Meksika Usulü Pizza Tekerleri

toplam süre 25 dak.
10 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi

Partiler için eğlenceli bir atıştırmalık tarifi! Çubuklara geçirdiğiniz bu mini pizza tekerlerinin içi domates, tatlı mısır, Meksika fasulyesi ve acılı peynirle Tex-Mex lezzetleriyle dolu. Çocuklar da bu tarifi yapmaya bayılacak.

Malzemeler

2 porsiyon
1 
pizza hamuru (hazır, soğuk saklanan, yaklaşık 400 gr)
100 gr
çeri domates
100 gr
tatlı mısır (konserve)
100 gr
Meksika fasulyesi (konserve)
100 gr
rendelenmiş peynir
2 yemek kaşığı
domates salçası
Taze çekilmiş karabiber
toz acı biber veya pul biber
ufalanmış taze veya kurutuluş dağ kekiği
Çöp şiş veya benzeri ahşap çubuklar
Besin değerleri (porsiyon başı): 3504 kJ  /  834 kcal
26,9 gr Yağ
32,7 gr Protein
107,3 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Pizza hamurunu açın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Tatlı mısırı ve Meksika fasulyesini ince ince doğrayın. 

Adım 2

Domates, tatlı mısır, Meksika fasulyesi ve peynire Kikkoman soya sosu ve domates salçası ekleyip karıştırın ve karabiber, acı biber ve dağ kekiğiyle çeşnilendirin.

Adım 3

Fırını 200°C'de (180°C fanlı) ısıtın ve fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Pizza hamurunu sebze ve peynir karışımıyla kaplayın, hamuru dikkatlice ve sıkı bir şekilde yuvarlayarak rulo haline getirin. Keskin bir bıçakla 2-3 cm'lik kalın dilimler halinde kesin. 

Adım 4

Yuvarlak pizza hamuru dilimlerini hazırladığınız pişirme kağıdına dizin ve ısıttığınız fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

Adım 5

Çöp şiş veya benzeri ahşap çubuklara takıp servis edin.

Püf noktası

 

Kırmızı köri ezmesi ile daha acılı hale getirebilirsiniz.

Taze kişnişle lezzetlendirin.

Pişirmeden önce tekerlerin üzerine.

 

Recept-ID: 1054

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Pizza hamurunu açın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Tatlı mısırı ve Meksika fasulyesini ince ince doğrayın. 

Domates, tatlı mısır, Meksika fasulyesi ve peynire Kikkoman soya sosu ve domates salçası ekleyip karıştırın ve karabiber, acı biber ve dağ kekiğiyle çeşnilendirin.

Fırını 200°C'de (180°C fanlı) ısıtın ve fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Pizza hamurunu sebze ve peynir karışımıyla kaplayın, hamuru dikkatlice ve sıkı bir şekilde yuvarlayarak rulo haline getirin. Keskin bir bıçakla 2-3 cm'lik kalın dilimler halinde kesin. 

Yuvarlak pizza hamuru dilimlerini hazırladığınız pişirme kağıdına dizin ve ısıttığınız fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

Çöp şiş veya benzeri ahşap çubuklara takıp servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.