Soya sosu, parmesan ve siyah susamla pişirilmiş mercimekli, sebzeli lazanya
Soya sosu, parmesan ve siyah susamla pişirilmiş mercimekli, sebzeli lazanya

Soya sosu, parmesan ve siyah susamla pişirilmiş mercimekli, sebzeli lazanya

toplam süre65 dak.
10 dak.hazırlık süresi
55 dak.pişme süresi

Lazanyaya yepyeni bir yorum: Mercimek soya sosu eşliğinde sebzelerle buluştu, üzerine bir de dokunduğu her şeyi daha da lezzetlendiren parmesan eklendi ve peynirli, susamlı tart hamuruyla lazanyayı baştan yarattı.

Malzemeler

2 porsiyon
80 gr
soğan
1 
diş sarımsak
40 gr
havuç
200 ml
domates püresi
150 ml
su
40 gr
donmuş yeşil bezelye
150 gr
kırmızı mercimek
20 ml
kolza yağı
200 gr
lazanya yaprağı
40 gr
doğranmış Parmesan peyniri
80 gr
sert Mozzarella peyniri

Süslemek için:

1 yemek kaşığı
siyah susam tohumu
Besin değerleri (porsiyon başı):4383 kJ / 1047 kcal
36,4 grYağ
127,3 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

80 gr soğan – 1  diş sarımsak – 40 gr havuç – 200 ml domates püresi – 150 ml su – 60 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu40 gr donmuş yeşil bezelye – 150 gr kırmızı mercimek – 20 ml kolza yağı

Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Havucu dilimleyin. Sebzeleri 5 dakika kadar yağda kızartın. Ardından domates püresi, su, Kikkoman Soy Sauce, bezelye ve mercimeği ekleyin. Mercimekler yumuşayana kadar on dakika pişirin.

Adım 2

200 gr lazanya yaprağı – 40 gr doğranmış Parmesan peyniri – 80 gr sert Mozzarella peyniri – 1 yemek kaşığı siyah susam tohumu

İlk adımdaki sostan ince bir tabakayı fırın kabının tabanına yayın. Üzerini bir tabaka lazanya yaprağı ile örtün ve aynı işlemi daha fazla sos ile tekrarlayın. Son kata Parmesan ve rendelenmiş mozzarella peyniri serpin. 180°C'de 30 dakika pişirin. 

Sıcak lazanyayı tabağa alıp üzerini çörek otu ile süsleyerek servis edin.

Püf noktası:

Bu tarifte mercimek yerine darı ya da bulgur da kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1370

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

80 gr soğan – 1 diş sarımsak – 40 gr havuç – 200 ml domates püresi – 150 ml su – 60 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu40 gr donmuş yeşil bezelye – 150 gr kırmızı mercimek – 20 ml kolza yağı

Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Havucu dilimleyin. Sebzeleri 5 dakika kadar yağda kızartın. Ardından domates püresi, su, Kikkoman Soy Sauce, bezelye ve mercimeği ekleyin. Mercimekler yumuşayana kadar on dakika pişirin.

200 gr lazanya yaprağı – 40 gr doğranmış Parmesan peyniri – 80 gr sert Mozzarella peyniri – 1 yemek kaşığı siyah susam tohumu

İlk adımdaki sostan ince bir tabakayı fırın kabının tabanına yayın. Üzerini bir tabaka lazanya yaprağı ile örtün ve aynı işlemi daha fazla sos ile tekrarlayın. Son kata Parmesan ve rendelenmiş mozzarella peyniri serpin. 180°C'de 30 dakika pişirin. 

Sıcak lazanyayı tabağa alıp üzerini çörek otu ile süsleyerek servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.