

Vegan onigirazu
Katlanmış ve "nigiri" (elle bastırılmış) olmayan bir sushi. Hazırlaması kolay, yemesi daha da kolay! Kullandığınız malzemeler tamamen size bağlı. Bu yüzden tüm yaratıcılığınızı kullanarak, kendi onigirazu sushi’nizi yapabilirsiniz.
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
150 gr pirinç – 210 ml su – 3 yemek kaşığı Kikkoman Sushi Pirinç Lezzetlendiricisi (125ml) – 1 demet ıspanak – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 tatlı kaşığı beyaz susam tohumu
Pirinçleri 3-4 kez yıkayın ve bir süzgeçte süzün. Ardından, suyla birlikte bir tencereye koyun ve pişirmeden önce 20 dakika bekletin. Pişirin, sonra da Kikkoman Seasoning for Sushi Rice ile karıştırarak sushi pirinci hazırlayın.
Ispanakları kaynar suya kök kısmı aşağı gelecek şekilde koyun ve yaklaşık 10 saniye pişirin. Soğuk suya alıp soğutun, iyice sıkarak fazla suyunu alın ve dörde bölün. Kikkoman Soy Sauce, Kikkoman Sesame Oil ve beyaz susamı karıştırın.
Adım 2
½ havuç – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 tatlı kaşığı beyaz susam tohumu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Havuçu ince şeritler halinde doğrayın. Kikkoman Toasted Sesame Oil’i bir tavada ısıtın ve havuç şeritlerini düşük ısıda yumuşayana kadar kavurun. Ardından Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce ve beyaz susam tohumlarını ekleyin.
Adım 3
1 Çin lahanası – 2 tatlı kaşığı tuz – 2 tatlı kaşığı gochujang ezmesi – ½ yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu
Çin lahanasını parçalara ayırın, bir kaseye koyun ve tuzla ovun. 10 dakika bekledikten sonra, suyla iyice yıkayın ve tamamen sıkın. Ardından gochujang ezmesi, Kikkoman Kikkoman Toasted Sesame Oil ve Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning ile karıştırın.
Adım 4
2 dilim vegan peynir (örneğin, hindistancevizi yağı bazlı vegan peynir) – 2 nori yaprağı
Tezgâhınıza bir parça streç film serin. Üzerine nori yaprağını yerleştirip ikiye kesin. Sağdaki yarının üst ve alt bölümlerine yaklaşık 60 gr sushi pirinci koyarak kare bir şekil oluşturun. Peyniri sol üst kısma yerleştirin ve üzerine 2. adımdaki malzemelerin yarısını ekleyin. 1. adımdaki ıspanak karışımının yarısını sağ üst kısma koyduğunuz sushi pirincinin üstüne yerleştirin. 3. adımdaki karışımın yarısını sağ alt kısma koyduğunuz sushi pirincinin üstüne yerleştirin. Nori yaprağını alt soldan başlayarak 3 kez katlayın ve ardından streç filmle düzgünce sarın. İkinci Onigirazu için işlemi tekrarlayın.
Adım 5
1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 2 tatlı kaşığı hardal – 2 tatlı kaşığı soya sütü yoğurdu
Sushi sarıldıktan sonra, onigirazuyu streç filmle hala içinde iken ikiye kesin.
 Daldırma sosu malzemelerini karıştırın ve servis yapın.
Püf noktası
Onigirazunu’zun iç dolgusunu dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz.
Sushi pirincini nasıl pişireceğinizle ilgili daha ayrıntılı talimatlar isterseniz, tarif sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Recept-ID: 1413
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet
























 
			 
			