Kıvırcık lahana ve nohut çorbası
Yeşil sebzeler, nohut ve karnabahar içeriğiyle besleyici ve aromatik bir çorba. Bu doyurucu yemek, sıcak bir sonbahar veya kış öğünü için mükemmel bir seçim! Üstelik hem vücuda gerekli vitaminleri hem de sıcacık bir rahatlık sunuyor.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
80 gr pırasa – 100 gr beyaz lahana – 200 gr karnabahar – 100 gr kabak – 2 avuç kıvırcık lahana – 120 gr nohut (konserve)
Sebzeleri yıkayıp kurulayın. Pırasayı yarım ay şeklinde dilimleyin, lahana yapraklarını doğrayın, karnabaharı küçük çiçeklere ayırın ve kabakları yarım ay şeklinde kesin. Kıvırcık lahananın saplarını çıkarın ve küçük parçalara ayırın. Nohutları süzün.
Adım 2
2 yemek kaşığı kanola yağı – 2 diş sarımsak (doğranmış) – 2 dal taze kekik – ½ tatlı kaşığı zerdeçal – 0,33 tatlı kaşığı köri tozu – 2 tutam acı biber tozu – 1 tutam muskat – 2 defne yaprağı – 700 ml sebze suyu – 3 yemek kaşığı Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosu
Adımda hazırladığınız sebzeleri bir tavada yağ ekleyerek soteleyin. Ardından sarımsağı, kekiği, baharatları ve defne yapraklarını ekleyin. Sebze suyu ve Kikkoman Gluten free Soy Sauce’u dökün ve sebzeler hafif yumuşayana kadar 8 dakika pişirin.
Adım 3
150 ml soya sütü – 30 gr mısır nişastası – 2 tutam karabiber – 80 gr donmuş bezelye – 2 yemek kaşığı maydanoz (doğranmış)
Soya sütü ve unu bir kasede karıştırın, tencereye ekleyin ve karıştırın. Karabiberle tatlandırın ve bezelyeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayıp çorba koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin. Çorbayı bir kaseye dökün ve üzerine maydanoz serpiştirerek servis edin.
Recept-ID: 1384
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet