Rozbif ve Avokadolu Suşi Pastası

toplam süre 25 dak.
25 dak. hazırlık süresi

1 kek/ekmek pişirme kalıbı için, yaklaşık 15x8x5 cm

Malzemeler

1 porsiyon
200 gr
pişmiş suşi pirinci
 ½ 
avokado
20 
salatalık (çekirdeksiz)
1 yemek kaşığı
mayonez
50 gr
rozbif dilimleri
 ½ 
nori yaprağı
2 
1 kırmızı ve 1 sarı hurma domates
Biraz tere

Omlet için

1 
taze yumurta
2 tutam
şeker
1 tutam
tuz
biraz bitkisel yağ

Yaban turpu kreması için

1 tatlı kaşığı
yaban turpu (cam kavanoz)
1 yemek kaşığı
krem peynir
Besin değerleri (porsiyon başı): 959 kJ  /  229 kcal
14,3 gr Yağ
7 gr Protein
17,1 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Omlet için yumurta, şeker ve tuz iyice karıştırılır. Yapışmaz tava yağla nemlendirilmiş kağıt havlu ile yağlanır. Yumurta karışımı soğuk tavaya dökülür ve pişip katılaşana kadar orta ateşte (yanmaması için) pişirilir. Omlet, patates ezici ile küçük parçalara ezilir.

Adım 2

Avokado ve salatalık küçük küpler halinde doğranır ve mayonezle karıştırılır. Rozbif parçalara doğranır.

Adım 3

Yaban turpu kreması için yaban turpu ve krem peyniri iyice karıştırılıp küçük bir krema torbasına dökülür.

Adım 4

Tamamlamak için, pişirme kalıbına streç folyo serilir ve rozbif dilimleri yayılır. Üzerine avokado-salatalık-mayonez karışımı eklenir. Suşi pirincinin yarısı üstüne yayılır. Önce nori yaprağı ve ardından omlet üstüne yerleştirilir ve kalan suşi pirinci ile kaplanır.

Adım 5

Streç folyo ile örtülür ve boşluk kalmayacak şekilde hafifçe bastırılır. Domatesler yıkanıp dilimlenir.

Adım 6

Servis yapmak için streç folyo çıkartılır, üzerine bir tabak koyulur ve suşi pastası ters çevrilir. Kalan streç folyo çıkarılır ve rozbife teriyaki sos sürülür. Suşi pastası, 4 yerinden yaban turpu kreması ile eşit şekilde süslenir, domates dilimleri ve tere ile süslenip servis yapılır. Suşi pastası soya sosuyla servis edilir ve keyifle yenir.

Recept-ID: 44

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Omlet için yumurta, şeker ve tuz iyice karıştırılır. Yapışmaz tava yağla nemlendirilmiş kağıt havlu ile yağlanır. Yumurta karışımı soğuk tavaya dökülür ve pişip katılaşana kadar orta ateşte (yanmaması için) pişirilir. Omlet, patates ezici ile küçük parçalara ezilir.

Avokado ve salatalık küçük küpler halinde doğranır ve mayonezle karıştırılır. Rozbif parçalara doğranır.

Yaban turpu kreması için yaban turpu ve krem peyniri iyice karıştırılıp küçük bir krema torbasına dökülür.

Tamamlamak için, pişirme kalıbına streç folyo serilir ve rozbif dilimleri yayılır. Üzerine avokado-salatalık-mayonez karışımı eklenir. Suşi pirincinin yarısı üstüne yayılır. Önce nori yaprağı ve ardından omlet üstüne yerleştirilir ve kalan suşi pirinci ile kaplanır.

Streç folyo ile örtülür ve boşluk kalmayacak şekilde hafifçe bastırılır. Domatesler yıkanıp dilimlenir.

Servis yapmak için streç folyo çıkartılır, üzerine bir tabak koyulur ve suşi pastası ters çevrilir. Kalan streç folyo çıkarılır ve rozbife teriyaki sos sürülür. Suşi pastası, 4 yerinden yaban turpu kreması ile eşit şekilde süslenir, domates dilimleri ve tere ile süslenip servis yapılır. Suşi pastası soya sosuyla servis edilir ve keyifle yenir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.