Scallop stir-fry with cauliflower & peas
Scallop stir-fry with cauliflower & peas

Scallop stir-fry with cauliflower & peas

toplam süre25 dak.
10 dak.hazırlık süresi
15 dak.pişme süresi

Klasik deniz tarağını Asya mutfağından esintilerle harmanlayan bir füzyon yemeği. Diğer deniz ürünleriyle de uygulayabileceğiniz bu orijinal sote tarifinden vazgeçemeyeceksiniz.

Malzemeler

2 porsiyon
200 gr
deniz tarağı (sadece et kısmı)
 ¼ tatlı kaşığı
toz sarı köri
250 gr
karnabahar
 ½ demet
taze soğan
1 
dal kereviz
Pişirmek için yağ (örneğin, kanola yağı)
150 gr
yeşil bezelye (dondurulmuş)
50 gr
tatlı bezelye
1 tatlı kaşığı
limon kabuğu rendesi
 ½ demet
maydonoz (doğranmış)
1 yemek kaşığı
limon suyu
 ½ 
kırmızı acı biber (doğranmış - tercihe göre)

Süslemek için:

1 avuç
bezelye filizi (tercihe göre)
1 
limon (ikiye bölünmüş - tercihe göre)
Besin değerleri (porsiyon başı):1500 kJ / 360 kcal
17 grYağ
28 grProtein
20 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Deniz taraklarını dörde bölün. Üzerine bir tutam sarı köri tozu serpin ve yaklaşık 30 ml Kikkoman Soy Sauce gezdirin.

Adım 2

Karnabaharı çiçeklere ayırın. Yeşil soğanın beyaz kısmını ince doğrayın, yeşil kısmını ise 2 cm’lik parçalar halinde kesin. Kerevizi ince dilimleyin.

Adım 3

Tavada biraz sıvı yağ ısıtın. Deniz tarağını ekleyin ve yüksek ateşte yaklaşık 1 dakika pişirin. Karıştırın ve bir dakika daha pişirdikten sonra tavadan alın. Aynı tavaya Kikkoman Sesame Oil dökün ve karnabaharı ekleyin. Ardından yaklaşık 2 dakika soteleyin. Dondurulmuş bezelyeleri, kerevizi ve yeşil soğanın beyaz kısmını ekleyin; yaklaşık 2 dakika pişirin. Ardından deniz tarağını, tatlı bezelyeleri, yeşil soğanın yeşil kısmını ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın ve bir dakika daha pişirin. Son olarak doğranmış naneyi ekleyin. Limon suyu ve pul biberle tatlandırın.

Adım 4

Arzu ederseniz bezelye filizleri ve/veya yarım limonla servis edin.

Recept-ID: 1396

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Deniz taraklarını dörde bölün. Üzerine bir tutam sarı köri tozu serpin ve yaklaşık 30 ml Kikkoman Soy Sauce gezdirin.

Karnabaharı çiçeklere ayırın. Yeşil soğanın beyaz kısmını ince doğrayın, yeşil kısmını ise 2 cm’lik parçalar halinde kesin. Kerevizi ince dilimleyin.

Tavada biraz sıvı yağ ısıtın. Deniz tarağını ekleyin ve yüksek ateşte yaklaşık 1 dakika pişirin. Karıştırın ve bir dakika daha pişirdikten sonra tavadan alın. Aynı tavaya Kikkoman Sesame Oil dökün ve karnabaharı ekleyin. Ardından yaklaşık 2 dakika soteleyin. Dondurulmuş bezelyeleri, kerevizi ve yeşil soğanın beyaz kısmını ekleyin; yaklaşık 2 dakika pişirin. Ardından deniz tarağını, tatlı bezelyeleri, yeşil soğanın yeşil kısmını ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın ve bir dakika daha pişirin. Son olarak doğranmış naneyi ekleyin. Limon suyu ve pul biberle tatlandırın.

Arzu ederseniz bezelye filizleri ve/veya yarım limonla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.