Fırında narenciyeli somon
Fırında narenciyeli somon

Fırında narenciyeli somon

5 1 oy
toplam süre35 dak.
10 dak.hazırlık süresi
25 dak.pişme süresi

Ağız sulandıran narenciyeli somon kavrulmuş kuşkonmaz, çıtır çıtır kızarmış patates ve hafif bir salatayla bir başka lezzetli!

Aklınızda olsun: Bu yemek, Meal Prep serilerinden biri. Setteki diğer iki tarifi de burada bulabilirsiniz.

Malzemeler

2 porsiyon
250 gr
somon fileto
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
karabiber
1 yemek kaşığı
doğranmış maydonoz
 ½ 
limon
 ½ 
misket limonu
 ½ demet
yeşil kuşkonmaz
300 gr
haşlanmış patates
1 yemek kaşığı
susam
40 gr
roka

Sos:

1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
elma sirkesi
1 tatlı kaşığı
bal
Besin değerleri (porsiyon başı):2476 kJ / 592 kcal
38,5 grYağ
32 grProtein
29,7 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

250 gr somon fileto – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı doğranmış maydonoz –  ½  limon –  ½  misket limonu –  ½ demet yeşil kuşkonmaz – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Somon filetoyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve maydonozla kaplayın. Limonu ve misket limonunu dilimleyin. Dilimleri balığın üzerine yerleştirin. Kuşkonmazı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile kaplayın. Hepsini dilimleyin 180 °C’de 20 dakika kadar fırınlayın.

Adım 2

300 gr haşlanmış patates – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı susam

Patatesleri dörde bölün ve zeytinyağında kızartın. Üzerlerine susam serpiştirin.

Adım 3

40 gr roka – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı elma sirkesi – 1 tatlı kaşığı bal

Salata sosu malzemelerini dikkatlice karıştırın ve roka salatasının üzerine dökün. Pişirdiğiniz somon ve patateslerle servis edin.

Recept-ID: 1315

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

250 gr somon fileto – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı doğranmış maydonoz – ½ limon – ½ misket limonu – ½ demet yeşil kuşkonmaz – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Somon filetoyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve maydonozla kaplayın. Limonu ve misket limonunu dilimleyin. Dilimleri balığın üzerine yerleştirin. Kuşkonmazı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile kaplayın. Hepsini dilimleyin 180 °C’de 20 dakika kadar fırınlayın.

300 gr haşlanmış patates – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı susam

Patatesleri dörde bölün ve zeytinyağında kızartın. Üzerlerine susam serpiştirin.

40 gr roka – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı elma sirkesi – 1 tatlı kaşığı bal

Salata sosu malzemelerini dikkatlice karıştırın ve roka salatasının üzerine dökün. Pişirdiğiniz somon ve patateslerle servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.