

Ponzu ve garam masala ile tereyağlı tavuk
Hint mutfağının favorilerinden biri: Ekşimsi yoğurt sos eşliğinde Kikkoman Ponzu Lemon ile yumuşacık tavuk ve kremsi sos. Garam masala dokunuşuyla zengin, rahatlatıcı bir lezzet.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

600 gr tavuk göğüs fileto – 2 diş sarımsak – 1 parça / tane zencefil (Yaklaşık 2 cm) – 2 tatlı kaşığı toz biber – 5 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – 300 gr yoğurt – 1 tatlı kaşığı acı kırmızı biber – 2 tatlı kaşığı garam masala
Filetoyu parçalara kesin. Marinasyon için sarımsak ve zencefili ince doğrayın. Toz biber, Kikkoman Ponzu Lemon, yoğurt, acı kırmızı biber ve garam masala ile karıştırın. Tavukla birleştirin ve en az 1 saat marine edin. Fırını 200 ˚C'ye ısıtın. Marine edilmiş filetoyu fırına dayanıklı bir kaba koyun ve yaklaşık 25 dakika pişirin (veya tavada kızgın yağda kızartın).
Adım 2

2 soğan – 1 ½ yemek kaşığı tereyağı – 700 ml süzme domates (şişe veya konserve) – 2 yemek kaşığı domates salçası
Soğanları küp şeklinde doğrayın ve eritilmiş tereyağında soteleyin. Süzme domatesleri ve domates salçasını ekleyin ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Adım 3

1 ½ yemek kaşığı tereyağı – 200 gr krema – 3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – Bir tutam toz tarçın – 2 tatlı kaşığı bal (veya akçaağaç şurubu ya da Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning) – Süslemek için maydanoz
Fırında pişirilmiş filetoyu (isterseniz marinasyon sosuyla birlikte), kalan tereyağını ve kremayı ekleyin. Kısa süreliğine ısıtın. Kikkoman Ponzu Lemon, baharatlar ve bal ile tatlandırın, maydanozla süsleyin ve servis yapın.
Püf noktası:
Kikkoman Ponzu Lemon yerine Kikkoman Soy Sauce ve limon veya misket limonu suyu kullanabilirsiniz. Hafif meyveli ve aromatik bir dokunuş için domates salçası yerine biber salçası veya ajvar kullanmayı deneyin.
Recept-ID: 1492
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet