Çıtır tavuklu taquito
Taquito, sarılıp kızartılan, içi dolgulu mini taco'lardır. Dolgu malzemesi olarak baharatlı tavuğun kullanıldığı bu versiyon keskin baharatlı Meksika sosuyla servis edilir.
Malzemeler
Pico de gallo sosu
Ayrıca
Hazırlanış
Adım 1
Suyu sos tavasına koyup kaynatın. Soya sosu, defne yaprakları ve tane karabiberleri ekleyin. Kaynama noktasının hemen altında kalması için ocağı kısın. Daha hızlı pişmesi için tavuk göğsünü uzunlamasına dilimleyin. 10-12 dakika haşlayın. Sudan çıkarın ve soğumaya bırakın, ardından tavuğu daha küçük parçalara ayırın.
Adım 2
Tavuğu cheddar, krem peynir, Kikkoman soya sosu ve baharatlarla karıştırın.
Adım 3
Karışımı tortilla'lara koyup sıkıca sarın. Kürdanla tutturun.
Adım 4
Az yağda çıtır çıtır olup rengi kahverengileşene kadar 4-5 dakika kızartın. Taquito'ları bir soğutma aparatına koyup fazla yağın süzülmesi için birkaç dakika bekleyin.
Adım 5
Pico de gallo sosu için: Domatesleri, soğanı, Jalapeno biberini ince ince doğrayıp güzelce karıştırın. Yağ, ince ince kıyılmış kişniş, misket limonu suyu ve soya sosuyla çeşnilendirin.
Adım 6
Taquito'ları ince ince dilimlenmiş göbek salata, domatesler, taze krema, küp küp doğranmış avokado, acı sos ve taze kişnişle birlikte bir tabağa yerleştirin. Salsa sosla servis edin.
Püf noktası
Kalan pişmiş tavuğu kullanarak bu yemeği daha da kolay hale getirebilirsiniz.
Fazladan yapıp dondurabilirsiniz.
Recept-ID: 1058
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet