

Susamlı soslu bakla ve kuşkonmazlı İspanyol frittata'sı
Bakla ve kuşkonmazın tazeliğini, susamlı sosun fındıksı lezzetiyle buluşturan İspanyol esintili bir frittata (İtalyan omleti). Günün her öğününe uygun, lezzetli ve besleyici bir yemek.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1

100 gr taze bakla – 4 adet büyük yumurta – 40 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı yemek kaşığı sıvı yağ – 6 adet kuşkonmaz (uçları kesilmiş, 2 cm boyunda doğranmış) – 1 adet küçük kırmızı biber (küp küp doğranmış) – 1 adet küçük kabak (küp küp doğranmış)
Baklaları tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Süzüp kabuklarını çıkarın. Bir karıştırma kabında yumurtaları çırpın ve Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın. Yapışmaz bir tavayı ocakta ısıtıp az miktarda yağ ekleyin. Küp küp doğranmış kırmızı biber ve kabağı ekleyip 2-3 dakika sebzeler hafifçe yumuşayana kadar soteleyin. Kabukları çıkarılmış bakla ve yeşil kuşkonmazı tavaya ekleyip diğer sebzelerle karıştırın. Çırpılmış yumurtaları sebzelerin üzerine dökün. Sebzelerin eşit dağılması için nazikçe karıştırın. Frittata'yı her iki tarafında 3-4 dakika olacak şekilde, kıvamını bulana kadar pişirin.
Adım 2

2 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susamlı Teriyaki Sos – 2 yemek kaşığı yeşil limon suyu – 45 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı acı biber ezmesi – 15 gr doğranmış frenksoğanı
Tüm malzemeleri küçük bir kapta pürüzsüz bir sos elde edene kadar karıştırın. Sosu frittata'nın üzerine gezdirip doğranmış soğanla süsleyin.
Recept-ID: 1440
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet