Noodle ve brokoli eşliğinde et sote
Noodle ve brokoli eşliğinde et sote

Noodle ve brokoli eşliğinde et sote

toplam süre60 dak.
15 dak.hazırlık süresi
15 dak.pişme süresi
30 dak.marine süresi

Bu pratik ve leziz yemek, tataki sosunda marine edilmiş sığır etiyle yeşil sebzeleri ve noodle’ı bir araya getiriyor.

Malzemeler

2 porsiyon

Marinasyon:

300 gr
dana fileto
2 
diş sarımsak
1 tatlı kaşığı
bal
50 ml
pirinç şarabı ya da sake

Sote:

250 gr
önceden pişirilmiş buğday noodle
250 gr
brokoli
3 
diş sarımsak
2 ½ cm
taze zencefil
100 gr
yeşil fasulye (önceden blanch edilmiş)
1 yemek kaşığı
kızarmış susam tohumu
 ½ demet
kişniş
1 demet
soğan
Pişirmek için yağ (örneğin, kanola yağı)

Süslemek için:

Kavrulmuş kaju fıstığı (tercihe bağlı)
Besin değerleri (porsiyon başı):4876 kJ / 1164 kcal
39 grYağ
60 grProtein
143 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Eti şeritler halinde kesin. Sarımsağı bir ezici ile ezin ve kaseye koyduğunuz sığır etine ekleyin. Kikkoman Soy Sauce, bal, pirinç şarabı ve Kikkoman Sesame Oil'i ekleyip iyice karıştırın. En az 30 dakika marine edin.

Adım 2

Brokoliyi çiçeklerine ayırın. Sarımsak ve zencefili doğrayın. Yeşil fasulyeleri 2-3 cm’lik parçalara kesin. Soğanların beyaz kısımlarını ince ince dilimleyin ve yeşil kısımlarını 2-3 cm şeritler halinde kesin. Taze kişnişi doğrayın ve bir kenara ayırın.

Adım 3

Tavada biraz yemeklik yağ ısıtın. Eti marine sosundan çıkarın ve hafifçe kurulayın. Tavaya koyun ve kahverengileşmeye başlayana kadar kızartın. Tavadan çıkarın.

Adım 4

Aynı tavaya sarımsak, zencefil ve soğanın beyaz kısmını ekleyin ve karıştırın. 1 dakika sonra brokoliyi ve yeşil fasulyeleri ekleyin ve yaklaşık 3 dakika veya yumuşayana kadar birlikte kızartın. Eti ekleyin ve karıştırın. Haşlanmış noodle'ları ekleyin ve karıştırın. Son olarak, soğanın yeşil kısımlarını, doğranmış kişnişi, kavrulmuş susam tohumlarını ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin ve karıştırın.

Püf noktası:

Bu yemek tercihe bağlı olarak pirinç lapasıyla da servis edilebilir.

Recept-ID: 1399

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Eti şeritler halinde kesin. Sarımsağı bir ezici ile ezin ve kaseye koyduğunuz sığır etine ekleyin. Kikkoman Soy Sauce, bal, pirinç şarabı ve Kikkoman Sesame Oil'i ekleyip iyice karıştırın. En az 30 dakika marine edin.

Brokoliyi çiçeklerine ayırın. Sarımsak ve zencefili doğrayın. Yeşil fasulyeleri 2-3 cm’lik parçalara kesin. Soğanların beyaz kısımlarını ince ince dilimleyin ve yeşil kısımlarını 2-3 cm şeritler halinde kesin. Taze kişnişi doğrayın ve bir kenara ayırın.

Tavada biraz yemeklik yağ ısıtın. Eti marine sosundan çıkarın ve hafifçe kurulayın. Tavaya koyun ve kahverengileşmeye başlayana kadar kızartın. Tavadan çıkarın.

Aynı tavaya sarımsak, zencefil ve soğanın beyaz kısmını ekleyin ve karıştırın. 1 dakika sonra brokoliyi ve yeşil fasulyeleri ekleyin ve yaklaşık 3 dakika veya yumuşayana kadar birlikte kızartın. Eti ekleyin ve karıştırın. Haşlanmış noodle'ları ekleyin ve karıştırın. Son olarak, soğanın yeşil kısımlarını, doğranmış kişnişi, kavrulmuş susam tohumlarını ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin ve karıştırın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.