Vegan aloo gobi köri
Vegan aloo gobi köri

Vegan aloo gobi köri

toplam süre30 dak.
10 dak.hazırlık süresi
20 dak.pişme süresi

Kikkoman Soy Sauce'un umami lezzetiyle zenginleştirilmiş, patates, karnabahar ve aromatik baharatlarla hazırlanan lezzetli bir vegan Hint yemeği. Besleyici ve doyurucu bu yemek, Hint mutfağının özünü yansıtıyor.

Malzemeler

2 porsiyon
40 gr
kaju
250 ml
kaynar su
200 gr
patates
400 gr
karnabahar
1 tatlı kaşığı
zerdeçal
1 ½ tatlı kaşığı
kimyon
1 ½ tatlı kaşığı
öğütülmüş kişniş tohumu
 ½ tatlı kaşığı
acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı
garam masala
2 yemek kaşığı
kanola yağı
1 
adet doğranmış soğan
3 
diş doğranmış sarımsak
1 cm
zencefil
200 gr
konserve domates
250 ml
Hindistan cevizi sütü
1 yemek kaşığı
taze kişniş
400 gr
pişmiş pilav
Besin değerleri (porsiyon başı):3410 kJ / 815 kcal
39 grYağ
21 grProtein
92 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

40 gr kaju – 250 ml kaynar su – 200 gr patates – 400 gr karnabahar

Kaynar suyu kajuların üzerine dökün. Patatesleri soyun, yıkayın, kurulayın ve küp şeklinde doğrayın. Karnabaharı yıkayıp kurulayın ve çiçeklerine ayırın.

Adım 2

1 tatlı kaşığı zerdeçal – 1 tatlı kaşığı kimyon – 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kişniş tohumu –  ¼  acı kırmızı biber –  ½ tatlı kaşığı garam masala – 1 yemek kaşığı kanola yağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Baharatları bir kâseye koyun. Yağ ve Kikkoman Soy Sauce'u ekleyip macun kıvamına getirin. Hazırladığınız sebzeleri bu karışımla kaplayın. Sebzeleri fırın tepsisine yayın ve 200°C'de 20 dakika kızartın.

Adım 3

1 yemek kaşığı kanola yağı – 1  doğranmış soğan – 3  diş doğranmış sarımsak – 1 cm zencefil –  ½ tatlı kaşığı garam masala –  ½ tatlı kaşığı kimyon –  ¼ tatlı kaşığı acı kırmızı biber –  ½ tatlı kaşığı öğütülmüş kişniş tohumu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu200 gr konserve domates

1 yemek kaşığı yağda doğranmış soğanı şeffaflaşana kadar soteleyin, ardından doğranmış sarımsak, zencefil ve baharatları (garam masala, kimyon, acı kırmızı biber ve kişniş) ekleyin. 2 dakika soteleyin. Kikkoman Soy Sauce’u, domatesleri ve 1. adımdan süzdüğünüz kajuları ekleyin. Kapağını kapatıp 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Adım 4

250 ml Hindistan cevizi sütü – 1 yemek kaşığı taze kişniş – 400 gr pişmiş pilav

3. adımda elde ettiğiniz sosa Hindistan cevizi sütünü ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Fırında kızarmış sebzelerle karıştırın ve 2 dakika pişirin. Pilavı sebzeli sosla süsleyip üzerine taze kişniş serperek servis yapın.

Püf noktası:

Kikkoman Soy Sauce yerine şunları da kullanabilirsiniz: Kikkoman Less Salt Soy Sauce, Kikkoman Gluten Free Soy Sauce ve Kikkoman Organic Soy Sauce.

Patates ve karnabaharı fırında kızartmak yerine tavada da sotleyebilir ve daha sonra sosa ekleyebilirsiniz.

Recept-ID: 1465

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

40 gr kaju – 250 ml kaynar su – 200 gr patates – 400 gr karnabahar

Kaynar suyu kajuların üzerine dökün. Patatesleri soyun, yıkayın, kurulayın ve küp şeklinde doğrayın. Karnabaharı yıkayıp kurulayın ve çiçeklerine ayırın.

1 tatlı kaşığı zerdeçal – 1 tatlı kaşığı kimyon – 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kişniş tohumu – ¼ acı kırmızı biber – ½ tatlı kaşığı garam masala – 1 yemek kaşığı kanola yağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Baharatları bir kâseye koyun. Yağ ve Kikkoman Soy Sauce'u ekleyip macun kıvamına getirin. Hazırladığınız sebzeleri bu karışımla kaplayın. Sebzeleri fırın tepsisine yayın ve 200°C'de 20 dakika kızartın.

1 yemek kaşığı kanola yağı – 1 doğranmış soğan – 3 diş doğranmış sarımsak – 1 cm zencefil – ½ tatlı kaşığı garam masala – ½ tatlı kaşığı kimyon – ¼ tatlı kaşığı acı kırmızı biber – ½ tatlı kaşığı öğütülmüş kişniş tohumu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu200 gr konserve domates

1 yemek kaşığı yağda doğranmış soğanı şeffaflaşana kadar soteleyin, ardından doğranmış sarımsak, zencefil ve baharatları (garam masala, kimyon, acı kırmızı biber ve kişniş) ekleyin. 2 dakika soteleyin. Kikkoman Soy Sauce’u, domatesleri ve 1. adımdan süzdüğünüz kajuları ekleyin. Kapağını kapatıp 15 dakika kısık ateşte pişirin.

250 ml Hindistan cevizi sütü – 1 yemek kaşığı taze kişniş – 400 gr pişmiş pilav

3. adımda elde ettiğiniz sosa Hindistan cevizi sütünü ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Fırında kızarmış sebzelerle karıştırın ve 2 dakika pişirin. Pilavı sebzeli sosla süsleyip üzerine taze kişniş serperek servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.