

Mozzarella ve fesleğenli Caprese ramen
Aromatik fesleğen, sarımsak, mozzarella ve domates, taptaze otlarla bir araya geldi. İtalyan esintili bu çok özel ramen, kaçırılmaması gereken bir lezzet!
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

20 gr fesleğen yaprağı – 1 diş sarımsak – 2 ½ yemek kaşığı zeytinyağı – 10 gr çam fıstığı
Kekiği doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakla ve çam fıstıklarıyla pürüzsüz hale gelene kadar karıştırıp püre haline getirin.
Adım 2

4 orta boy domates – 180 gr mozzarella – 10 gr fesleğen yaprağı – ½ avokado
Domatesleri ve mozzarellayı eşit kalınlıkta (0,5–1 cm) dilimler halinde kesin ve iki tabağa daireler şeklinde yerleştirin. Fesleğeni doğrayıp domates ve mozzarella karışımının üzerine serpin. Avokadonun içini küp küp doğrayın ve bir kenara alın.
Adım 3

200 gr ramen noodle – 50 ml Kikkoman Ramen Çorba Konsantresi – 4 tatlı kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine – 540 ml su
Ramen noodle’ları paketindeki talimatlara göre hazırlayın. Kikkoman Soup Base’i, Kikkoman Teriyaki Marinade’i, 1. adımdaki pestoyu ve suyu 2 kaba bölüştürün ve karıştırın.
Adım 4
15 gr doğranmış karışık kuruyemiş (örn. kaju) – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tutam taze çekilmiş karabiber – Biraz zeytinyağı
Ramen noodle’ları çorbaya ekleyin. Domates ile mozzarellayı kaşık veya spatula yardımıyla dikkatlice üzerine yerleştirin. Dağılmamasına özen gösterin. Avokado ve kuruyemişleri ramen’in üzerine serpin. Ardından Kikkoman Soy Sauce, karabiber ve zeytinyağı ile süsleyerek servis yapın.
Püf noktası:
Zamanınız kısıtlıysa, kendi karışımınızı hazırlamak yerine hazır ‘Pesto Genovese’ (Genova usulü pesto) kullanabilirsiniz. Ancak bu pesto, çorbanın renginin biraz daha açık yeşil olmasına neden olacaktır.
Recept-ID: 1472
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet