Patlıcanlı füme chana dal
Patlıcanlı füme chana dal

Patlıcanlı füme chana dal

toplam süre 1 Sa 25 dak.
20 dak. hazırlık süresi
45 dak. pişme süresi
20 dak. mayalanma süresi

Patlıcan ve közlenmiş sarımsakla pişirilen chana dal, topraksı ve isli baharatlarla, Kikkoman Soy Sauce eşliğinde zenginleştirilir. Sarımsaklı taze naan ve kişniş eşliğinde servis edilir.

Malzemeler

2 porsiyon

Dal:

150 gr
chana dal (kabuksuz nohut)
600 ml
sebze suyu
1 
defne yaprağı
1 
bütün sarımsak başı
1 yemek kaşığı
sıvı yağ
1 yemek kaşığı
sade yağ (ghee)
40 gr
kırmızı soğan (ince şeritler halinde doğranmış)
200 gr
patlıcan (orta boy, küp küp doğranmış)
 ½ tatlı kaşığı
kimyon tohumu
 ½ tatlı kaşığı
zerdeçal
 ½ tatlı kaşığı
kişniş tohumu
 ½ tatlı kaşığı
füme tatlı toz biber
200 ml
domates püresi (passata)

Naan:

200 gr
buğday unu
20 gr
un (açmak için)
 ½ tatlı kaşığı
kabartma tozu
 ½ tatlı kaşığı
karbonat
40 ml
ılık süt
75 gr
sade yoğurt

Ekstra:

2 
diş sarımsak, doğranmış
40 gr
sade yağ (ghee)
1 tatlı kaşığı
doğranmış kişniş
40 gr
kırmızı soğan
Taze kişniş yaprakları
Besin değerleri (porsiyon başı):3.631 kJ / 868 kcal
36 grYağ
25 grProtein
114 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1  bütün sarımsak başı – 1 yemek kaşığı sıvı yağ – 150 gr chana dal (kabuksuz nohut) – 600 ml sebze suyu – 40 gr kırmızı soğan (ince şeritler halinde doğranmış) – 200 gr patlıcan (orta boy, küp küp doğranmış) – 1 yemek kaşığı sade yağ (ghee) –  ½ tatlı kaşığı kimyon tohumu –  ½ tatlı kaşığı zerdeçal –  ½ tatlı kaşığı kişniş tohumu –  ½ tatlı kaşığı füme tatlı toz biber – 1  defne yaprağı

Sarımsağın baş kısmını kesin ve dişlerini ortaya çıkarın. Üzerine sıvı yağ sürüp fırında yaklaşık 30 dakika közleyin (180°C). Chana dal’ı sebze suyunda 40 dakika haşlayın. Bir tavada kırmızı soğan ve patlıcanı sade yağda 5 dakika altın rengi olana kadar soteleyin, ardından közlenmiş sarımsağı sıkıp ekleyin. Kimyon tohumu, zerdeçal, kişniş tohumu, füme biber ve defne yaprağını ilave edin; aromalarının çıkması için 10–15 saniye kavurun.

Adım 2

200 ml domates püresi (passata) – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Domates püresini 1. adımda hazırlanan sebzelere ekleyin, Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın ve 5 dakika pişirin.

Adım 3

200 gr buğday unu – 20 gr un (açmak için) –  ½ tatlı kaşığı kabartma tozu –  ½ tatlı kaşığı karbonat – 40 ml ılık süt – 75 gr sade yoğurt

Geniş bir kapta 200 gr unu, kabartma tozu ve karbonatla karıştırın. Ilık sütü azar azar ekleyerek hamur kıvamı alıncaya kadar karıştırın, ardından yoğurdu ekleyin. Pürüzsüz ve elastik bir hamur elde edene kadar 5 dakika yoğurun. Üzerini nemli bir bez veya streç filmle kapatın, sıcak bir yerde yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Hamuru dört parçaya bölün ve kalan 20 gr unla hafifçe unlayarak her birini 3-4 mm kalınlığında ince oval ekmekler şeklinde açın.

Adım 4

2  diş sarımsak, doğranmış – 40 gr sade yağ (ghee) – 1 tatlı kaşığı doğranmış kişniş – 40 gr kırmızı soğan – Taze kişniş yaprakları

Orta-yüksek ateşte kuru tavayı ısıtın, her bir ekmeği iki yüzünde altın rengi kabarcıklar ve yanık izleri oluşana kadar 2’şer dakika pişirin. Küçük bir sos tenceresinde ghee’yi eritip doğranmış sarımsak ve kişnişi ekleyin. Soğanı halka halka doğrayın. Naan’ın üzerine sarımsaklı tereyağını sürün, dal ve soğanla servis edin. Taze kişniş yapraklarıyla süsleyin.

Recept-ID: 1601

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1 bütün sarımsak başı – 1 yemek kaşığı sıvı yağ – 150 gr chana dal (kabuksuz nohut) – 600 ml sebze suyu – 40 gr kırmızı soğan (ince şeritler halinde doğranmış) – 200 gr patlıcan (orta boy, küp küp doğranmış) – 1 yemek kaşığı sade yağ (ghee) – ½ tatlı kaşığı kimyon tohumu – ½ tatlı kaşığı zerdeçal – ½ tatlı kaşığı kişniş tohumu – ½ tatlı kaşığı füme tatlı toz biber – 1 defne yaprağı

Sarımsağın baş kısmını kesin ve dişlerini ortaya çıkarın. Üzerine sıvı yağ sürüp fırında yaklaşık 30 dakika közleyin (180°C). Chana dal’ı sebze suyunda 40 dakika haşlayın. Bir tavada kırmızı soğan ve patlıcanı sade yağda 5 dakika altın rengi olana kadar soteleyin, ardından közlenmiş sarımsağı sıkıp ekleyin. Kimyon tohumu, zerdeçal, kişniş tohumu, füme biber ve defne yaprağını ilave edin; aromalarının çıkması için 10–15 saniye kavurun.

200 ml domates püresi (passata) – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Domates püresini 1. adımda hazırlanan sebzelere ekleyin, Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın ve 5 dakika pişirin.

200 gr buğday unu – 20 gr un (açmak için) – ½ tatlı kaşığı kabartma tozu – ½ tatlı kaşığı karbonat – 40 ml ılık süt – 75 gr sade yoğurt

Geniş bir kapta 200 gr unu, kabartma tozu ve karbonatla karıştırın. Ilık sütü azar azar ekleyerek hamur kıvamı alıncaya kadar karıştırın, ardından yoğurdu ekleyin. Pürüzsüz ve elastik bir hamur elde edene kadar 5 dakika yoğurun. Üzerini nemli bir bez veya streç filmle kapatın, sıcak bir yerde yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Hamuru dört parçaya bölün ve kalan 20 gr unla hafifçe unlayarak her birini 3-4 mm kalınlığında ince oval ekmekler şeklinde açın.

2 diş sarımsak, doğranmış – 40 gr sade yağ (ghee) – 1 tatlı kaşığı doğranmış kişniş – 40 gr kırmızı soğan – Taze kişniş yaprakları

Orta-yüksek ateşte kuru tavayı ısıtın, her bir ekmeği iki yüzünde altın rengi kabarcıklar ve yanık izleri oluşana kadar 2’şer dakika pişirin. Küçük bir sos tenceresinde ghee’yi eritip doğranmış sarımsak ve kişnişi ekleyin. Soğanı halka halka doğrayın. Naan’ın üzerine sarımsaklı tereyağını sürün, dal ve soğanla servis edin. Taze kişniş yapraklarıyla süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.