Ponzu soslu domuz güveç
Ponzu soslu domuz güveç

Ponzu soslu domuz güveç

toplam süre70 dak.
5 dak.hazırlık süresi
65 dak.pişme süresi

Ponzu sosu domuz ve pancarla buluşursa... Şahane bir yemekle misafirlerinizin nefesini kesin! Tüm duyularınızı harekete geçiren ponzu sosunda pişmiş kusursuz bir et... Mükemmel bir izlenim bırakması garanti!

Malzemeler

2 porsiyon
500 gr
domuz omzu
Su (Aşağıda miktarı görebilirsiniz)
4 
küçük, pişmiş pancar
2 
kereviz sapı
1 
doğranmış soğan
1 
diş sarmısak
2 
defne yaprağı
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tutam
karabiber
Bir miktar İtalyan maydonozu

Hazırlanış

Adım 1

500 gr domuz omzu – Su (Aşağıda miktarı görebilirsiniz)

Domuz omzunu lokma büyüklüğünde ( 3-4 cm ) küp şeklinde kesin, bir tavanın içine koyup su ile kaplayın. Domuzu ve suyu bir tencereye alın. Suyu yüksek dereceye gelene kadar ısıtın, ardından hemen domuzu tencereden alın. 

Adım 2

2  kereviz sapı – 1  soğan – 1  diş sarmısak – 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Derin tavada zeytinyağını ısıtın. Sarmısağı ekleyin. Kokusu çıkınca doğranmış sebzeleri de ekleyin ve orta ateşte kızartın. 

Adım 3

400 ml su – 50 ml Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu4  küçük, pişmiş pancar (2 cm’lik küplere ayrılmış) – 2  defne yaprağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tutam karabiber

Domuzu, pancarı, defne yapraklarını, Kikkoman Ponzu Soy Sauce – Yuzu'yu ve suyu derin bir tencereye alın, kapağını kapayın ve 1 saat boyunca pişirin. Kikkoman Soy Sauce ve karabiber ile lezzetlendirin. İtalyan maydonozu ile süsleyin.

Püf noktası:

Ekmek ya da pilavla servis edin.

Recept-ID: 1298

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

500 gr domuz omzu – Su (Aşağıda miktarı görebilirsiniz)

Domuz omzunu lokma büyüklüğünde ( 3-4 cm ) küp şeklinde kesin, bir tavanın içine koyup su ile kaplayın. Domuzu ve suyu bir tencereye alın. Suyu yüksek dereceye gelene kadar ısıtın, ardından hemen domuzu tencereden alın. 

2 kereviz sapı – 1 soğan – 1 diş sarmısak – 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Derin tavada zeytinyağını ısıtın. Sarmısağı ekleyin. Kokusu çıkınca doğranmış sebzeleri de ekleyin ve orta ateşte kızartın. 

400 ml su – 50 ml Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu4 küçük, pişmiş pancar (2 cm’lik küplere ayrılmış) – 2 defne yaprağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tutam karabiber

Domuzu, pancarı, defne yapraklarını, Kikkoman Ponzu Soy Sauce – Yuzu'yu ve suyu derin bir tencereye alın, kapağını kapayın ve 1 saat boyunca pişirin. Kikkoman Soy Sauce ve karabiber ile lezzetlendirin. İtalyan maydonozu ile süsleyin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.