Japon usülü etli turta
Japon usülü etli turta

Japon usülü etli turta

toplam süre30 dak.
5 dak.hazırlık süresi
25 dak.pişme süresi

Soya ve miso lezzetiyle dolu, Japon esintili bu etli turtayla, zengin iç dolgu ve çıtır kabukların mükemmel birleşimini keşfedin.

Malzemeler

2 porsiyon
200 gr
kare milföy hamuru
1 
yumurta
150 gr
kıyma
2 
taze soğan
4 
mantar
1 yemek kaşığı
miso
1 yemek kaşığı
şeker
1 yemek kaşığı
su
1 yemek kaşığı
mısır unu ya da patates nişastası (ek olarak bir yemek kaşığı suyla çözün)
1 tutam
karabiber
Maydonoz (süslemek için)
Besin değerleri (porsiyon başı):2405.8 kJ / 575 kcal
38,8 grYağ
27,2 grProtein
36,8 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı150 gr kıyma – 2  taze soğan – 4  mantar – 1 yemek kaşığı miso – 1 yemek kaşığı şeker – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı su – 1 yemek kaşığı mısır unu ya da patates nişastası (ek olarak bir yemek kaşığı suyla çözün) – 1 tutam karabiber

Soğanları dilimleyin ve mantarları ince ince doğrayın. Kikkoman Sesame Oil’i bir tavaya ekleyin ve tava ısınınca mantarları ve taze soğanları kızartın. Yumuşadığında kıymayı ekleyin. 
 
Piştikten sonra miso, şeker, Kikkoman Soy Sauce, su ve karabiberi ekleyin. Miso çözülüp eşit şekilde karıştıktan sonra nişasta çözeltisini ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Adım 2

200 gr kare milföy hamuru

Milföy hamurlarını açın ve 8 kare (8 x 8 cm) olacak şekilde kesin. Ardından 4 tanesini 4'er uzun şerit  (her biri 2 x 8 cm) olacak şekilde kesin.

Adım 3

1  yumurta – 1  İlk adımda yapılan 1 iç dolgu

Dolgunun üzerini yumurtayla fırçalayın. 4 şeridi tüm kenarlara denk gelecek şekilde yerleştirin. Ortasına ilk adımda hazırladığınız iç harcı yerleştirin ve kenarlarına tekrar yumurta sürün. 
 
Önceden ısıtılmış 200°C fırında 10 dakika kadar pişirin. Servis yapmadan önce üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

Püf noktası:

Bu yemeğin üzerine ekşi krema da  koyabilirsiniz. Kikkoman Soy Sauce ve misolu etli iç dolgu ile çok iyi gider!

Recept-ID: 1290

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı150 gr kıyma – 2 taze soğan – 4 mantar – 1 yemek kaşığı miso – 1 yemek kaşığı şeker – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı su – 1 yemek kaşığı mısır unu ya da patates nişastası (ek olarak bir yemek kaşığı suyla çözün) – 1 tutam karabiber

Soğanları dilimleyin ve mantarları ince ince doğrayın. Kikkoman Sesame Oil’i bir tavaya ekleyin ve tava ısınınca mantarları ve taze soğanları kızartın. Yumuşadığında kıymayı ekleyin. 
 
Piştikten sonra miso, şeker, Kikkoman Soy Sauce, su ve karabiberi ekleyin. Miso çözülüp eşit şekilde karıştıktan sonra nişasta çözeltisini ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.

200 gr kare milföy hamuru

Milföy hamurlarını açın ve 8 kare (8 x 8 cm) olacak şekilde kesin. Ardından 4 tanesini 4'er uzun şerit  (her biri 2 x 8 cm) olacak şekilde kesin.

1 yumurta – 1 İlk adımda yapılan 1 iç dolgu

Dolgunun üzerini yumurtayla fırçalayın. 4 şeridi tüm kenarlara denk gelecek şekilde yerleştirin. Ortasına ilk adımda hazırladığınız iç harcı yerleştirin ve kenarlarına tekrar yumurta sürün. 
 
Önceden ısıtılmış 200°C fırında 10 dakika kadar pişirin. Servis yapmadan önce üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.