

Ponzu ve Kırmızı Biber Soslu Bufalo Usulü Çıtır Deniz Tarağı
Buffalo soslu tavuktan ilham alan bir tarifle karşınızdayız. Ponzu sosu, kırmızı biber ve narenciye ile yapılan baharatlı sırla kaplanan, istiridyeler. Parti veya film geceleri için mükemmel bir atıştırmalık.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

400 gr deniz tarağı – 1 litre su
Deniz taraklarını bir tencereye koyun, üzerini geçene kadar su ekleyin orta ateşte pişirin. Yaklaşık 5-7 dakika boyunca kabukları açılana kadar pişirin. Ardından sudan çıkarıp süzün ve 3-4 dakika kadar soğumaya bırakın. Sonrasında içindeki etini çıkarın ve kenara koyun.
Adım 2

500 ml yemeklik yağ – 4 yemek kaşığı çok amaçlı un – 4 yemek kaşığı patates nişastası veya mısır unu – 1 tatlı kaşığı tütsülenmiş toz biber – 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu – 1 tatlı kaşığı kimyon – ¼ tatlı kaşığı kabartma tozu
Öncelikle yağı bir tencerede orta sıcaklıkta 180 dereceye kadar ısıtın.
Sonrasında bütün kuru malzemeleri iyice karıştırın. Bu karışımın 4’e birini başka bir kaba alın ve 2-3 yemek kaşığı soğuk suyla bulamaç kıvamına gelene kadar karıştırın. Ardından deniz taraklarının etlerini bu bulamacın içinde karıştırın ve sonrasında kuru karışıma ekleyin. Deniz taraklarının her yerinin iyice kaplandığından emin olun. Sonrasında deniz taraklarını önceden ısıtılmış yağda altın rengini alana kadar yaklaşık 2-3 dakika kızartın. Yağdan çıkardıktan sonra kâğıt havlu yardımıyla kurulayın.
Adım 3

3 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – 1 yemek kaşığı sriracha sosu – 1 yemek kaşığı ketçap – Yarım lime limonunun rendelenmiş kabuğu – Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
Tüm malzemeleri homojen bir sos elde edene kadar karıştırın.
Adım 4
2 yeşil soğan – Taze kişniş
Kızarmış deniz taraklarını hazırladığınız sosun içine bandırın ve her yerini sosla kaplayın. Sonrasında yeşil soğanı doğrayın ve taze kişniş yaprakları ile beraber yemeğin üzerine serperek servis edin. Afiyet olsun.
Püf noktası:
Arzu ederseniz Ponzu sosunu yemeğin yanına servis edip deniz taraklarını tekrardan sosa bandırarak yiyebilirsiniz.
Sriracha sosu yerine Kikkoman Kimchi Acılı Biber Sosu kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1159
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet