Kıvırcık lahana ve nohut çorbası
Kıvırcık lahana ve nohut çorbası

Kıvırcık lahana ve nohut çorbası

5 1 oy
toplam süre25 dak.
10 dak.hazırlık süresi
15 dak.pişme süresi

Yeşil sebzeler, nohut ve karnabahar içeriğiyle besleyici ve aromatik bir çorba. Bu doyurucu yemek, sıcak bir sonbahar veya kış öğünü için mükemmel bir seçim! Üstelik hem vücuda gerekli vitaminleri hem de sıcacık bir rahatlık sunuyor.

Malzemeler

2 porsiyon
80 gr
pırasa
100 gr
beyaz lahana
200 gr
karnabahar
100 gr
kabak
2 avuç
kıvırcık lahan
120 gr
nohut (konserve)
2 yemek kaşığı
kanola yağı
2 
diş sarımsak (doğranmış)
2 
dal taze kekik
 ½ tatlı kaşığı
zerdeçal
 ⅓ tatlı kaşığı
köri tozuköri tozu
2 tutam
acı biber tozu
1 tutam
muskat
2 
defne yaprağı
700 ml
sebze suyu
150 ml
soya sütü
30 gr
mısır nişastası
2 tutam
karabiber
80 gr
donmuş bezelye
2 yemek kaşığı
maydanoz (doğranmış)
Besin değerleri (porsiyon başı):1686 kJ / 403 kcal
16 grYağ
22 grProtein
50 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

80 gr pırasa – 100 gr beyaz lahana – 200 gr karnabahar – 100 gr kabak – 2 avuç kıvırcık lahana – 120 gr nohut (konserve)

Sebzeleri yıkayıp kurulayın. Pırasayı yarım ay şeklinde dilimleyin, lahana yapraklarını doğrayın, karnabaharı küçük çiçeklere ayırın ve kabakları yarım ay şeklinde kesin. Kıvırcık lahananın saplarını çıkarın ve küçük parçalara ayırın. Nohutları süzün.

Adım 2

2 yemek kaşığı kanola yağı – 2  diş sarımsak (doğranmış) – 2  dal taze kekik –  ½ tatlı kaşığı zerdeçal – 0,33 tatlı kaşığı köri tozu – 2 tutam acı biber tozu – 1 tutam muskat – 2  defne yaprağı – 700 ml sebze suyu – 3 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu

Adımda hazırladığınız sebzeleri bir tavada yağ ekleyerek soteleyin. Ardından sarımsağı, kekiği, baharatları ve defne yapraklarını ekleyin. Sebze suyu ve Kikkoman Gluten free Soy Sauce’u dökün ve sebzeler hafif yumuşayana kadar 8 dakika pişirin.

Adım 3

150 ml soya sütü – 30 gr mısır nişastası – 2 tutam karabiber – 80 gr donmuş bezelye – 2 yemek kaşığı maydanoz (doğranmış)

Soya sütü ve unu bir kasede karıştırın, tencereye ekleyin ve karıştırın. Karabiberle tatlandırın ve bezelyeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayıp çorba koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin. Çorbayı bir kaseye dökün ve üzerine maydanoz serpiştirerek servis edin.

Recept-ID: 1384

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

80 gr pırasa – 100 gr beyaz lahana – 200 gr karnabahar – 100 gr kabak – 2 avuç kıvırcık lahana – 120 gr nohut (konserve)

Sebzeleri yıkayıp kurulayın. Pırasayı yarım ay şeklinde dilimleyin, lahana yapraklarını doğrayın, karnabaharı küçük çiçeklere ayırın ve kabakları yarım ay şeklinde kesin. Kıvırcık lahananın saplarını çıkarın ve küçük parçalara ayırın. Nohutları süzün.

2 yemek kaşığı kanola yağı – 2 diş sarımsak (doğranmış) – 2 dal taze kekik – ½ tatlı kaşığı zerdeçal – 0,33 tatlı kaşığı köri tozu – 2 tutam acı biber tozu – 1 tutam muskat – 2 defne yaprağı – 700 ml sebze suyu – 3 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu

Adımda hazırladığınız sebzeleri bir tavada yağ ekleyerek soteleyin. Ardından sarımsağı, kekiği, baharatları ve defne yapraklarını ekleyin. Sebze suyu ve Kikkoman Gluten free Soy Sauce’u dökün ve sebzeler hafif yumuşayana kadar 8 dakika pişirin.

150 ml soya sütü – 30 gr mısır nişastası – 2 tutam karabiber – 80 gr donmuş bezelye – 2 yemek kaşığı maydanoz (doğranmış)

Soya sütü ve unu bir kasede karıştırın, tencereye ekleyin ve karıştırın. Karabiberle tatlandırın ve bezelyeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayıp çorba koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin. Çorbayı bir kaseye dökün ve üzerine maydanoz serpiştirerek servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.