayın. Son kata Parmesan ve rendelenmiş mozzarella peyniri serpin. 180°C'de 30 dakika pişirin.
Sıcak lazanyayı tabağa alıp üzerini çörek otu ile süsleyerek servis edin.
Püf noktası:
Bu tarifte mercimek yerine darı ya da bulgur da kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1370
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet