Ponzu soslu domuz güveç
Ponzu sosu domuz ve pancarla buluşursa... Şahane bir yemekle misafirlerinizin nefesini kesin! Tüm duyularınızı harekete geçiren ponzu sosunda pişmiş kusursuz bir et... Mükemmel bir izlenim bırakması garanti!
Hazırlanış
Adım 1
500 gr domuz omzu – Su (Aşağıda miktarı görebilirsiniz)
Domuz omzunu lokma büyüklüğünde ( 3-4 cm ) küp şeklinde kesin, bir tavanın içine koyup su ile kaplayın. Domuzu ve suyu bir tencereye alın. Suyu yüksek dereceye gelene kadar ısıtın, ardından hemen domuzu tencereden alın.
Adım 2
2 kereviz sapı – 1 soğan – 1 diş sarmısak – 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Derin tavada zeytinyağını ısıtın. Sarmısağı ekleyin. Kokusu çıkınca doğranmış sebzeleri de ekleyin ve orta ateşte kızartın.
Adım 3
400 ml su – 50 ml Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu – 4 küçük, pişmiş pancar (2 cm’lik küplere ayrılmış) – 2 defne yaprağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tutam karabiber
Domuzu, pancarı, defne yapraklarını, Kikkoman Ponzu Soy Sauce – Yuzu'yu ve suyu derin bir tencereye alın, kapağını kapayın ve 1 saat boyunca pişirin. Kikkoman Soy Sauce ve karabiber ile lezzetlendirin. İtalyan maydonozu ile süsleyin.
Püf noktası:
Ekmek ya da pilavla servis edin.
Recept-ID: 1298
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet