Çıtır tavuklu taquito

toplam süre 35 dak.
15 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Taquito, sarılıp kızartılan, içi dolgulu mini taco'lardır. Dolgu malzemesi olarak baharatlı tavuğun kullanıldığı bu versiyon keskin baharatlı Meksika sosuyla servis edilir.

Malzemeler

6 porsiyon
1 litre
su
2 
defne yaprağı
10 
karabiber tanesi
200 gr
kemiksiz tavuk göğsü
75 gr
rendelenmiş cheddar peyniri
50 gr
krem peynir
1 tatlı kaşığı
tütsülenmiş biber
 ½ tatlı kaşığı
kurutulmuş dağ kekiği
1 tatlı kaşığı
küçük ve küp küp doğranmış Jalapeno biberi
6 
küçük tortilla (yaklaşık 15 cm çapında)
Kızartmak için yağ

Pico de gallo sosu

100 gr
domates
50 gr
soğan
1 
Jalapeno biberi
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
10 gr
taze kişniş
1 
misket limonu
100 gr
göbek salata
100 gr
çeri domates
75 gr
taze krema
1 
avokado
4 yemek kaşığı
Taze kişniş

Ayrıca

Küçük ahşap çöp şiş çubukları
Besin değerleri (porsiyon başı): 1938 kJ  /  464 kcal
32,6 gr Yağ
17,5 gr Protein
21,9 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Suyu sos tavasına koyup kaynatın. Soya sosu, defne yaprakları ve tane karabiberleri ekleyin. Kaynama noktasının hemen altında kalması için ocağı kısın. Daha hızlı pişmesi için tavuk göğsünü uzunlamasına dilimleyin. 10-12 dakika haşlayın. Sudan çıkarın ve soğumaya bırakın, ardından tavuğu daha küçük parçalara ayırın.

Adım 2

Tavuğu cheddar, krem peynir, Kikkoman soya sosu ve baharatlarla karıştırın. 

Adım 3

Karışımı tortilla'lara koyup sıkıca sarın. Kürdanla tutturun.

Adım 4

Az yağda çıtır çıtır olup rengi kahverengileşene kadar 4-5 dakika kızartın. Taquito'ları bir soğutma aparatına koyup fazla yağın süzülmesi için birkaç dakika bekleyin.

Adım 5

Pico de gallo sosu için: Domatesleri, soğanı, Jalapeno biberini ince ince doğrayıp güzelce karıştırın. Yağ, ince ince kıyılmış kişniş, misket limonu suyu ve soya sosuyla çeşnilendirin. 

Adım 6

Taquito'ları ince ince dilimlenmiş göbek salata, domatesler, taze krema, küp küp doğranmış avokado, acı sos ve taze kişnişle birlikte bir tabağa yerleştirin. Salsa sosla servis edin.

Püf noktası

Kalan pişmiş tavuğu kullanarak bu yemeği daha da kolay hale getirebilirsiniz.


Fazladan yapıp dondurabilirsiniz.

Recept-ID: 1058

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Suyu sos tavasına koyup kaynatın. Soya sosu, defne yaprakları ve tane karabiberleri ekleyin. Kaynama noktasının hemen altında kalması için ocağı kısın. Daha hızlı pişmesi için tavuk göğsünü uzunlamasına dilimleyin. 10-12 dakika haşlayın. Sudan çıkarın ve soğumaya bırakın, ardından tavuğu daha küçük parçalara ayırın.

Tavuğu cheddar, krem peynir, Kikkoman soya sosu ve baharatlarla karıştırın. 

Karışımı tortilla'lara koyup sıkıca sarın. Kürdanla tutturun.

Az yağda çıtır çıtır olup rengi kahverengileşene kadar 4-5 dakika kızartın. Taquito'ları bir soğutma aparatına koyup fazla yağın süzülmesi için birkaç dakika bekleyin.

Pico de gallo sosu için: Domatesleri, soğanı, Jalapeno biberini ince ince doğrayıp güzelce karıştırın. Yağ, ince ince kıyılmış kişniş, misket limonu suyu ve soya sosuyla çeşnilendirin. 

Taquito'ları ince ince dilimlenmiş göbek salata, domatesler, taze krema, küp küp doğranmış avokado, acı sos ve taze kişnişle birlikte bir tabağa yerleştirin. Salsa sosla servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05
06

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.