

Soya ve mirin (pirinç şarabı) ile derin yağda kızartılmış karides onigiri
Kikkoman Soy Sauce ve mirin’le marine edilmiş, altın sarısı kıtır karidesler pirinç topunun içinde bambaşka bir lezzete dönüşüyor. Çıtır karidesin ve yumuşacık pirincin oluşturduğu tezatın her lokmada keyfini çıkarın.
Hazırlanış
Adım 1

1 yemek kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu – 3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı şeker – 80 gr hazır pişmeye karides (4 adet, kuyruklu)
Sosu hazırlamak için Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning, Kikkoman Soy Sauce, şeker ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırın. Karidesleri kurulayın, ardından kıvrılmalarını önlemek için karın kısmına 4-5 sığ kesik (yaklaşık 5 mm derinliğinde) atın. Karidesleri sırtları yukarı bakacak şekilde tezgâha (ya da çalışacağınız alana) yerleştirin. Hafifçe üzerine bastırın ve gerekirse tekrar kurulayın.
Adım 2

1 yumurta – 1 yemek kaşığı un – 2 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı – 230 ml ayçiçek yağı
Yumurtayı çırpın. Her karidesi önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak Kikkoman Panko'ya bulayın. Kızgın yağda altın sarısı olana kadar kızartın. 1. adımda hazırlanan sosta yaklaşık 2 dakika kadar hızlıca marine edin.
Adım 3

330 gr pişmiş pirinç – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Pirinci bir kâseye koyun, Kikkoman Soy Sauce ile karıştırın ve 4 eşit parçaya bölün.
Adım 4

Her pirinç kâsesinin ortasına bir karides koyun. Karides kuyruğunu üstte bırakacak şekilde üçgen şeklinde şekillendirin.
Adım 5

1 nori yaprağı
Nori yaprağını dört eşit parçaya kesin. Her pirinç üçgenini bu parçalarla sarın. Hemen servis yapın.
Püf noktası:
Karides yerine balık fileto veya kızarmış peynir de kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1488
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet