

Patlıcanlı füme chana dal
Patlıcan ve közlenmiş sarımsakla pişirilen chana dal, topraksı ve isli baharatlarla, Kikkoman Soy Sauce eşliğinde zenginleştirilir. Sarımsaklı taze naan ve kişniş eşliğinde servis edilir.
Malzemeler
Dal:
Naan:
Ekstra:
Hazırlanış
Adım 1

1 bütün sarımsak başı – 1 yemek kaşığı sıvı yağ – 150 gr chana dal (kabuksuz nohut) – 600 ml sebze suyu – 40 gr kırmızı soğan (ince şeritler halinde doğranmış) – 200 gr patlıcan (orta boy, küp küp doğranmış) – 1 yemek kaşığı sade yağ (ghee) – ½ tatlı kaşığı kimyon tohumu – ½ tatlı kaşığı zerdeçal – ½ tatlı kaşığı kişniş tohumu – ½ tatlı kaşığı füme tatlı toz biber – 1 defne yaprağı
Sarımsağın baş kısmını kesin ve dişlerini ortaya çıkarın. Üzerine sıvı yağ sürüp fırında yaklaşık 30 dakika közleyin (180°C). Chana dal’ı sebze suyunda 40 dakika haşlayın. Bir tavada kırmızı soğan ve patlıcanı sade yağda 5 dakika altın rengi olana kadar soteleyin, ardından közlenmiş sarımsağı sıkıp ekleyin. Kimyon tohumu, zerdeçal, kişniş tohumu, füme biber ve defne yaprağını ilave edin; aromalarının çıkması için 10–15 saniye kavurun.
Adım 2

200 ml domates püresi (passata) – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Domates püresini 1. adımda hazırlanan sebzelere ekleyin, Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın ve 5 dakika pişirin.
Adım 3

200 gr buğday unu – 20 gr un (açmak için) – ½ tatlı kaşığı kabartma tozu – ½ tatlı kaşığı karbonat – 40 ml ılık süt – 75 gr sade yoğurt
Geniş bir kapta 200 gr unu, kabartma tozu ve karbonatla karıştırın. Ilık sütü azar azar ekleyerek hamur kıvamı alıncaya kadar karıştırın, ardından yoğurdu ekleyin. Pürüzsüz ve elastik bir hamur elde edene kadar 5 dakika yoğurun. Üzerini nemli bir bez veya streç filmle kapatın, sıcak bir yerde yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Hamuru dört parçaya bölün ve kalan 20 gr unla hafifçe unlayarak her birini 3-4 mm kalınlığında ince oval ekmekler şeklinde açın.
Adım 4

2 diş sarımsak, doğranmış – 40 gr sade yağ (ghee) – 1 tatlı kaşığı doğranmış kişniş – 40 gr kırmızı soğan – Taze kişniş yaprakları
Orta-yüksek ateşte kuru tavayı ısıtın, her bir ekmeği iki yüzünde altın rengi kabarcıklar ve yanık izleri oluşana kadar 2’şer dakika pişirin. Küçük bir sos tenceresinde ghee’yi eritip doğranmış sarımsak ve kişnişi ekleyin. Soğanı halka halka doğrayın. Naan’ın üzerine sarımsaklı tereyağını sürün, dal ve soğanla servis edin. Taze kişniş yapraklarıyla süsleyin.
Recept-ID: 1601
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet



![[Translate to Türkisch:] [Translate to Türkisch:]](https://www.kikkoman.com.tr/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Türkisch:] [Translate to Türkisch:]](https://www.kikkoman.com.tr/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)














