

Domates soslu lahanalı köfte
Canınız lahana roll çekiyor ama yapmaya vaktiniz mi yok? Çözüm, ‘açık’ börek! Lahana roll’dan esinlenen bu tarif, beyaz lahana, tavuk kıyması, pilav ve mantarı bir araya getiriyor. Üstelik hem yapması pratik hem de tadı enfes.
Malzemeler
Lahabalı köfte:
Ek olarak:
Domates sosu:
Süslemek için:
Hazırlanış
Adım 1

1 küçük soğan – 100 gr kültür mantarı – 2 yemek kaşığı kolza yağı – 170 gr beyaz lahana – 150 gr pişmiş basmati pirinci – 200 gr tavuk kıyması – 1 orta boy (M) yumurta – 4 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı – 2 diş sarımsak – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 tatlı kaşığı mercanköşk – 0,33 tatlı kaşığı karabiber – 0,33 tatlı kaşığı tuz
Sarımsağı doğrayın. Soğanı küp küp doğrayın, mantarları rendeleyin ve hepsini ısıttığınız yağda bir tavada kızartın. Ardından soğumaya bırakın ve bir kaba alın. Lahanayı mutfak robotundan geçirin ve onu da kaba ekleyin. Pilav, tavuk, yumurta, Kikkoman Panko, sarımsak, Kikkoman Soy Sauce ve baharatları ekleyin. İyice karışana kadar karıştırın.
Adım 2

4 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı – 3 yemek kaşığı kolza yağı
İlk adımdaki karışımdan 6 yassı köfte oluşturun ve Kikkoman Panko ile kaplayın. Bir tavada yağı ısıtın ve köfteleri her iki yüzü altın kahverengiye dönene kadar kızartın. Köfteleri fırın kabına alın.
Adım 3

125 ml (pişmemiş) domates püresi – 100 ml su – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 yemek kaşığı krem şanti – 2 tatlı kaşığı şeker – 1 tatlı kaşığı Provence otları – 1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen – 2 tutam karabiber
Domates püresini su, Kikkoman Soy Sauce, kremşanti, şeker, baharatlar ve otlarla karıştırın. Sosu, lahana böreklerinin üzerinde gezdirin ve önceden 180 °C’de (alt üst ısıtma) ısıtılmış fırına yerleştirin. Üzerini kapatın ve 30 dakika boyunca pişirin. Üzerini açın, 15 dakika daha pişirin.
Adım 4

1 avuç taze fesleğen yaprağı – 2 yemek kaşığı doğranmış maydonoz – 2 dilim buğday ekmeği
Lahana köftelerini bir tabağa koyun. Fesleğen yaprakları ve doğranmış maydonozla süsleyin. Buğday ekmekleriyle servis edin.
Püf noktası:
Bu tarifte tavuk yerine dana ya da domuz kıyma da kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1381
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet