Susamlı soslu bakla ve kuşkonmazlı İspanyol frittata'sı
Susamlı soslu bakla ve kuşkonmazlı İspanyol frittata'sı

Susamlı soslu bakla ve kuşkonmazlı İspanyol frittata'sı

toplam süre 30 dak.
20 dak. hazırlık süresi
10 dak. pişme süresi

Bakla ve kuşkonmazın tazeliğini, susamlı sosun fındıksı lezzetiyle buluşturan İspanyol esintili bir frittata (İtalyan omleti). Günün her öğününe uygun, lezzetli ve besleyici bir yemek.

Malzemeler

2 porsiyon
100 gr
taze bakla
4 
adet büyük yumurta
2 yemek kaşığı
sıvı yağ
6 
adet kuşkonmaz (uçları kesilmiş, 2 cm boyunda doğranmış)
1 
adet küçük kırmızı biber (küp küp doğranmış)
1 
adet küçük kabak (küp küp doğranmış)
2 yemek kaşığı
fıstık ezmesi
2 yemek kaşığı
yeşil limon suyu
1 tatlı kaşığı
acı biber ezmesi
15 gr
doğranmış frenk soğanı
Besin değerleri (porsiyon başı):1.340 kJ / 320 kcal
20 grYağ
18 grProtein
18 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

100 gr taze bakla – 4  adet büyük yumurta – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı yemek kaşığı sıvı yağ – 6  adet kuşkonmaz (uçları kesilmiş, 2 cm boyunda doğranmış) – 1  adet küçük kırmızı biber (küp küp doğranmış) – 1  adet küçük kabak (küp küp doğranmış)

Baklaları tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Süzüp kabuklarını çıkarın. Bir karıştırma kabında yumurtaları çırpın ve Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın. Yapışmaz bir tavayı ocakta ısıtıp az miktarda yağ ekleyin. Küp küp doğranmış kırmızı biber ve kabağı ekleyip 2-3 dakika sebzeler hafifçe yumuşayana kadar soteleyin. Kabukları çıkarılmış bakla ve yeşil kuşkonmazı tavaya ekleyip diğer sebzelerle karıştırın. Çırpılmış yumurtaları sebzelerin üzerine dökün. Sebzelerin eşit dağılması için nazikçe karıştırın. Frittata'yı her iki tarafında 3-4 dakika olacak şekilde, kıvamını bulana kadar pişirin.

Adım 2

2 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos2 yemek kaşığı yeşil limon suyu – 45 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı acı biber ezmesi – 15 gr doğranmış frenksoğanı

Tüm malzemeleri küçük bir kapta pürüzsüz bir sos elde edene kadar karıştırın. Sosu frittata'nın üzerine gezdirip doğranmış soğanla süsleyin.

Recept-ID: 1440

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

100 gr taze bakla – 4 adet büyük yumurta – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı yemek kaşığı sıvı yağ – 6 adet kuşkonmaz (uçları kesilmiş, 2 cm boyunda doğranmış) – 1 adet küçük kırmızı biber (küp küp doğranmış) – 1 adet küçük kabak (küp küp doğranmış)

Baklaları tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Süzüp kabuklarını çıkarın. Bir karıştırma kabında yumurtaları çırpın ve Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın. Yapışmaz bir tavayı ocakta ısıtıp az miktarda yağ ekleyin. Küp küp doğranmış kırmızı biber ve kabağı ekleyip 2-3 dakika sebzeler hafifçe yumuşayana kadar soteleyin. Kabukları çıkarılmış bakla ve yeşil kuşkonmazı tavaya ekleyip diğer sebzelerle karıştırın. Çırpılmış yumurtaları sebzelerin üzerine dökün. Sebzelerin eşit dağılması için nazikçe karıştırın. Frittata'yı her iki tarafında 3-4 dakika olacak şekilde, kıvamını bulana kadar pişirin.

2 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos2 yemek kaşığı yeşil limon suyu – 45 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı acı biber ezmesi – 15 gr doğranmış frenksoğanı

Tüm malzemeleri küçük bir kapta pürüzsüz bir sos elde edene kadar karıştırın. Sosu frittata'nın üzerine gezdirip doğranmış soğanla süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.