Ponzu ve garam masala ile tereyağlı tavuk
Ponzu ve garam masala ile tereyağlı tavuk

Ponzu ve garam masala ile tereyağlı tavuk

5 3 oy
toplam süre 1 Sa 50 dak.
25 dak. hazırlık süresi
25 dak. pişme süresi
1 Sa marine süresi

Hint mutfağının favorilerinden biri: Ekşimsi yoğurt sos eşliğinde Kikkoman Ponzu Lemon ile yumuşacık tavuk ve kremsi sos. Garam masala dokunuşuyla zengin, rahatlatıcı bir lezzet.

Malzemeler

4 porsiyon
600 gr
tavuk göğüs fileto
2 
diş sarımsak
1 parça / tane
parça zencefil (Yaklaşık 2 cm)
2 tatlı kaşığı
toz biber
8 yemek kaşığı
300 gr
yoğurt
1 tatlı kaşığı
acı kırmızı biber
2 tatlı kaşığı
garam masala
2 
soğan
3 yemek kaşığı
tereyağı
700 ml
süzme domates (şişe veya konserve)
2 yemek kaşığı
domates salçası
200 gr
krema
1 tutam
Bir tutam toz tarçın
2 tatlı kaşığı
bal (veya akçaağaç şurubu ya da Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning)
Süslemek için maydanoz
Besin değerleri (porsiyon başı):2.005 kJ / 480 kcal
24,3 grYağ
43,2 grProtein
19,5 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

600 gr tavuk göğüs fileto – 2  diş sarımsak – 1 parça / tane zencefil (Yaklaşık 2 cm) – 2 tatlı kaşığı toz biber – 5 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu300 gr yoğurt – 1 tatlı kaşığı acı kırmızı biber – 2 tatlı kaşığı garam masala

Filetoyu parçalara kesin. Marinasyon için sarımsak ve zencefili ince doğrayın. Toz biber, Kikkoman Ponzu Lemon, yoğurt, acı kırmızı biber ve garam masala ile karıştırın. Tavukla birleştirin ve en az 1 saat marine edin. Fırını 200 ˚C'ye ısıtın. Marine edilmiş filetoyu fırına dayanıklı bir kaba koyun ve yaklaşık 25 dakika pişirin (veya tavada kızgın yağda kızartın).

Adım 2

2  soğan – 1 ½ yemek kaşığı tereyağı – 700 ml süzme domates (şişe veya konserve) – 2 yemek kaşığı domates salçası

Soğanları küp şeklinde doğrayın ve eritilmiş tereyağında soteleyin. Süzme domatesleri ve domates salçasını ekleyin ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Adım 3

1 ½ yemek kaşığı tereyağı – 200 gr krema – 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – Bir tutam toz tarçın – 2 tatlı kaşığı bal (veya akçaağaç şurubu ya da Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning) – Süslemek için maydanoz

Fırında pişirilmiş filetoyu (isterseniz marinasyon sosuyla birlikte), kalan tereyağını ve kremayı ekleyin. Kısa süreliğine ısıtın. Kikkoman Ponzu Lemon, baharatlar ve bal ile tatlandırın, maydanozla süsleyin ve servis yapın.

Püf noktası:

Kikkoman Ponzu Lemon yerine Kikkoman Soy Sauce ve limon veya misket limonu suyu kullanabilirsiniz. Hafif meyveli ve aromatik bir dokunuş için domates salçası yerine biber salçası veya ajvar kullanmayı deneyin.

Recept-ID: 1492

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

600 gr tavuk göğüs fileto – 2 diş sarımsak – 1 parça / tane zencefil (Yaklaşık 2 cm) – 2 tatlı kaşığı toz biber – 5 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu300 gr yoğurt – 1 tatlı kaşığı acı kırmızı biber – 2 tatlı kaşığı garam masala

Filetoyu parçalara kesin. Marinasyon için sarımsak ve zencefili ince doğrayın. Toz biber, Kikkoman Ponzu Lemon, yoğurt, acı kırmızı biber ve garam masala ile karıştırın. Tavukla birleştirin ve en az 1 saat marine edin. Fırını 200 ˚C'ye ısıtın. Marine edilmiş filetoyu fırına dayanıklı bir kaba koyun ve yaklaşık 25 dakika pişirin (veya tavada kızgın yağda kızartın).

2 soğan – 1 ½ yemek kaşığı tereyağı – 700 ml süzme domates (şişe veya konserve) – 2 yemek kaşığı domates salçası

Soğanları küp şeklinde doğrayın ve eritilmiş tereyağında soteleyin. Süzme domatesleri ve domates salçasını ekleyin ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.

1 ½ yemek kaşığı tereyağı – 200 gr krema – 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – Bir tutam toz tarçın – 2 tatlı kaşığı bal (veya akçaağaç şurubu ya da Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning) – Süslemek için maydanoz

Fırında pişirilmiş filetoyu (isterseniz marinasyon sosuyla birlikte), kalan tereyağını ve kremayı ekleyin. Kısa süreliğine ısıtın. Kikkoman Ponzu Lemon, baharatlar ve bal ile tatlandırın, maydanozla süsleyin ve servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.