Mantar ve sebze dolgulu bao ekmekleri
Sebze ve mantar dolgulu leziz, yumuşacık bao ekmekleri. Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu ve Kikkoman Kimchi Çili Sosunda marine edilmiş bu bao tarifi kahvaltı veya acı severler için müthiş bir akşam yemeği!
Hazırlanış
Adım 1
150 gr un – 1 ½ tatlı kaşığı hazır maya – 1 tatlı kaşığı şeker – 100 ml sıcak su
Un, hazır maya ve şekeri bir kâsede birleştirin. İyice karıştırdıktan sonra sıcak su ekleyin. Tekrar karıştırın ve hamuru yoğurun. Üstünü kapatıp ılık bir yerde dinlenmeye alın.
Adım 2
20 gr kurutulmuş şikati mantarı – 100 gr Çin lahanası – 1 havuç – 1 sarı biber – 1 diş sarımsak – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu
Mantarları 15 dakika sıcak suda bekletin. Çin lahanasını doğrayın, havucu rendenin iri dişli kısmıyla rendeleyin ve biberle sarımsağı ince ince doğrayın. Sebzeleri Kikkoman Susam Yağında soteleyin. Sonrasında mantarları ve Kikkoman Soya Sosunu ekleyin. Sürekli karıştırarak sebzeler yumuşayana kadar birkaç dakika kızartın. Soğuması için kenara alın.
Adım 3
1. adımda hazırladığınız hamuru altı eşit parçaya bölün ve her birini yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları daire şeklinde açın. Her yuvarlağın içine 2. adımda hazırladığınız iç harçtan koyun ve bir beze oluşturacak şekilde ağzını kapatın.
Adım 4
2 yemek kaşığı sıvı yağ – 250 ml su
Yağı tavada ısıtın, ekmekleri arkalı önlü hafifçe renk alacak şekilde kızartın. Sonrasında buharda pişirme aparatı kullanarak 5 ila 7 dakika buharda pişirin.
Adım 5
3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu – 1 yemek kaşığı susam – 1 yeşil soğan
Yeşil soğanı ince ince doğrayın. Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu ve Kikkoman Kimchi Çili Sosunu karıştırın. Ekmekleri bu sosla servis edin. Ekmeklerin üzerine susam ve doğradığınız yeşil soğandan serpin.
Püf noktası:
Hamur ve iç harcı önceki gün hazırlanıp buzdolabında bekletilebilir. Ekmekleri hazırlamadan 30 dakika önce oda sıcaklığına gelmeleri için malzemeleri buzolabından çıkarın. Şekil verdikten sonra kızartıp buharda pişirin.
Recept-ID: 1224
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet