Japon usülü etli turta
Soya ve miso lezzetiyle dolu, Japon esintili bu etli turtayla, zengin iç dolgu ve çıtır kabukların mükemmel birleşimini keşfedin.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 150 gr kıyma – 2 taze soğan – 4 mantar – 1 yemek kaşığı miso – 1 yemek kaşığı şeker – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı su – 1 yemek kaşığı mısır unu ya da patates nişastası (ek olarak bir yemek kaşığı suyla çözün) – 1 tutam karabiber
Soğanları dilimleyin ve mantarları ince ince doğrayın. Kikkoman Sesame Oil’i bir tavaya ekleyin ve tava ısınınca mantarları ve taze soğanları kızartın. Yumuşadığında kıymayı ekleyin.
Piştikten sonra miso, şeker, Kikkoman Soy Sauce, su ve karabiberi ekleyin. Miso çözülüp eşit şekilde karıştıktan sonra nişasta çözeltisini ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Adım 2
200 gr kare milföy hamuru
Milföy hamurlarını açın ve 8 kare (8 x 8 cm) olacak şekilde kesin. Ardından 4 tanesini 4'er uzun şerit (her biri 2 x 8 cm) olacak şekilde kesin.
Adım 3
1 yumurta – 1 İlk adımda yapılan 1 iç dolgu
Dolgunun üzerini yumurtayla fırçalayın. 4 şeridi tüm kenarlara denk gelecek şekilde yerleştirin. Ortasına ilk adımda hazırladığınız iç harcı yerleştirin ve kenarlarına tekrar yumurta sürün.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında 10 dakika kadar pişirin. Servis yapmadan önce üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
Püf noktası:
Bu yemeğin üzerine ekşi krema da koyabilirsiniz. Kikkoman Soy Sauce ve misolu etli iç dolgu ile çok iyi gider!
Recept-ID: 1290
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet