Vegan onigirazu
Vegan onigirazu

Vegan onigirazu

4,6 12 oy
toplam süre 1 Sa
25 dak. hazırlık süresi
25 dak. pişme süresi
10 dak. marine süresi

Katlanmış ve "nigiri" (elle bastırılmış) olmayan bir sushi. Hazırlaması kolay, yemesi daha da kolay! Kullandığınız malzemeler tamamen size bağlı. Bu yüzden tüm yaratıcılığınızı kullanarak, kendi onigirazu sushi’nizi yapabilirsiniz.

 

Malzemeler

2 porsiyon
150 gr
pirinç
210 ml
su
1 demet
ıspanak
2 ½ yemek kaşığı
2 tatlı kaşığı
beyaz susam tohumu
 ½ 
havuç
1 
Çin lahanası
2 tatlı kaşığı
tuz
2 tatlı kaşığı
gochujang ezmesi
2 dilim
vegan peynir (örneğin, hindistancevizi yağı bazlı vegan peynir)
2 
nori yaprağı
2 tatlı kaşığı
hardal
2 tatlı kaşığı
soya yoğurdu
Besin değerleri (porsiyon başı):2.619 kJ / 625 kcal
26 grYağ
16 grProtein
81 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

150 gr pirinç – 210 ml su – 3 yemek kaşığı Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml)1 demet ıspanak – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı beyaz susam tohumu

Pirinçleri 3-4 kez yıkayın ve bir süzgeçte süzün. Ardından, suyla birlikte bir tencereye koyun ve pişirmeden önce 20 dakika bekletin. Pişirin, sonra da Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ile karıştırarak sushi pirinci hazırlayın.

Ispanakları kaynar suya kök kısmı aşağı gelecek şekilde koyun ve yaklaşık 10 saniye pişirin. Soğuk suya alıp soğutun, iyice sıkarak fazla suyunu alın ve dörde bölün. Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Sesame Oil ve beyaz susamı karıştırın.

Adım 2

 ½  havuç – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı beyaz susam tohumu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Havuçu ince şeritler halinde doğrayın. Kikkoman Toasted Sesame Oil’i bir tavada ısıtın ve havuç şeritlerini düşük ısıda yumuşayana kadar kavurun. Ardından Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce ve beyaz susam tohumlarını ekleyin.

Adım 3

1  Çin lahanası – 2 tatlı kaşığı tuz – 2 tatlı kaşığı gochujang ezmesi –  ½ yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu

Çin lahanasını parçalara ayırın, bir kaseye koyun ve tuzla ovun. 10 dakika bekledikten sonra, suyla iyice yıkayın ve tamamen sıkın. Ardından gochujang ezmesi, Kikkoman Kikkoman Toasted Sesame Oil ve Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning ile karıştırın.

Adım 4

2 dilim vegan peynir (örneğin, hindistancevizi yağı bazlı vegan peynir) – 2  nori yaprağı

Tezgâhınıza bir parça streç film serin. Üzerine nori yaprağını yerleştirip ikiye kesin. Sağdaki yarının üst ve alt bölümlerine yaklaşık 60 gr sushi pirinci koyarak kare bir şekil oluşturun. Peyniri sol üst kısma yerleştirin ve üzerine 2. adımdaki malzemelerin yarısını ekleyin. 1. adımdaki ıspanak karışımının yarısını sağ üst kısma koyduğunuz sushi pirincinin üstüne yerleştirin. 3. adımdaki karışımın yarısını sağ alt kısma koyduğunuz sushi pirincinin üstüne yerleştirin. Nori yaprağını alt soldan başlayarak 3 kez katlayın ve ardından streç filmle düzgünce sarın. İkinci Onigirazu için işlemi tekrarlayın.

Adım 5

1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 tatlı kaşığı hardal – 2 tatlı kaşığı soya sütü yoğurdu

Sushi sarıldıktan sonra, onigirazuyu streç filmle hala içinde iken ikiye kesin.
Daldırma sosu malzemelerini karıştırın ve servis yapın.

Püf noktası

Onigirazunu’zun iç dolgusunu dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. 

Sushi pirincini nasıl pişireceğinizle ilgili daha ayrıntılı talimatlar isterseniz, tarif sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Recept-ID: 1413

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

150 gr pirinç – 210 ml su – 3 yemek kaşığı Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml)1 demet ıspanak – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı beyaz susam tohumu

Pirinçleri 3-4 kez yıkayın ve bir süzgeçte süzün. Ardından, suyla birlikte bir tencereye koyun ve pişirmeden önce 20 dakika bekletin. Pişirin, sonra da Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ile karıştırarak sushi pirinci hazırlayın.

Ispanakları kaynar suya kök kısmı aşağı gelecek şekilde koyun ve yaklaşık 10 saniye pişirin. Soğuk suya alıp soğutun, iyice sıkarak fazla suyunu alın ve dörde bölün. Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Sesame Oil ve beyaz susamı karıştırın.

½ havuç – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı beyaz susam tohumu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Havuçu ince şeritler halinde doğrayın. Kikkoman Toasted Sesame Oil’i bir tavada ısıtın ve havuç şeritlerini düşük ısıda yumuşayana kadar kavurun. Ardından Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce ve beyaz susam tohumlarını ekleyin.

1 Çin lahanası – 2 tatlı kaşığı tuz – 2 tatlı kaşığı gochujang ezmesi – ½ yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 tatlı kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu

Çin lahanasını parçalara ayırın, bir kaseye koyun ve tuzla ovun. 10 dakika bekledikten sonra, suyla iyice yıkayın ve tamamen sıkın. Ardından gochujang ezmesi, Kikkoman Kikkoman Toasted Sesame Oil ve Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning ile karıştırın.

2 dilim vegan peynir (örneğin, hindistancevizi yağı bazlı vegan peynir) – 2 nori yaprağı

Tezgâhınıza bir parça streç film serin. Üzerine nori yaprağını yerleştirip ikiye kesin. Sağdaki yarının üst ve alt bölümlerine yaklaşık 60 gr sushi pirinci koyarak kare bir şekil oluşturun. Peyniri sol üst kısma yerleştirin ve üzerine 2. adımdaki malzemelerin yarısını ekleyin. 1. adımdaki ıspanak karışımının yarısını sağ üst kısma koyduğunuz sushi pirincinin üstüne yerleştirin. 3. adımdaki karışımın yarısını sağ alt kısma koyduğunuz sushi pirincinin üstüne yerleştirin. Nori yaprağını alt soldan başlayarak 3 kez katlayın ve ardından streç filmle düzgünce sarın. İkinci Onigirazu için işlemi tekrarlayın.

1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu2 tatlı kaşığı hardal – 2 tatlı kaşığı soya sütü yoğurdu

Sushi sarıldıktan sonra, onigirazuyu streç filmle hala içinde iken ikiye kesin.
Daldırma sosu malzemelerini karıştırın ve servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.