

Vegan nohut gunkan sushi
Bu vegan sushi, "gunkan" adı verilen özel sushi teknelerinde servis edilir. Üzerine kavrulmuş nohut, mısır ve nar taneleri eklenerek dokuların ve umami lezzetlerinin cazip bir birleşimini sunar. Kaçırmak istemeyeceğiniz taze ve aromatik bir lezzet!
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
150 gr pirinç – 210 ml su – 3 yemek kaşığı Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml) – 50 gr konserve nohut – 3 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marine
Pirinci 3-4 kez yıkayın ve bir süzgeçte süzün. Ardından suyla birlikte bir tencereye koyun ve pişirmeden önce 20 dakika bekletin. Pişirin, ardından Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ile karıştırarak sushi pirinci hazırlayın.
Konserve nohutları yıkayıp süzün, ardından Kikkoman Teriyaki Marinade içinde 5 dakika marine edin. Fırında 170 ℃'de 15 dakika kavurun.
Adım 2
10 gr konserve mısır – 20 gr nar – 1 tatlı kaşığı aonori (yeşil yosun) ya da maydonoz
Mısırı yıkayıp süzün. Kavrulmuş nohut, nar, mısır ve aonori (veya maydanoz) ile bir kasede bir kaşık yardımıyla karıştırın.
Adım 3
2 tatlı kaşığı vegan mayonez – ½ tatlı kaşığı Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu – 1 nori yaprağı
Vegan mayonez ve Kikkoman Yuzu Ponzu'yu karıştırarak bir sos hazırlayın.
Nori yaprağını “gunkan teknesi boyutunda” 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Nori yaprağının kenarına 2.5 cm büyüklüğünde bir sushi pirinci topu koyun ve gunkan şekline getirin. Üzerine 2. adımda hazırladığınız malzemeleri ekleyin ve sosu üzerinde gezdirin.
Turşu zencefille servis edildiğinde lezzet ikiye katlanacak!
Sushi pirincini nasıl pişireceğinizle ilgili daha ayrıntılı talimatlar isterseniz, tarif sayfamızı ziyaret edebilirsiniz: www.kikkoman.com.tr/tarifler/detail/susi-pilavi
Recept-ID: 1410
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet