

Tembeh ve ıspanaklı mantarla, balkabaklı havuçlu vegan waffle
Balkabağı ve havuç lezzetiyle vegan waffle’ların tadını çıkarın. Tembeh’in leziz aromasıyla doyurucu bir alternatif.
Hazırlanış
Adım 1

320 gr doğal vegan yoğurt – 120 ml bitki bazlı süt – 60 gr balkabağı püresi – 1 havuç – 150 gr buğday unu – 1 tatlı kaşığı kabartma unu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Havucu rendeleyin. Yoğurdu bitkisel süt, kabak püresi, havuç, un, kabartma tozu ve Kikkoman Less Salt Soy Sauce ile karıştırın.
Bu karışımdan waffle makinenizin boyutuna göre 2 ya da 4 waffle elde edin ve waffle’ları pişirin.
Adım 2

100 gr tempeh – 100 gr mantar – 3 yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı sriracha sosu – 1 ½ Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 yemek kaşığı esmer şeker
Tempeh'yi küpler halinde kesin ve mantarları dörde bölün.
Kikkoman Less Salt Soy Sauce, sriracha sosu, 1 yemek kaşığı Kikkoman Sesame Oil ve şekeri bir kapta karıştırın. Tempeh'yi karışımda 15 dakika marine edin.
Kalan ½ yemek kaşığı Kikkoman Sesame Oil’i tavaya dökün. Mantarları ekleyin ve 1 dakika kızartın. Tempeh'yi marinasyonuyla birlikte ekleyin ve 3 dakika kızartın.
Adım 3

½ yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 diş sarımsak – 100 gr ıspanak – ½ yemek kaşığı Kikkoman Daha Az Tuzlu Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Sarımsakları doğrayın, ıspanaklarla birlikte Kikkoman Sesame Oil’de kızartın. Kikkoman Less Salt Soy Sauce’u ekleyin ve karıştırın.
Adım 4

Mantarları, tembeh ve ıspanakla birlikte pişirdiğiniz waffle’lara yerleştirin.
Püf noktası:
Tempeh yerine kremalı tofu da kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1324
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet