Lahana turşulu ve baharatlı kuru üzüm soslu Okonomiyaki
Lahana turşulu ve baharatlı kuru üzüm soslu Okonomiyaki

Lahana turşulu ve baharatlı kuru üzüm soslu Okonomiyaki

toplam süre30 dak.
15 dak.hazırlık süresi
15 dak.pişme süresi

Avrupa lezzetleriyle harmanlaşmış bir Japon klasiği. Baharatlı kuru üzüm sosuyla leziz bir füzyon deneyimine dönüşen bu lahana turşusu dolgulu çıtır Okonomiyaki krepleri, sizi benzersiz bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.

Malzemeler

2 porsiyon

Okonomiyaki:

1 
yumurta
200 gr
lahana turşusu (ya da saukerkraut)
150 gr
buğday unu
150 ml
su
1 tatlı kaşığı
kimyon tohumu
1 tatlı kaşığı
kabartma tozu
50 ml
kolza yağı

Sos:

1 yemek kaşığı
zencefil turşusu
4 yemek kaşığı
ketçap
1 yemek kaşığı
organik Worcestershire sosu
1 tatlı kaşığı
bal
50 gr
kuru üzüm
1 yemek kaşığı
taze acı biber

Süslemek için:

1 yemek kaşığı
doğranmış taze soğan
1 yemek kaşığı
susam tohumu
1 yemek kaşığı
doğranmış nori
Besin değerleri (porsiyon başı):3186 kJ / 761 kcal
32,6 grYağ
20,6 grProtein
94,6 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1  yumurta – 150 gr buğday unu – 150 ml su – 1 tatlı kaşığı frenk kimyon tohumu (karaman kimyon tohumu) – 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – 200 gr lahana turşusu – 50 ml kolza yağı

Lahana turşusunu ince ince doğrayın. Yumurtayı un, su, frenk kimyon tohumu ve kabartma tozuyla karıştırın. Ardından doğradığınız turşuyu ekleyin. Karışımdan okonomiyaki krepleri oluşturun ve iki tarafını da kızgın yağda 5 dakika boyunca kızartın.

Adım 2

1 yemek kaşığı zencefil turşusu – 4 yemek kaşığı ketçap – 1 yemek kaşığı organik Worcestershire sosu – 1 tatlı kaşığı bal – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu50 gr kuru üzüm – 1 yemek kaşığı taze acı biber – 1 yemek kaşığı doğranmış taze soğan – 1 yemek kaşığı doğranmış nori – 1 yemek kaşığı susam tohumu

Zencefil turşusunu ve acı biberi ince ince doğrayın. Ardından sos için geri kalan malzemelerle karıştırın. Hazırladığınız krepleri tabağa yerleştirin. Sos, taze soğan, nori ve susam tohumlarıyla süsleyin.

Püf noktası:

Bu tarifte lahana turşusu yerine kimchi de kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1371

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1 yumurta – 150 gr buğday unu – 150 ml su – 1 tatlı kaşığı frenk kimyon tohumu (karaman kimyon tohumu) – 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – 200 gr lahana turşusu – 50 ml kolza yağı

Lahana turşusunu ince ince doğrayın. Yumurtayı un, su, frenk kimyon tohumu ve kabartma tozuyla karıştırın. Ardından doğradığınız turşuyu ekleyin. Karışımdan okonomiyaki krepleri oluşturun ve iki tarafını da kızgın yağda 5 dakika boyunca kızartın.

1 yemek kaşığı zencefil turşusu – 4 yemek kaşığı ketçap – 1 yemek kaşığı organik Worcestershire sosu – 1 tatlı kaşığı bal – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu50 gr kuru üzüm – 1 yemek kaşığı taze acı biber – 1 yemek kaşığı doğranmış taze soğan – 1 yemek kaşığı doğranmış nori – 1 yemek kaşığı susam tohumu

Zencefil turşusunu ve acı biberi ince ince doğrayın. Ardından sos için geri kalan malzemelerle karıştırın. Hazırladığınız krepleri tabağa yerleştirin. Sos, taze soğan, nori ve susam tohumlarıyla süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.