Fırında narenciyeli somon
Ağız sulandıran narenciyeli somon kavrulmuş kuşkonmaz, çıtır çıtır kızarmış patates ve hafif bir salatayla bir başka lezzetli!
Malzemeler
Sos:
Hazırlanış
Adım 1
250 gr somon fileto – 2 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı karabiber – 1 yemek kaşığı doğranmış maydonoz – ½ limon – ½ misket limonu – ½ demet yeşil kuşkonmaz – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Somon filetoyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve maydonozla kaplayın. Limonu ve misket limonunu dilimleyin. Dilimleri balığın üzerine yerleştirin. Kuşkonmazı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile kaplayın. Hepsini dilimleyin 180 °C’de 20 dakika kadar fırınlayın.
Adım 2
300 gr haşlanmış patates – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı susam
Patatesleri dörde bölün ve zeytinyağında kızartın. Üzerlerine susam serpiştirin.
Adım 3
40 gr roka – 1 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı elma sirkesi – 1 tatlı kaşığı bal
Salata sosu malzemelerini dikkatlice karıştırın ve roka salatasının üzerine dökün. Pişirdiğiniz somon ve patateslerle servis edin.
Recept-ID: 1315
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet