Etli ve tofu sukiyaki
Etli ve tofu sukiyaki

Etli ve tofu sukiyaki

4,8 4 oy
toplam süre 40 dak.
10 dak. hazırlık süresi
30 dak. pişme süresi

Geleneksel Japon tencere yemeği, incecik dilimlenmiş etlerin, tofunun ve sebzelerin tatlı ve tuzlu et suyunda piştiği bir lezzet fırtınası. Kikkoman Soy Sauce'un zengin umami lezzeti bu tarifi zenginleştiriyor.

Malzemeler

4 porsiyon
120 gr
tofu
4 
shiitake mantarı
60 gr
istiridye mantarı
75 gr
enoki mantarı
 ¼ 
Çin lahanası
1 
pırasa
50 gr
tel şehriye
100 ml
sake
60 gr
şeker
400 gr
ince dilimlenmiş et (2-3 mm)
2 yemek kaşığı
sirke
4 
yumurta
150 gr
pişmiş udon eriştesi
Besin değerleri (porsiyon başı):2.464 kJ / 589 kcal
22,7 grYağ
28,2 grProtein
46,2 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

120 gr tofu – 4  shiitake mantarı – 60 gr istiridye mantarı – 75 gr enoki mantarı –  ¼  Çin lahanası – 1  pırasa – 50 gr tel şehriye

Tofuyu ısırık büyüklüğünde parçalara kesin. Shiitake mantarlarının üzerini artı şeklinde çizin. İstiridye ve enoki mantarlarını kabaca doğrayın. Çin lahanasını 5 cm'lik parçalara kesin. Pırasanın beyaz kısmını çapraz olarak ince ince dilimleyin. Şehriyeyi paketindeki talimatlarına göre hazırlayın.

Adım 2

100 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu100 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu100 ml sake – 60 gr şeker

Sukiyaki et suyunu hazırlamak için, Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning, sake ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtın.

Adım 3

1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı400 gr ince dilimlenmiş et (2-3 mm)

Kikkoman Sesame Oil'i bir tavada ısıtın, eti ekleyin ve hafifçe kızartın. Pırasayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar birlikte kızartın.

Adım 4

2. Adımdaki sukiyaki et suyuyla tavayı ıslatın ve birkaç dakika kaynatın. İlk adımdaki sebzeleri ekleyin, kalan et suyunu dökün ve yaklaşık 5 dakika daha pişirin.

Adım 5

2 yemek kaşığı sirke – 4  yumurta – 150 gr pişmiş udon eriştesi

Yaklaşık 1 litre suyu 90°C'ye ısıtın ve sirkeyi ekleyin. Yumurtaları fincanlara kırın ve dikkatli bir şekilde suyun içine birer birer kaydırın. Yaklaşık 3 dakika boyunca hafifçe kaynatın. Delikli bir kaşıkla çıkarın ve poşe yumurtalar yapmak için mutfak kâğıdı üzerinde süzün.

Poşe yumurtaları sukiyaki malzemeleri ve udon eriştelerle birlikte 4 küçük kâseye paylaştırın ve servis yapın.

Japonya'da, pişmiş sukiyaki malzemeleri genellikle çiğ çırpılmış yumurtaya batırılır. Bu işlem, poşe edilmesi gerekmeyen çok taze yumurtalar gerektirir. Bu versiyonda, pişmiş malzemeler poşe yumurtaların yumuşak sarısına batırılabilir.

Püf noktası:

Sukiyaki et suyu yerine Kikkoman Sauce for Rice kullanabilirsiniz: 270 ml Kikkoman Sauce for Rice'ı 2 yemek kaşığı Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning ve 2 yemek kaşığı sake ile karıştırın. Daha sonra bu karışımı sukiyaki et suyu olarak kullanın.

Recept-ID: 1503

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

120 gr tofu – 4 shiitake mantarı – 60 gr istiridye mantarı – 75 gr enoki mantarı – ¼ Çin lahanası – 1 pırasa – 50 gr tel şehriye

Tofuyu ısırık büyüklüğünde parçalara kesin. Shiitake mantarlarının üzerini artı şeklinde çizin. İstiridye ve enoki mantarlarını kabaca doğrayın. Çin lahanasını 5 cm'lik parçalara kesin. Pırasanın beyaz kısmını çapraz olarak ince ince dilimleyin. Şehriyeyi paketindeki talimatlarına göre hazırlayın.

100 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu100 ml Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu100 ml sake – 60 gr şeker

Sukiyaki et suyunu hazırlamak için, Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Mirin-Style Sweet Seasoning, sake ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtın.

1 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı400 gr ince dilimlenmiş et (2-3 mm)

Kikkoman Sesame Oil'i bir tavada ısıtın, eti ekleyin ve hafifçe kızartın. Pırasayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar birlikte kızartın.

2. Adımdaki sukiyaki et suyuyla tavayı ıslatın ve birkaç dakika kaynatın. İlk adımdaki sebzeleri ekleyin, kalan et suyunu dökün ve yaklaşık 5 dakika daha pişirin.

2 yemek kaşığı sirke – 4 yumurta – 150 gr pişmiş udon eriştesi

Yaklaşık 1 litre suyu 90°C'ye ısıtın ve sirkeyi ekleyin. Yumurtaları fincanlara kırın ve dikkatli bir şekilde suyun içine birer birer kaydırın. Yaklaşık 3 dakika boyunca hafifçe kaynatın. Delikli bir kaşıkla çıkarın ve poşe yumurtalar yapmak için mutfak kâğıdı üzerinde süzün.

Poşe yumurtaları sukiyaki malzemeleri ve udon eriştelerle birlikte 4 küçük kâseye paylaştırın ve servis yapın.

Japonya'da, pişmiş sukiyaki malzemeleri genellikle çiğ çırpılmış yumurtaya batırılır. Bu işlem, poşe edilmesi gerekmeyen çok taze yumurtalar gerektirir. Bu versiyonda, pişmiş malzemeler poşe yumurtaların yumuşak sarısına batırılabilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.