Domates soslu lahanalı köfte
Domates soslu lahanalı köfte

Domates soslu lahanalı köfte

toplam süre65 dak.
20 dak.hazırlık süresi
45 dak.pişme süresi

Canınız lahana roll çekiyor ama yapmaya vaktiniz mi yok? Çözüm, ‘açık’ börek! Lahana roll’dan esinlenen bu tarif, beyaz lahana, tavuk kıyması, pilav ve mantarı bir araya getiriyor. Üstelik hem yapması pratik hem de tadı enfes.

Malzemeler

2 porsiyon

Lahabalı köfte:

1 
küçük soğan
100 gr
kültür mantarı
2 yemek kaşığı
kolza yağı
170 gr
beyaz lahana
150 gr
pişmiş basmati pirinci
200 gr
tavuk kıyması
1 
orta boy (M) yumurta
2 
diş sarımsak
2 yemek kaşığı
mercanköşk
 ⅓ tatlı kaşığı
karabiber
 ⅓ tatlı kaşığı
tuz

Ek olarak:

3 yemek kaşığı
kolza yağı

Domates sosu:

125 ml
(pişmemiş) domates püresi
100 ml
su
2 yemek kaşığı
krem şanti
2 tatlı kaşığı
şeker
1 tatlı kaşığı
Provence otları
1 tatlı kaşığı
kurutulmuş fesleğen
2 tutam
karabiber

Süslemek için:

1 avuç
taze fesleğen yaprağı
2 yemek kaşığı
doğranmış maydonoz
2 dilim
buğday ekmeği
Besin değerleri (porsiyon başı):3586 kJ / 857 kcal
39 grYağ
38 grProtein
83 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

1  küçük soğan – 100 gr kültür mantarı – 2 yemek kaşığı kolza yağı – 170 gr beyaz lahana – 150 gr pişmiş basmati pirinci – 200 gr tavuk kıyması – 1  orta boy (M) yumurta – 4 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı2  diş sarımsak – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 tatlı kaşığı mercanköşk – 0,33 tatlı kaşığı karabiber – 0,33 tatlı kaşığı tuz

Sarımsağı doğrayın. Soğanı küp küp doğrayın, mantarları rendeleyin ve hepsini ısıttığınız yağda bir tavada kızartın. Ardından soğumaya bırakın ve bir kaba alın. Lahanayı mutfak robotundan geçirin ve onu da kaba ekleyin. Pilav, tavuk, yumurta, Kikkoman Panko, sarımsak, Kikkoman Soy Sauce ve baharatları ekleyin. İyice karışana kadar karıştırın.

Adım 2

4 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı3 yemek kaşığı kolza yağı

İlk adımdaki karışımdan 6 yassı köfte oluşturun ve Kikkoman Panko ile kaplayın. Bir tavada yağı ısıtın ve köfteleri her iki yüzü altın kahverengiye dönene kadar kızartın. Köfteleri fırın kabına alın.

Adım 3

125 ml (pişmemiş) domates püresi – 100 ml su – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı krem şanti – 2 tatlı kaşığı şeker – 1 tatlı kaşığı Provence otları – 1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen – 2 tutam karabiber

Domates püresini su, Kikkoman Soy Sauce, kremşanti, şeker, baharatlar ve otlarla karıştırın. Sosu, lahana böreklerinin üzerinde gezdirin ve önceden 180 °C’de (alt üst ısıtma) ısıtılmış fırına yerleştirin. Üzerini kapatın ve 30 dakika boyunca pişirin. Üzerini açın, 15 dakika daha pişirin.

Adım 4

1 avuç taze fesleğen yaprağı – 2 yemek kaşığı doğranmış maydonoz – 2 dilim buğday ekmeği

Lahana köftelerini bir tabağa koyun. Fesleğen yaprakları ve doğranmış maydonozla süsleyin. Buğday ekmekleriyle servis edin.

Püf noktası:

Bu tarifte tavuk yerine dana ya da domuz kıyma da kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1381

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

1 küçük soğan – 100 gr kültür mantarı – 2 yemek kaşığı kolza yağı – 170 gr beyaz lahana – 150 gr pişmiş basmati pirinci – 200 gr tavuk kıyması – 1 orta boy (M) yumurta – 4 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı2 diş sarımsak – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 tatlı kaşığı mercanköşk – 0,33 tatlı kaşığı karabiber – 0,33 tatlı kaşığı tuz

Sarımsağı doğrayın. Soğanı küp küp doğrayın, mantarları rendeleyin ve hepsini ısıttığınız yağda bir tavada kızartın. Ardından soğumaya bırakın ve bir kaba alın. Lahanayı mutfak robotundan geçirin ve onu da kaba ekleyin. Pilav, tavuk, yumurta, Kikkoman Panko, sarımsak, Kikkoman Soy Sauce ve baharatları ekleyin. İyice karışana kadar karıştırın.

4 yemek kaşığı Kikkoman Panko - Japon Usulü Çıtır Ekmek Kırıntısı3 yemek kaşığı kolza yağı

İlk adımdaki karışımdan 6 yassı köfte oluşturun ve Kikkoman Panko ile kaplayın. Bir tavada yağı ısıtın ve köfteleri her iki yüzü altın kahverengiye dönene kadar kızartın. Köfteleri fırın kabına alın.

125 ml (pişmemiş) domates püresi – 100 ml su – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 yemek kaşığı krem şanti – 2 tatlı kaşığı şeker – 1 tatlı kaşığı Provence otları – 1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen – 2 tutam karabiber

Domates püresini su, Kikkoman Soy Sauce, kremşanti, şeker, baharatlar ve otlarla karıştırın. Sosu, lahana böreklerinin üzerinde gezdirin ve önceden 180 °C’de (alt üst ısıtma) ısıtılmış fırına yerleştirin. Üzerini kapatın ve 30 dakika boyunca pişirin. Üzerini açın, 15 dakika daha pişirin.

1 avuç taze fesleğen yaprağı – 2 yemek kaşığı doğranmış maydonoz – 2 dilim buğday ekmeği

Lahana köftelerini bir tabağa koyun. Fesleğen yaprakları ve doğranmış maydonozla süsleyin. Buğday ekmekleriyle servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.