Baharatlı dana etli ve ıspanaklı lazanya

toplam süre 70 dak.
70 dak. hazırlık süresi

Dana kıyma, ıspanak, acı biber ve Kikkoman soya sosu bir araya gelerek dünyanın en lezzetli lazanyasını ortaya çıkarıyor!

Malzemeler

4 porsiyon

Ragu soslu dana eti için

500 gr
dana kıyma
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 
adet soğan
400 gr
ıspanak
1 
acı biber
2 yemek kaşığı
domates püresi
 ½ tatlı kaşığı
kurutulmuş mercanköşkü
 ½ tatlı kaşığı
toz tarçın
1 
diş sarımsak
100 ml
kırmızı şarap
2 
defne yaprağı
250 gr
taze lazanya yaprağı
200 gr
rendelenmiş Gouda peyniri

Beşamel sos için

40 gr
tereyağı
30 gr
sade buğday unu
500 ml
süt
rendelenmiş muskat
Besin değerleri (porsiyon başı): 3661 kJ  /  874 kcal
48,7 gr Yağ
54 gr Protein
48,4 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Ispanak ve biberi yıkayıp kurulayın. Ispanağı ve biberi çok ince doğrayın. Soğanları ve sarımsağı soyun ve ince ince doğrayın.

Adım 2

Ragu sos için Dana kıymayı 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğunuz büyük bir tencerede rengi kahverengiye dönene kadar kavurun. Sarımsak, soğan ve domates püresini ekleyip biraz soteleyin. Kırmızı şarabı ekleyin ve ateşi kısın.

Adım 3

Ispanağı kıyma karışımına ekleyin. İnce doğanmış biberleri 6 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu, mercanköşkü, tarçın ve iki defne yaprağıyla birlikte karışıma ekleyin.  Öneri: Acı seviyorsanız biber tohumları ekleyebilirsiniz.

Adım 4

Ragu sosun üzerini kapatıp yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişmeye bıraktıktan sonra ocaktan alın.

Adım 5

Beşamel sos için Tereyağını bir sos tavasında eritin, içine un ekleyin ve unu eritene kadar pişirin. Şimdi sürekli karıştırmaya devam ederken azar azar süt ekleyin. Öneri: Süt ne kadar sıcak olursa o kadar iyi olacaktır. 

Adım 6

4 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu ve muskatla çeşnilendirin. 

Adım 7

Fırını önceden 200°C'ye ısıtın.

Adım 8

Bu sırada, lazanya kabını biraz tereyağıyla yağlayın ve tabanını tek bir lazanya yaprağıyla kaplayın.  Şimdi sırayla ragu sos, beşamel sos ve makarna katları yapın. Son katman Beşamel sos olmalıdır.

Adım 9

Üzerine peynir serpin ve yaklaşık 25 dakika fırında pişirin.

Recept-ID: 1085

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Ispanak ve biberi yıkayıp kurulayın. Ispanağı ve biberi çok ince doğrayın. Soğanları ve sarımsağı soyun ve ince ince doğrayın.

Ragu sos için Dana kıymayı 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğunuz büyük bir tencerede rengi kahverengiye dönene kadar kavurun. Sarımsak, soğan ve domates püresini ekleyip biraz soteleyin. Kırmızı şarabı ekleyin ve ateşi kısın.

Ispanağı kıyma karışımına ekleyin. İnce doğanmış biberleri 6 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu, mercanköşkü, tarçın ve iki defne yaprağıyla birlikte karışıma ekleyin.  Öneri: Acı seviyorsanız biber tohumları ekleyebilirsiniz.

Ragu sosun üzerini kapatıp yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişmeye bıraktıktan sonra ocaktan alın.

Beşamel sos için Tereyağını bir sos tavasında eritin, içine un ekleyin ve unu eritene kadar pişirin. Şimdi sürekli karıştırmaya devam ederken azar azar süt ekleyin. Öneri: Süt ne kadar sıcak olursa o kadar iyi olacaktır. 

4 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu ve muskatla çeşnilendirin. 

Fırını önceden 200°C'ye ısıtın.

Bu sırada, lazanya kabını biraz tereyağıyla yağlayın ve tabanını tek bir lazanya yaprağıyla kaplayın.  Şimdi sırayla ragu sos, beşamel sos ve makarna katları yapın. Son katman Beşamel sos olmalıdır.

Üzerine peynir serpin ve yaklaşık 25 dakika fırında pişirin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.