Sebzeli, karidesli ve yerfıstığı soslu yaz böreği
Yerfıstığı sosuyla lezzetlenen sebzelerle, baharatlı Çin börekleri. Çıtır çıtır, doyurucu ve ağız sulandırıcı!
Hazırlanış
Adım 1
4 marul yaprağı – ½ havuç – ¼ sarı biber – 0,13 mor lahana
Sebzeleri yıkayın. Havucu ve biberi çok ince şeritler halinde kesin.
Adım 2
150 gr karides – 1 yemek kaşığı tereyağ – 1 diş sarmısak – ¼ kırmızı acı biber – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Karidesleri yıkayın. Tereyağı tavada eritin. Karidesleri içine atın ve bir dakika kadar kızartın. Ardından ezdiğiniz sarmısakları, doğranmış kırmızı biberi ve Kikkoman Soy Sauce’u ekleyin. 3-4 dakika kızartın ve soğuması için bir kenara alın.
Adım 3
4 pirinç yufkası
Pirinç kağıdını ılık suda ıslatın. İçine sebzeleri doldurun ve sarın. Tamamen sarmadan önce karidesleri ekleyin ve ardından kapatın.
Adım 4
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı yeşil limon suyu – 1 yemek kaşığı bal – 4 yemek kaşığı su
Tüm malzemeleri bir kapta homojen hale gelene kadar iyice karıştırın. Yaz böreklerini yerfıstığı sosuyla servis edin.
Püf noktası:
Vegan seçenek için, karidesi ince doğranmış tofu ile değiştirin. Kızarttıktan sonra sebzelerle birlikte pirinç yufkasının içine ekleyin.
Recept-ID: 1300
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet