Barbeküde Oryantal Tatlı Ekşi Soslu Kaburga

5 1 oy
toplam süre 35 dak.
10 dak. hazırlık süresi
180 dak. marine süresi
25 dak. pişme süresi

Kikkoman soya sosu, zencefil, limon, susam yağı, bal ve susam karışımında marine edilmiş tatlı ekşi soslu barbekü kaburgalar. Her yerini kaplayan sosu çok akışkan olduğundan peçeteleri hazır bulundurun!

Malzemeler

4 porsiyon
2 kg
kaburga
Tuz

Marine sosu için:

1 
küçük, organik limon
1 
küçük parça zencefil (yaklaşık 1,5 cm)
1 
diş sarımsak
5 ½ yemek kaşığı
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 yemek kaşığı
susam yağı
3 ½ 
bal
3 yemek kaşığı
beyaz balsamik sirke (veya beyaz şarap/elma sirkesi)
Taze çekilmiş karabiber
4 tatlı kaşığı
susam

Salata için:

1 
mango
1 
marul (veya 2 küçük marul)
2 
havuç
100 gr
filizlenmiş tohum
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 ½ yemek kaşığı
beyaz balsamik sirke
100 ml
elma suyu
2 ½ yemek kaşığı
1 ½ tatlı kaşığı
akçaağaç şurubu
Taze çekilmiş karabiber
Besin değerleri (porsiyon başı): 2652 kJ  /  633 kcal
35,1 gr Yağ
39,6 gr Protein
31,8 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Kaburgaları kaynayan tuzlu suda, kalınlıklarına bağlı olarak yaklaşık 50-70 dakika pişirin. Süzün ve biraz soğumaya bırakın. 

Adım 2

Limonu sıcak suyla yıkayıp kurulayarak marineyi hazırlamaya başlayın. Kabuğunun bir kısmını rendeleyin, limonu ortadan kesin ve suyunu sıkın. Zencefili ve sarımsağı soyduktan sonra, ince bir şekilde doğrayın. Limon kabuğu ve suyu, Kikkoman Soya Sosu​​​​​​​, zeytinyağı, susam yağı, bal, sirke, zencefil, sarımsak, karabiber ve susamı karıştırın. Bir fırça yardımıyla marineyi kaburgalara sürün ve barbekünüz hazır olana kadar 2-3 saat arası buzdolabında bekletin.

Adım 3

Mangoyu soyun ve doğrayarak salatayı hazırlamaya başlayın. Mangoyu ince şeritler hâlinde doğrayın. Marulu doğrayın, sonra yıkayıp kurulayın. Havuçları yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra sebze soyacağı ile ince şeritler kesin. Gerekiyorsa filizlenmiş tohumları yıkayın.

Adım 4

Sosu hazırlamak için 4 yemek kaşığı doğranmış mango, zeytinyağı, sirke, elma suyu, Kikkoman Soya Sosu ve akçaağaç şurubunu blender yardımıyla karıştırın. Karabiber ekleyin. Sosu salataya dökün ve karıştırın. 

Adım 5

Kaburgaları barbeküye yerleştirin (eğer varsa, kapağını kapatın). Sıcaklığına göre 10-20 dakika olarak pişirme süresi değişebilir. Gerekiyorsa, kaburgalar pişerken tekrar üzerlerine marine sosundan sürün. Salata ile servis edin.

Püf noktası:

Kaburgaları önceden tuzlu suda pişirmek, barbeküde pişme süresini önemli ölçüde kısaltır, sulu ve lezzetli olmalarını sağlar.

Marine, dana biftek ve domuz pirzolasına da harika bir tat verir. Daha lezzetli olmaları için kaburgaları bir gece boyunca marine edin.

Recept-ID: 863

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Kaburgaları kaynayan tuzlu suda, kalınlıklarına bağlı olarak yaklaşık 50-70 dakika pişirin. Süzün ve biraz soğumaya bırakın. 

Limonu sıcak suyla yıkayıp kurulayarak marineyi hazırlamaya başlayın. Kabuğunun bir kısmını rendeleyin, limonu ortadan kesin ve suyunu sıkın. Zencefili ve sarımsağı soyduktan sonra, ince bir şekilde doğrayın. Limon kabuğu ve suyu, Kikkoman Soya Sosu​​​​​​​, zeytinyağı, susam yağı, bal, sirke, zencefil, sarımsak, karabiber ve susamı karıştırın. Bir fırça yardımıyla marineyi kaburgalara sürün ve barbekünüz hazır olana kadar 2-3 saat arası buzdolabında bekletin.

Mangoyu soyun ve doğrayarak salatayı hazırlamaya başlayın. Mangoyu ince şeritler hâlinde doğrayın. Marulu doğrayın, sonra yıkayıp kurulayın. Havuçları yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra sebze soyacağı ile ince şeritler kesin. Gerekiyorsa filizlenmiş tohumları yıkayın.

Sosu hazırlamak için 4 yemek kaşığı doğranmış mango, zeytinyağı, sirke, elma suyu, Kikkoman Soya Sosu ve akçaağaç şurubunu blender yardımıyla karıştırın. Karabiber ekleyin. Sosu salataya dökün ve karıştırın. 

Kaburgaları barbeküye yerleştirin (eğer varsa, kapağını kapatın). Sıcaklığına göre 10-20 dakika olarak pişirme süresi değişebilir. Gerekiyorsa, kaburgalar pişerken tekrar üzerlerine marine sosundan sürün. Salata ile servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.