Sebzeli, karidesli ve yerfıstığı soslu yaz böreği
Sebzeli, karidesli ve yerfıstığı soslu yaz böreği

Sebzeli, karidesli ve yerfıstığı soslu yaz böreği

toplam süre20 dak.
15 dak.hazırlık süresi
5 dak.pişme süresi

Yerfıstığı sosuyla lezzetlenen sebzelerle, baharatlı Çin börekleri. Çıtır çıtır, doyurucu ve ağız sulandırıcı!

Malzemeler

2 porsiyon
4 
marul yaprağı
 ½ 
havuç
 ¼ 
sarı biber
0,13 
mor lahana
150 gr
karides
1 yemek kaşığı
tereyağ
1 
diş sarmısak
 ¼ 
kırmızı acı biber
4 
pirinç yufkası
2 yemek kaşığı
fıstık ezmesi
1 yemek kaşığı
yeşil limon suyu
1 yemek kaşığı
bal
4 yemek kaşığı
su
Besin değerleri (porsiyon başı):1532 kJ / 366 kcal
18,5 grYağ
18 grProtein
30 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

4  marul yaprağı –  ½  havuç –  ¼  sarı biber – 0,13  mor lahana

Sebzeleri yıkayın. Havucu ve biberi çok ince şeritler halinde kesin.

Adım 2

150 gr karides – 1 yemek kaşığı tereyağ – 1  diş sarmısak –  ¼  kırmızı acı biber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Karidesleri yıkayın. Tereyağı tavada eritin. Karidesleri içine atın ve bir dakika kadar kızartın. Ardından ezdiğiniz sarmısakları, doğranmış kırmızı biberi ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. 3-4 dakika kızartın ve soğuması için bir kenara alın.

Adım 3

4  pirinç yufkası

Pirinç kağıdını ılık suda ıslatın. İçine sebzeleri doldurun ve sarın. Tamamen sarmadan önce karidesleri ekleyin ve ardından kapatın.

Adım 4

2 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı yeşil limon suyu – 1 yemek kaşığı bal – 4 yemek kaşığı su

Tüm malzemeleri bir kapta homojen hale gelene kadar iyice karıştırın. Yaz böreklerini yerfıstığı sosuyla servis edin.

Püf noktası:

Vegan seçenek için, karidesi ince doğranmış tofu ile değiştirin. Kızarttıktan sonra sebzelerle birlikte pirinç yufkasının içine ekleyin.

Recept-ID: 1300

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

4 marul yaprağı – ½ havuç – ¼ sarı biber – 0,13 mor lahana

Sebzeleri yıkayın. Havucu ve biberi çok ince şeritler halinde kesin.

150 gr karides – 1 yemek kaşığı tereyağ – 1 diş sarmısak – ¼ kırmızı acı biber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Karidesleri yıkayın. Tereyağı tavada eritin. Karidesleri içine atın ve bir dakika kadar kızartın. Ardından ezdiğiniz sarmısakları, doğranmış kırmızı biberi ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. 3-4 dakika kızartın ve soğuması için bir kenara alın.

4 pirinç yufkası

Pirinç kağıdını ılık suda ıslatın. İçine sebzeleri doldurun ve sarın. Tamamen sarmadan önce karidesleri ekleyin ve ardından kapatın.

2 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı yeşil limon suyu – 1 yemek kaşığı bal – 4 yemek kaşığı su

Tüm malzemeleri bir kapta homojen hale gelene kadar iyice karıştırın. Yaz böreklerini yerfıstığı sosuyla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.