Adzuki fasulyeli biber dolması
Sulu biberlerin haşlanmış adzuki fasulyeleri, çıtır kabak, tatlı çeri domatesler ve cheddar peyniriyle doldurulmasından ortaya çıkan enfes bir lezzet şöleni. Biraz ferahlık vermesi için üzerine dökülen fesleğen sosu da ayrı bir hava katar.
Malzemeler
Fesleğen sosu için:
Hazırlanış
Adım 1
2 yeşil dolma biber – 2 sarı dolma biber – 1 yemek kaşığı zeytin yağı – 1 küçük kabak – 170 gr çeri domates
Fırını 200°C’de ısıtın. Biberlerin başlarını kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Kabağı yaklaşık 1 cm’lik küpler hâlinde doğrayın. Zeytin yağını bir tavada ısıtın ve kabaklar yumuşayana kadar 2-3 dakika soteleyin. Çeri domatesleri ekleyin ve bir dakika daha ateşte tutun.
Adım 2
300 gr haşlanmış adzuki fasulyesi – 50 gr cheddar peyniri – 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – 2 yemek kaşığı ince doğranmış frenk soğanı – 1 tutam karabiber – 1 tatlı kaşığı kuru keklik otu – 1 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş
Bir kâsede adzuki fasulyelerini ve sotelediğiniz sebzeleri karıştırın. İnce ince doğradığınız frenk soğanını, baharatları ve Kikkoman Ponzu Limon’u ekleyin. Biberleri, her bibere eşit iç harç gelecek şekilde doldurun. Üzerine rendelenmiş peynir serpin. Biberler hafifçe kızarana ve yumuşayana kadar 25-30 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Adım 3
1 demet taze fesleğen – 3 yemek kaşığı zeytin yağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu – 1 baş ezilmiş sarımsak
Biberler pişerken, fesleğen sosunu hazırlayın. Fesleğeni, zeytin yağını, Kikkoman Ponzu Limon’u ve ezilmiş sarımsağı pürüzsüz olana dek bir blender’da çekin. Servis etmeden önce sosu pişirdiğiniz biberlerin üzerinde gezdirin.
Püf noktası:
Adzuki fasulyesi yerine kırmızı fasulye, siyah fasulye veya barbunya kullanabilirsiniz.
Recept-ID: 1222
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet