Vegan nohut gunkan sushi
Vegan nohut gunkan sushi

Vegan nohut gunkan sushi

toplam süre60 dak.

Bu vegan sushi, "gunkan" adı verilen özel sushi teknelerinde servis edilir. Üzerine kavrulmuş nohut, mısır ve nar taneleri eklenerek dokuların ve umami lezzetlerinin cazip bir birleşimini sunar. Kaçırmak istemeyeceğiniz taze ve aromatik bir lezzet!

Malzemeler

2 porsiyon
150 gr
pirinç
210 ml
su
50 gr
konserve nohut
3 yemek kaşığı
10 gr
konserve mısır
20 gr
nar
1 yemek kaşığı
aonori (yeşil yosun) - Alternatif olarak, doğranmış maydonoz da kullanabilirsiniz.
1 
nori yaprağı
2 yemek kaşığı
vegan mayonez
 ½ tatlı kaşığı
İsteğe bağlı olarak, yanında biraz turşu zencefil servis edebilirsiniz.
Besin değerleri (porsiyon başı):1820 kJ / 435 kcal
4,5 grYağ
13 grProtein
85 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

150 gr pirinç – 210 ml su – 3 yemek kaşığı Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml)50 gr konserve nohut – 3 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine

Pirinci 3-4 kez yıkayın ve bir süzgeçte süzün. Ardından suyla birlikte bir tencereye koyun ve pişirmeden önce 20 dakika bekletin. Pişirin, ardından Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ile karıştırarak sushi pirinci hazırlayın.

Konserve nohutları yıkayıp süzün, ardından Kikkoman Teriyaki Marinade içinde 5 dakika marine edin. Fırında 170 ℃'de 15 dakika kavurun.

Adım 2

10 gr konserve mısır – 20 gr nar – 1 tatlı kaşığı aonori (yeşil yosun) ya da maydonoz

Mısırı yıkayıp süzün. Kavrulmuş nohut, nar, mısır ve aonori (veya maydanoz) ile bir kasede bir kaşık yardımıyla karıştırın.

 

Adım 3

2 tatlı kaşığı vegan mayonez –  ½ tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu1  nori yaprağı

Vegan mayonez ve Kikkoman Yuzu Ponzu'yu karıştırarak bir sos hazırlayın.

Nori yaprağını “gunkan teknesi boyutunda” 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Nori yaprağının kenarına 2.5 cm büyüklüğünde bir sushi pirinci topu koyun ve gunkan şekline getirin. Üzerine 2. adımda hazırladığınız malzemeleri ekleyin ve sosu üzerinde gezdirin.

Turşu zencefille servis edildiğinde lezzet ikiye katlanacak!

Sushi pirincini nasıl pişireceğinizle ilgili daha ayrıntılı talimatlar isterseniz, tarif sayfamızı ziyaret edebilirsiniz: www.kikkoman.com.tr/tarifler/detail/susi-pilavi

Recept-ID: 1410

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

150 gr pirinç – 210 ml su – 3 yemek kaşığı Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml)50 gr konserve nohut – 3 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine

Pirinci 3-4 kez yıkayın ve bir süzgeçte süzün. Ardından suyla birlikte bir tencereye koyun ve pişirmeden önce 20 dakika bekletin. Pişirin, ardından Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ile karıştırarak sushi pirinci hazırlayın.

Konserve nohutları yıkayıp süzün, ardından Kikkoman Teriyaki Marinade içinde 5 dakika marine edin. Fırında 170 ℃'de 15 dakika kavurun.

10 gr konserve mısır – 20 gr nar – 1 tatlı kaşığı aonori (yeşil yosun) ya da maydonoz

Mısırı yıkayıp süzün. Kavrulmuş nohut, nar, mısır ve aonori (veya maydanoz) ile bir kasede bir kaşık yardımıyla karıştırın.

 

2 tatlı kaşığı vegan mayonez – ½ tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu1 nori yaprağı

Vegan mayonez ve Kikkoman Yuzu Ponzu'yu karıştırarak bir sos hazırlayın.

Nori yaprağını “gunkan teknesi boyutunda” 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Nori yaprağının kenarına 2.5 cm büyüklüğünde bir sushi pirinci topu koyun ve gunkan şekline getirin. Üzerine 2. adımda hazırladığınız malzemeleri ekleyin ve sosu üzerinde gezdirin.

Turşu zencefille servis edildiğinde lezzet ikiye katlanacak!

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.