Ponzu soslu domuz güveç
Ponzu soslu domuz güveç

Ponzu soslu domuz güveç

4,3 8 oy
toplam süre 1 Sa 10 dak.
5 dak. hazırlık süresi
1 Sa 5 dak. pişme süresi

Ponzu sosu domuz ve pancarla buluşursa... Şahane bir yemekle misafirlerinizin nefesini kesin! Tüm duyularınızı harekete geçiren ponzu sosunda pişmiş kusursuz bir et... Mükemmel bir izlenim bırakması garanti!

Malzemeler

2 porsiyon
500 gr
domuz omzu
Su (Aşağıda miktarı görebilirsiniz)
4 
küçük, pişmiş pancar
2 
kereviz sapı
1 
doğranmış soğan
1 
diş sarmısak
2 
defne yaprağı
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tutam
karabiber
Bir miktar İtalyan maydonozu

Hazırlanış

Adım 1

500 gr domuz omzu – Su (Aşağıda miktarı görebilirsiniz)

Domuz omzunu lokma büyüklüğünde ( 3-4 cm ) küp şeklinde kesin, bir tavanın içine koyup su ile kaplayın. Domuzu ve suyu bir tencereye alın. Suyu yüksek dereceye gelene kadar ısıtın, ardından hemen domuzu tencereden alın. 

Adım 2

2  kereviz sapı – 1  soğan – 1  diş sarmısak – 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Derin tavada zeytinyağını ısıtın. Sarmısağı ekleyin. Kokusu çıkınca doğranmış sebzeleri de ekleyin ve orta ateşte kızartın. 

Adım 3

400 ml su – 50 ml Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu4  küçük, pişmiş pancar (2 cm’lik küplere ayrılmış) – 2  defne yaprağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tutam karabiber

Domuzu, pancarı, defne yapraklarını, Kikkoman Ponzu Soy Sauce – Yuzu'yu ve suyu derin bir tencereye alın, kapağını kapayın ve 1 saat boyunca pişirin. Kikkoman Soy Sauce ve karabiber ile lezzetlendirin. İtalyan maydonozu ile süsleyin.

Püf noktası:

Ekmek ya da pilavla servis edin.

Recept-ID: 1298

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

500 gr domuz omzu – Su (Aşağıda miktarı görebilirsiniz)

Domuz omzunu lokma büyüklüğünde ( 3-4 cm ) küp şeklinde kesin, bir tavanın içine koyup su ile kaplayın. Domuzu ve suyu bir tencereye alın. Suyu yüksek dereceye gelene kadar ısıtın, ardından hemen domuzu tencereden alın. 

2 kereviz sapı – 1 soğan – 1 diş sarmısak – 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Derin tavada zeytinyağını ısıtın. Sarmısağı ekleyin. Kokusu çıkınca doğranmış sebzeleri de ekleyin ve orta ateşte kızartın. 

400 ml su – 50 ml Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu4 küçük, pişmiş pancar (2 cm’lik küplere ayrılmış) – 2 defne yaprağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tutam karabiber

Domuzu, pancarı, defne yapraklarını, Kikkoman Ponzu Soy Sauce – Yuzu'yu ve suyu derin bir tencereye alın, kapağını kapayın ve 1 saat boyunca pişirin. Kikkoman Soy Sauce ve karabiber ile lezzetlendirin. İtalyan maydonozu ile süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.