

Yer fıstıklı ponzu soslu, kırmızı lahanalı tavuk salatası
Klasik salataya farklı bir yorum: Fıstık ezmeli marine tavuk, çıtır kırmızı lahana, kremamsı ve yer fıstıklı Kikkoman Ponzu Limon sosu, çıtır nohut ve aromatik maydanoz buluştu. Sonuç, benzersiz bir doku ve tazelik patlaması.
Malzemeler
Sos için:
Nohut için:
Hazırlanış
Adım 1

300 gr tavuk fileto – 1 tutam taze çekilmiş karabiber – 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 90 ml Kikkoman Ponzu Limonlu
Tavuğu orta boy dilimlere kesin (yaklaşık 1.5 cm kalınlığında) ve karabiberle tatlandırın. Fıstık ezmesi ile Kikkoman Ponzu Lemon'u karıştırarak bir marine sosu hazırlayın, ardından tavukları iyice kaplayıp marine edin.
Adım 2

3 yemek kaşığı mayonez – 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Bir kâsede mayonez, fıstık ezmesi, ponzu ve limon kabuğunu karıştırın.
Adım 3

400 gr konserve nohut – 1 tatlı kaşığı toz sarımsak – 3 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı toz biber – ½ tatlı kaşığı kişniş – 1 yemek kaşığı susam – 1 tutam tuz – 1 tutam taze çekilmiş karabiber
Nohutları süzüp kurulayın. Zeytinyağıyla harmanlayın. Ardından baharatlar ve susamla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 20 dakika boyunca 200˚ C'de fırında pişirin veya tavada kızartın.
Adım 4

250 gr kırmızı lahana – 1 adet salatalık – 1 demet demet maydanoz – 1 avuç sevdiğiniz filizler – 1 avuç kavrulmuş kaju
Lahanayı ince doğrayın, salatalığı yarım dilimler halinde kesin, maydanoz ve kuruyemişleri kıyın. Tavuğu ızgarada veya tavada pişirip soğumaya bırakın. Malzemeleri kâselere yerleştirin ve üzerine fıstık sosu gezdirin. Tavuk dilimleriyle süsleyip maydanoz ve kaju fıstıklarıyla servis yapın.
Recept-ID: 1447
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet