Adzuki fasulyeli biber dolması
Adzuki fasulyeli biber dolması

Adzuki fasulyeli biber dolması

toplam süre45 dak.
10 dak.hazırlık süresi
35 dak.pişme süresi

Sulu biberlerin haşlanmış adzuki fasulyeleri, çıtır kabak, tatlı çeri domatesler ve cheddar peyniriyle doldurulmasından ortaya çıkan enfes bir lezzet şöleni. Biraz ferahlık vermesi için üzerine dökülen fesleğen sosu da ayrı bir hava katar.

Malzemeler

2 porsiyon
2 
yeşil dolma biber
2 
sarı dolma biber
1 yemek kaşığı
zeytin yağı
1 
küçük kabak
170 gr
çeri domates
300 gr
haşlanmış adzuki fasulyesi
50 gr
cheddar peyniri
1 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı
ince doğranmış frenk soğanı
1 tutam
karabiber
1 tatlı kaşığı
kuru keklik otu
1 tatlı kaşığı
çekilmiş kişniş

Fesleğen sosu için:

1 demet
taze fesleğen
3 yemek kaşığı
zeytin yağı
1 yemek kaşığı
1 
baş ezilmiş sarımsak
Besin değerleri (porsiyon başı):2836 kJ / 678 kcal
37,5 grYağ
25,5 grProtein
51 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

2  yeşil dolma biber – 2  sarı dolma biber – 1 yemek kaşığı zeytin yağı – 1  küçük kabak – 170 gr çeri domates

Fırını 200°C’de ısıtın. Biberlerin başlarını kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Kabağı yaklaşık 1 cm’lik küpler hâlinde doğrayın. Zeytin yağını bir tavada ısıtın ve kabaklar yumuşayana kadar 2-3 dakika soteleyin. Çeri domatesleri ekleyin ve bir dakika daha ateşte tutun.

Adım 2

300 gr haşlanmış adzuki fasulyesi – 50 gr cheddar peyniri – 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu2 yemek kaşığı ince doğranmış frenk soğanı – 1 tutam karabiber – 1 tatlı kaşığı kuru keklik otu – 1 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş

Bir kâsede adzuki fasulyelerini ve sotelediğiniz sebzeleri karıştırın. İnce ince doğradığınız frenk soğanını, baharatları ve Kikkoman Ponzu Limon’u ekleyin. Biberleri, her bibere eşit iç harç gelecek şekilde doldurun. Üzerine rendelenmiş peynir serpin. Biberler hafifçe kızarana ve yumuşayana kadar 25-30 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin. 

Adım 3

1 demet taze fesleğen – 3 yemek kaşığı zeytin yağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu1  baş ezilmiş sarımsak

Biberler pişerken, fesleğen sosunu hazırlayın. Fesleğeni, zeytin yağını, Kikkoman Ponzu Limon’u ve ezilmiş sarımsağı pürüzsüz olana dek bir blender’da çekin. Servis etmeden önce sosu pişirdiğiniz biberlerin üzerinde gezdirin.

Püf noktası:

Adzuki fasulyesi yerine kırmızı fasulye, siyah fasulye veya barbunya kullanabilirsiniz.

Recept-ID: 1222

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

2 yeşil dolma biber – 2 sarı dolma biber – 1 yemek kaşığı zeytin yağı – 1 küçük kabak – 170 gr çeri domates

Fırını 200°C’de ısıtın. Biberlerin başlarını kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Kabağı yaklaşık 1 cm’lik küpler hâlinde doğrayın. Zeytin yağını bir tavada ısıtın ve kabaklar yumuşayana kadar 2-3 dakika soteleyin. Çeri domatesleri ekleyin ve bir dakika daha ateşte tutun.

300 gr haşlanmış adzuki fasulyesi – 50 gr cheddar peyniri – 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu2 yemek kaşığı ince doğranmış frenk soğanı – 1 tutam karabiber – 1 tatlı kaşığı kuru keklik otu – 1 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş

Bir kâsede adzuki fasulyelerini ve sotelediğiniz sebzeleri karıştırın. İnce ince doğradığınız frenk soğanını, baharatları ve Kikkoman Ponzu Limon’u ekleyin. Biberleri, her bibere eşit iç harç gelecek şekilde doldurun. Üzerine rendelenmiş peynir serpin. Biberler hafifçe kızarana ve yumuşayana kadar 25-30 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin. 

1 demet taze fesleğen – 3 yemek kaşığı zeytin yağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Limonlu1 baş ezilmiş sarımsak

Biberler pişerken, fesleğen sosunu hazırlayın. Fesleğeni, zeytin yağını, Kikkoman Ponzu Limon’u ve ezilmiş sarımsağı pürüzsüz olana dek bir blender’da çekin. Servis etmeden önce sosu pişirdiğiniz biberlerin üzerinde gezdirin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Daha fazlasını keşfet

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.