Lahana turşulu ve baharatlı kuru üzüm soslu Okonomiyaki
Avrupa lezzetleriyle harmanlaşmış bir Japon klasiği. Baharatlı kuru üzüm sosuyla leziz bir füzyon deneyimine dönüşen bu lahana turşusu dolgulu çıtır Okonomiyaki krepleri, sizi benzersiz bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.
Malzemeler
Okonomiyaki:
Sos:
Süslemek için:
Hazırlanış
Adım 1
1 yumurta – 150 gr buğday unu – 150 ml su – 1 tatlı kaşığı frenk kimyon tohumu (karaman kimyon tohumu) – 1 tatlı kaşığı kabartma tozu – 200 gr lahana turşusu – 50 ml kolza yağı
Lahana turşusunu ince ince doğrayın. Yumurtayı un, su, frenk kimyon tohumu ve kabartma tozuyla karıştırın. Ardından doğradığınız turşuyu ekleyin. Karışımdan okonomiyaki krepleri oluşturun ve iki tarafını da kızgın yağda 5 dakika boyunca kızartın.
Adım 2
1 yemek kaşığı zencefil turşusu – 4 yemek kaşığı ketçap – 1 yemek kaşığı organik Worcestershire sosu – 1 tatlı kaşığı bal – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 50 gr kuru üzüm – 1 yemek kaşığı taze acı biber – 1 yemek kaşığı doğranmış taze soğan – 1 yemek kaşığı doğranmış nori – 1 yemek kaşığı susam tohumu
Zencefil turşusunu ve acı biberi ince ince doğrayın. Ardından sos için geri kalan malzemelerle karıştırın. Hazırladığınız krepleri tabağa yerleştirin. Sos, taze soğan, nori ve susam tohumlarıyla süsleyin.
Püf noktası:
Bu tarifte lahana turşusu yerine kimchi de kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1371
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet