Yer fıstıklı ponzu soslu, kırmızı lahanalı tavuk salatası
Yer fıstıklı ponzu soslu, kırmızı lahanalı tavuk salatası

Yer fıstıklı ponzu soslu, kırmızı lahanalı tavuk salatası

4,8 4 oy
toplam süre 1 Sa 20 dak.
20 dak. hazırlık süresi
40 dak. pişme süresi
20 dak. marine süresi

Klasik salataya farklı bir yorum: Fıstık ezmeli marine tavuk, çıtır kırmızı lahana, kremamsı ve yer fıstıklı Kikkoman Ponzu Limon sosu, çıtır nohut ve aromatik maydanoz buluştu. Sonuç, benzersiz bir doku ve tazelik patlaması.

Malzemeler

2 porsiyon
300 gr
tavuk fileto
1 tutam
taze çekilmiş karabiber
1 yemek kaşığı
fıstık ezmesi

Sos için:

3 yemek kaşığı
mayonez
2 yemek kaşığı
fıstık ezmesi
4 yemek kaşığı
1 yemek kaşığı
rendelenmiş limon kabuğu

Nohut için:

400 gr
konserve nohut
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
tatlı toz biber
1 tatlı kaşığı
toz sarımsak
 ½ tatlı kaşığı
kişniş
1 yemek kaşığı
susam
1 tutam
tuz
1 tutam
taze çekilmiş karabiber
250 gr
kırmızı lahana
1 
adet salatalık
1 demet
demet maydanoz
1 avuç
sevdiğiniz filizler
1 avuç
kavrulmuş kaju
Besin değerleri (porsiyon başı):4.401 kJ / 1.025 kcal
63 grYağ
57 grProtein
64 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

300 gr tavuk fileto – 1 tutam taze çekilmiş karabiber – 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 90 ml Kikkoman Ponzu Limonlu

Tavuğu orta boy dilimlere kesin (yaklaşık 1.5 cm kalınlığında) ve karabiberle tatlandırın. Fıstık ezmesi ile Kikkoman Ponzu Lemon'u karıştırarak bir marine sosu hazırlayın, ardından tavukları iyice kaplayıp marine edin.

Adım 2

3 yemek kaşığı mayonez – 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Bir kâsede mayonez, fıstık ezmesi, ponzu ve limon kabuğunu karıştırın.

Adım 3

400 gr konserve nohut – 1 tatlı kaşığı toz sarımsak – 3 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı toz biber –  ½ tatlı kaşığı kişniş – 1 yemek kaşığı susam – 1 tutam tuz – 1 tutam taze çekilmiş karabiber

Nohutları süzüp kurulayın. Zeytinyağıyla harmanlayın. Ardından baharatlar ve susamla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 20 dakika boyunca 200˚ C'de fırında pişirin veya tavada kızartın.

Adım 4

250 gr kırmızı lahana – 1  adet salatalık – 1 demet demet maydanoz – 1 avuç sevdiğiniz filizler – 1 avuç kavrulmuş kaju

Lahanayı ince doğrayın, salatalığı yarım dilimler halinde kesin, maydanoz ve kuruyemişleri kıyın. Tavuğu ızgarada veya tavada pişirip soğumaya bırakın. Malzemeleri kâselere yerleştirin ve üzerine fıstık sosu gezdirin. Tavuk dilimleriyle süsleyip maydanoz ve kaju fıstıklarıyla servis yapın.

Recept-ID: 1447

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

300 gr tavuk fileto – 1 tutam taze çekilmiş karabiber – 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 90 ml Kikkoman Ponzu Limonlu

Tavuğu orta boy dilimlere kesin (yaklaşık 1.5 cm kalınlığında) ve karabiberle tatlandırın. Fıstık ezmesi ile Kikkoman Ponzu Lemon'u karıştırarak bir marine sosu hazırlayın, ardından tavukları iyice kaplayıp marine edin.

3 yemek kaşığı mayonez – 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Bir kâsede mayonez, fıstık ezmesi, ponzu ve limon kabuğunu karıştırın.

400 gr konserve nohut – 1 tatlı kaşığı toz sarımsak – 3 yemek kaşığı zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı toz biber – ½ tatlı kaşığı kişniş – 1 yemek kaşığı susam – 1 tutam tuz – 1 tutam taze çekilmiş karabiber

Nohutları süzüp kurulayın. Zeytinyağıyla harmanlayın. Ardından baharatlar ve susamla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 20 dakika boyunca 200˚ C'de fırında pişirin veya tavada kızartın.

250 gr kırmızı lahana – 1 adet salatalık – 1 demet demet maydanoz – 1 avuç sevdiğiniz filizler – 1 avuç kavrulmuş kaju

Lahanayı ince doğrayın, salatalığı yarım dilimler halinde kesin, maydanoz ve kuruyemişleri kıyın. Tavuğu ızgarada veya tavada pişirip soğumaya bırakın. Malzemeleri kâselere yerleştirin ve üzerine fıstık sosu gezdirin. Tavuk dilimleriyle süsleyip maydanoz ve kaju fıstıklarıyla servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.