Acılı domatesli kimchi güveç
Acılı domatesli kimchi güveç

Acılı domatesli kimchi güveç

toplam süre 35 dak.
15 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Avrupa mutfağından tanıdık malzemeleri bir araya getiren pratik bir güveç. Domatesin ekşiliği ve Kikkoman Kimchi Chili Sauce’un acısıyla lezzetlenen bu tarife, füme domuz pastırma, sosis ve erimiş peynir zengin bir umami katıyor. Hızlıca hazırlanır, paylaşmak için idealdir.

Malzemeler

4 porsiyon
8 
dilim füme domuz pastırma
2 
baş hindiba (Boylamasına 4’e bölünmüş)
120 gr
brokoli (Küçük çiçeklere ayrılmış)
1 
adet ince dilimlenmiş soğan
2 
domates (8 parçaya kesilmiş)
1 
kırmızı biber (Şeritler halinde doğranmış)
150 gr
temizlenmiş mantar (Örneğin enoki, kültür veya istiridye), temizlenmiş
8 
adet ikiye bölünmüş sosis
150 gr
haşlanmış pelmeni veya ravioli
100 gr
rendelenmiş peynir (Örneğin parmesan veya mozzarella)

Çorba tabanı için:

500 ml
tavuk suyu
400 gr
doğranmış konserve domates
50 ml
beyaz şarap
Besin değerleri (porsiyon başı):3.059 kJ / 731 kcal
49,5 grYağ
37,2 grProtein
33,3 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

2  baş hindiba (Boylamasına 4’e bölünmüş) – 8  dilim füme domuz pastırma – 120 gr brokoli (Küçük çiçeklere ayrılmış) – 1  adet ince dilimlenmiş soğan – 2  domates (8 parçaya kesilmiş) – 1  kırmızı biber (Şeritler halinde doğranmış) – 150 gr mantar (Örneğin enoki, kültür veya istiridye), temizlenmiş – 8  adet sosis (İkiye bölünmüş)

Her bir hindiba parçasını bir dilim füme domuz pastırmayla sarın. Brokoliyi küçük çiçeklerine ayırın. Soğanı ince dilimleyin, domatesleri sekiz parçaya kesin. Kırmızı biberi boylamasına şeritler halinde doğrayın. Mantarları temizleyin; büyük olanları ikiye bölün, enoki mantarını demetlerine ayırın. Sosisleri ikiye kesin.

Adım 2

500 ml tavuk suyu – 400 gr doğranmış konserve domates – 50 ml beyaz şarap – 4 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu

Tencereye tavuk suyunu, doğranmış domatesi, beyaz şarabı ve Kikkoman Kimchi Chili Sauce’u ekleyin. Kaynamaya bırakın ve çorba tabanını hazırlayın.

Adım 3

İlk adımdaki füme domuz pastırmasına sarılı hindibaları, brokoliyi, soğanı, domatesleri, kırmızı biberi, mantarları ve sosisleri 2. adımdaki çorba tabanına ekleyin. Tekrar kaynatın, ardından sebzeler yumuşayıp sosisler tamamen pişene kadar kısık ateşte nazikçe kaynatın.

Adım 4

150 gr haşlanmış pelmeni veya ravioli – 100 gr rendelenmiş peynir (Örneğin parmesan veya mozzarella)

Yemeğin sonunda kalan çorbanın içine pelmeni veya ravioli ekleyin. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Üzerine rendelenmiş peyniri serpiştirip sıcak servis edin.

Püf noktası

Tarifi dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz: Son aşamada farklı türde mantı kullanabilir veya peynir yerine ekşi krema tercih edebilirsiniz. Deniz ürünleri sevenler için, sosis ve domuz pastırması yerine 150 gr karışık deniz ürünü kullanılabilir.

Recept-ID: 1628

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

2 baş hindiba (Boylamasına 4’e bölünmüş) – 8 dilim füme domuz pastırma – 120 gr brokoli (Küçük çiçeklere ayrılmış) – 1 adet ince dilimlenmiş soğan – 2 domates (8 parçaya kesilmiş) – 1 kırmızı biber (Şeritler halinde doğranmış) – 150 gr mantar (Örneğin enoki, kültür veya istiridye), temizlenmiş – 8 adet sosis (İkiye bölünmüş)

Her bir hindiba parçasını bir dilim füme domuz pastırmayla sarın. Brokoliyi küçük çiçeklerine ayırın. Soğanı ince dilimleyin, domatesleri sekiz parçaya kesin. Kırmızı biberi boylamasına şeritler halinde doğrayın. Mantarları temizleyin; büyük olanları ikiye bölün, enoki mantarını demetlerine ayırın. Sosisleri ikiye kesin.

500 ml tavuk suyu – 400 gr doğranmış konserve domates – 50 ml beyaz şarap – 4 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu

Tencereye tavuk suyunu, doğranmış domatesi, beyaz şarabı ve Kikkoman Kimchi Chili Sauce’u ekleyin. Kaynamaya bırakın ve çorba tabanını hazırlayın.

İlk adımdaki füme domuz pastırmasına sarılı hindibaları, brokoliyi, soğanı, domatesleri, kırmızı biberi, mantarları ve sosisleri 2. adımdaki çorba tabanına ekleyin. Tekrar kaynatın, ardından sebzeler yumuşayıp sosisler tamamen pişene kadar kısık ateşte nazikçe kaynatın.

150 gr haşlanmış pelmeni veya ravioli – 100 gr rendelenmiş peynir (Örneğin parmesan veya mozzarella)

Yemeğin sonunda kalan çorbanın içine pelmeni veya ravioli ekleyin. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Üzerine rendelenmiş peyniri serpiştirip sıcak servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.