Fırında narenciyeli somon
Fırında narenciyeli somon

Fırında narenciyeli somon

toplam süre35 dak.
10 dak.hazırlık süresi
25 dak.pişme süresi

Ağız sulandıran narenciyeli somon kavrulmuş kuşkonmaz, çıtır çıtır kızarmış patates ve hafif bir salatayla bir başka lezzetli!

Malzemeler

2 porsiyon
250 gr
somon fileto
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
karabiber
1 yemek kaşığı
doğranmış maydonoz
 ½ 
limon
 ½ 
misket limonu
 ½ demet
yeşil kuşkonmaz
300 gr
haşlanmış patates
1 yemek kaşığı
susam
40 gr
roka

Sos:

1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
elma sirkesi
1 tatlı kaşığı
bal
Besin değerleri (porsiyon başı):2476 kJ / 592 kcal
38,5 grYağ
32 grProtein
29,7 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

250 gr somon fileto – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı doğranmış maydonoz –  ½  limon –  ½  misket limonu –  ½ demet yeşil kuşkonmaz – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Somon filetoyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve maydonozla kaplayın. Limonu ve misket limonunu dilimleyin. Dilimleri balığın üzerine yerleştirin. Kuşkonmazı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile kaplayın. Hepsini dilimleyin 180 °C’de 20 dakika kadar fırınlayın.

Adım 2

300 gr haşlanmış patates – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı susam

Patatesleri dörde bölün ve zeytinyağında kızartın. Üzerlerine susam serpiştirin.

Adım 3

40 gr roka – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı elma sirkesi – 1 tatlı kaşığı bal

Salata sosu malzemelerini dikkatlice karıştırın ve roka salatasının üzerine dökün. Pişirdiğiniz somon ve patateslerle servis edin.

Recept-ID: 1315

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

250 gr somon fileto – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı doğranmış maydonoz – ½ limon – ½ misket limonu – ½ demet yeşil kuşkonmaz – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Somon filetoyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve maydonozla kaplayın. Limonu ve misket limonunu dilimleyin. Dilimleri balığın üzerine yerleştirin. Kuşkonmazı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile kaplayın. Hepsini dilimleyin 180 °C’de 20 dakika kadar fırınlayın.

300 gr haşlanmış patates – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı susam

Patatesleri dörde bölün ve zeytinyağında kızartın. Üzerlerine susam serpiştirin.

40 gr roka – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı elma sirkesi – 1 tatlı kaşığı bal

Salata sosu malzemelerini dikkatlice karıştırın ve roka salatasının üzerine dökün. Pişirdiğiniz somon ve patateslerle servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.