İstiridye mantarı ve tavuk çorbası
İstiridye mantarı ve tavuk çorbası

İstiridye mantarı ve tavuk çorbası

toplam süre45 dak.
15 dak.hazırlık süresi
30 dak.pişme süresi

Bu zengin, aromatik çorba, tavuk ve istiridye mantarlarını, Kikkoman Soy Sauce, krema ve Hokkaido kabağı ile birleştiriyor. Üstelik kişniş, defne yaprağı ve karabiberle oldukça lezzetli...

Malzemeler

2 porsiyon
700 ml
su
50 ml
beyaz sek şarap
1 
defne yaprağı
1 tatlı kaşığı
kimyon
1 tatlı kaşığı
tane karabiber
350 gr
tavuk göğsü filetosu
2 yemek kaşığı
sebze yağı
1 
soğan (küp küp doğranmış)
1 
diş sarımsak (ezilmiş)
250 gr
Hokkaido kabağı (küp küp doğranmış)
150 gr
istiridye mantarı (küp küp doğranmış)
2 yemek kaşığı
buğday unu (tip 405)
100 ml
krema (en az %30 yağlı)
1 yemek kaşığı
taze maydonoz (doğranmış)
Besin değerleri (porsiyon başı):2305 kJ / 548 kcal
27 grYağ
50,2 grProtein
21 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

700 ml su – 75 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu50 ml beyaz sek şarap – 1  defne yaprağı – 1 tatlı kaşığı kimyon – 1 tatlı kaşığı tane karabiber – 350 gr tavuk göğsü filetosu

Su, Kikkoman Soy Sauce, şarap ve baharatları karıştırın ve bir sos tenceresinde kaynatın. Tavuk filetolarını bir çatal ile birkaç yerinden delin, tencereye ekleyin ve yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Ardından suyunu süzün ve pişirme suyundan 500 ml'ini ayırın.

Adım 2

2 yemek kaşığı sebze yağı – 1  soğan (küp küp doğranmış) – 1  diş sarımsak (ezilmiş) – 250 gr Hokkaido kabağı (küp küp doğranmış) – 150 gr istiridye mantarı (küp küp doğranmış)

Yağı bir tavada ısıtın ve soğanı, sarımsağı, kabağı ve istiridye mantarlarını yaklaşık 3 dakika soteleyin. Ayırdığınız suyu ekleyerek deglaze edin, kaynatın ve yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin.

Adım 3

2 yemek kaşığı buğday unu (tip 405) – 100 ml krema (en az %30 yağlı) – 1 yemek kaşığı taze maydonoz (doğranmış)

Tavuk göğsü filetolarını ince ince doğrayın ve sebzelere ekleyin. Bir kasede kremayı unla karıştırın ve çorbaya ekleyin. Ardından karıştırarak kaynatın. Üzerine taze maydanoz serpiştirerek servis edin.

Püf noktası:

Kızarmış baget ekmeğiyle çok iyi gider! 

Recept-ID: 1385

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

700 ml su – 75 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu50 ml beyaz sek şarap – 1 defne yaprağı – 1 tatlı kaşığı kimyon – 1 tatlı kaşığı tane karabiber – 350 gr tavuk göğsü filetosu

Su, Kikkoman Soy Sauce, şarap ve baharatları karıştırın ve bir sos tenceresinde kaynatın. Tavuk filetolarını bir çatal ile birkaç yerinden delin, tencereye ekleyin ve yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Ardından suyunu süzün ve pişirme suyundan 500 ml'ini ayırın.

2 yemek kaşığı sebze yağı – 1 soğan (küp küp doğranmış) – 1 diş sarımsak (ezilmiş) – 250 gr Hokkaido kabağı (küp küp doğranmış) – 150 gr istiridye mantarı (küp küp doğranmış)

Yağı bir tavada ısıtın ve soğanı, sarımsağı, kabağı ve istiridye mantarlarını yaklaşık 3 dakika soteleyin. Ayırdığınız suyu ekleyerek deglaze edin, kaynatın ve yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin.

2 yemek kaşığı buğday unu (tip 405) – 100 ml krema (en az %30 yağlı) – 1 yemek kaşığı taze maydonoz (doğranmış)

Tavuk göğsü filetolarını ince ince doğrayın ve sebzelere ekleyin. Bir kasede kremayı unla karıştırın ve çorbaya ekleyin. Ardından karıştırarak kaynatın. Üzerine taze maydanoz serpiştirerek servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.