Scallop stir-fry with cauliflower & peas
Klasik deniz tarağını Asya mutfağından esintilerle harmanlayan bir füzyon yemeği. Diğer deniz ürünleriyle de uygulayabileceğiniz bu orijinal sote tarifinden vazgeçemeyeceksiniz.
Malzemeler
Süslemek için:
Hazırlanış
Adım 1
Deniz taraklarını dörde bölün. Üzerine bir tutam sarı köri tozu serpin ve yaklaşık 30 ml Kikkoman Soy Sauce gezdirin.
Adım 2
Karnabaharı çiçeklere ayırın. Yeşil soğanın beyaz kısmını ince doğrayın, yeşil kısmını ise 2 cm’lik parçalar halinde kesin. Kerevizi ince dilimleyin.
Adım 3
Tavada biraz sıvı yağ ısıtın. Deniz tarağını ekleyin ve yüksek ateşte yaklaşık 1 dakika pişirin. Karıştırın ve bir dakika daha pişirdikten sonra tavadan alın. Aynı tavaya Kikkoman Sesame Oil dökün ve karnabaharı ekleyin. Ardından yaklaşık 2 dakika soteleyin. Dondurulmuş bezelyeleri, kerevizi ve yeşil soğanın beyaz kısmını ekleyin; yaklaşık 2 dakika pişirin. Ardından deniz tarağını, tatlı bezelyeleri, yeşil soğanın yeşil kısmını ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın ve bir dakika daha pişirin. Son olarak doğranmış naneyi ekleyin. Limon suyu ve pul biberle tatlandırın.
Adım 4
Arzu ederseniz bezelye filizleri ve/veya yarım limonla servis edin.
Recept-ID: 1396
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet