Baharatlı dana etli ve ıspanaklı lazanya
Dana kıyma, ıspanak, acı biber ve Kikkoman soya sosu bir araya gelerek dünyanın en lezzetli lazanyasını ortaya çıkarıyor!
Malzemeler
Ragu soslu dana eti için
Beşamel sos için
Hazırlanış
Adım 1
Ispanak ve biberi yıkayıp kurulayın. Ispanağı ve biberi çok ince doğrayın. Soğanları ve sarımsağı soyun ve ince ince doğrayın.
Adım 2
Ragu sos için Dana kıymayı 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğunuz büyük bir tencerede rengi kahverengiye dönene kadar kavurun. Sarımsak, soğan ve domates püresini ekleyip biraz soteleyin. Kırmızı şarabı ekleyin ve ateşi kısın.
Adım 3
Ispanağı kıyma karışımına ekleyin. İnce doğanmış biberleri 6 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu, mercanköşkü, tarçın ve iki defne yaprağıyla birlikte karışıma ekleyin. Öneri: Acı seviyorsanız biber tohumları ekleyebilirsiniz.
Adım 4
Ragu sosun üzerini kapatıp yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişmeye bıraktıktan sonra ocaktan alın.
Adım 5
Beşamel sos için Tereyağını bir sos tavasında eritin, içine un ekleyin ve unu eritene kadar pişirin. Şimdi sürekli karıştırmaya devam ederken azar azar süt ekleyin. Öneri: Süt ne kadar sıcak olursa o kadar iyi olacaktır.
Adım 6
4 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu ve muskatla çeşnilendirin.
Adım 7
Fırını önceden 200°C'ye ısıtın.
Adım 8
Bu sırada, lazanya kabını biraz tereyağıyla yağlayın ve tabanını tek bir lazanya yaprağıyla kaplayın. Şimdi sırayla ragu sos, beşamel sos ve makarna katları yapın. Son katman Beşamel sos olmalıdır.
Adım 9
Üzerine peynir serpin ve yaklaşık 25 dakika fırında pişirin.
Recept-ID: 1085
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet