Mantar ve sebze dolgulu bao ekmekleri
Mantar ve sebze dolgulu bao ekmekleri

Mantar ve sebze dolgulu bao ekmekleri

toplam süre100 dak.
20 dak.hazırlık süresi
20 dak.pişme süresi
60 dak.dinlenme süresi

Sebze ve mantar dolgulu leziz, yumuşacık bao ekmekleri. Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu ve Kikkoman Kimchi Çili Sosunda marine edilmiş bu bao tarifi kahvaltı veya acı severler için müthiş bir akşam yemeği!

Malzemeler

2 porsiyon
150 gr
un
1 ½ tatlı kaşığı
hazır maya
1 tatlı kaşığı
şeker
100 ml
sıcak su
20 gr
kurutulmuş şikati mantarı
100 gr
Çin lahanası
1 
havuç
1 
sarı biber
1 
diş sarımsak
2 yemek kaşığı
sıvı yağ
250 ml
su
1 yemek kaşığı
susam
1 
yeşil soğan
Besin değerleri (porsiyon başı):1624 kJ / 388 kcal
10,7 grYağ
13,1 grProtein
61 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

150 gr un – 1 ½ tatlı kaşığı hazır maya – 1 tatlı kaşığı şeker – 100 ml sıcak su

Un, hazır maya ve şekeri bir kâsede birleştirin. İyice karıştırdıktan sonra sıcak su ekleyin. Tekrar karıştırın ve hamuru yoğurun. Üstünü kapatıp ılık bir yerde dinlenmeye alın.

Adım 2

20 gr kurutulmuş şikati mantarı – 100 gr Çin lahanası – 1  havuç – 1  sarı biber – 1  diş sarımsak – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Mantarları 15 dakika sıcak suda bekletin. Çin lahanasını doğrayın, havucu rendenin iri dişli kısmıyla rendeleyin ve biberle sarımsağı ince ince doğrayın. Sebzeleri Kikkoman Susam Yağında soteleyin. Sonrasında mantarları ve Kikkoman Soya Sosunu ekleyin. Sürekli karıştırarak sebzeler yumuşayana kadar birkaç dakika kızartın. Soğuması için kenara alın.

Adım 3

1. adımda hazırladığınız hamuru altı eşit parçaya bölün ve her birini yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları daire şeklinde açın. Her yuvarlağın içine 2. adımda hazırladığınız iç harçtan koyun ve bir beze oluşturacak şekilde ağzını kapatın.

Adım 4

2 yemek kaşığı sıvı yağ – 250 ml su

Yağı tavada ısıtın, ekmekleri arkalı önlü hafifçe renk alacak şekilde kızartın. Sonrasında buharda pişirme aparatı kullanarak 5 ila 7 dakika buharda pişirin.

Adım 5

3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu1 yemek kaşığı susam – 1  yeşil soğan

Yeşil soğanı ince ince doğrayın. Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu ve Kikkoman Kimchi Çili Sosunu karıştırın. Ekmekleri bu sosla servis edin. Ekmeklerin üzerine susam ve doğradığınız yeşil soğandan serpin.

Püf noktası:

Hamur ve iç harcı önceki gün hazırlanıp buzdolabında bekletilebilir. Ekmekleri hazırlamadan 30 dakika önce oda sıcaklığına gelmeleri için malzemeleri buzolabından çıkarın. Şekil verdikten sonra kızartıp buharda pişirin.

Recept-ID: 1224

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

150 gr un – 1 ½ tatlı kaşığı hazır maya – 1 tatlı kaşığı şeker – 100 ml sıcak su

Un, hazır maya ve şekeri bir kâsede birleştirin. İyice karıştırdıktan sonra sıcak su ekleyin. Tekrar karıştırın ve hamuru yoğurun. Üstünü kapatıp ılık bir yerde dinlenmeye alın.

20 gr kurutulmuş şikati mantarı – 100 gr Çin lahanası – 1 havuç – 1 sarı biber – 1 diş sarımsak – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Mantarları 15 dakika sıcak suda bekletin. Çin lahanasını doğrayın, havucu rendenin iri dişli kısmıyla rendeleyin ve biberle sarımsağı ince ince doğrayın. Sebzeleri Kikkoman Susam Yağında soteleyin. Sonrasında mantarları ve Kikkoman Soya Sosunu ekleyin. Sürekli karıştırarak sebzeler yumuşayana kadar birkaç dakika kızartın. Soğuması için kenara alın.

1. adımda hazırladığınız hamuru altı eşit parçaya bölün ve her birini yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları daire şeklinde açın. Her yuvarlağın içine 2. adımda hazırladığınız iç harçtan koyun ve bir beze oluşturacak şekilde ağzını kapatın.

2 yemek kaşığı sıvı yağ – 250 ml su

Yağı tavada ısıtın, ekmekleri arkalı önlü hafifçe renk alacak şekilde kızartın. Sonrasında buharda pişirme aparatı kullanarak 5 ila 7 dakika buharda pişirin.

3 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 yemek kaşığı Kikkoman Kimchi Acı Biberli Sosu1 yemek kaşığı susam – 1 yeşil soğan

Yeşil soğanı ince ince doğrayın. Kikkoman Doğal Fermente Soya Sosu ve Kikkoman Kimchi Çili Sosunu karıştırın. Ekmekleri bu sosla servis edin. Ekmeklerin üzerine susam ve doğradığınız yeşil soğandan serpin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.