İstiridye mantarı ve tavuk çorbası
Bu zengin, aromatik çorba, tavuk ve istiridye mantarlarını, Kikkoman Soy Sauce, krema ve Hokkaido kabağı ile birleştiriyor. Üstelik kişniş, defne yaprağı ve karabiberle oldukça lezzetli...
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
700 ml su – 75 ml Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 50 ml beyaz sek şarap – 1 defne yaprağı – 1 tatlı kaşığı kimyon – 1 tatlı kaşığı tane karabiber – 350 gr tavuk göğsü filetosu
Su, Kikkoman Soy Sauce, şarap ve baharatları karıştırın ve bir sos tenceresinde kaynatın. Tavuk filetolarını bir çatal ile birkaç yerinden delin, tencereye ekleyin ve yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Ardından suyunu süzün ve pişirme suyundan 500 ml'ini ayırın.
Adım 2
2 yemek kaşığı sebze yağı – 1 soğan (küp küp doğranmış) – 1 diş sarımsak (ezilmiş) – 250 gr Hokkaido kabağı (küp küp doğranmış) – 150 gr istiridye mantarı (küp küp doğranmış)
Yağı bir tavada ısıtın ve soğanı, sarımsağı, kabağı ve istiridye mantarlarını yaklaşık 3 dakika soteleyin. Ayırdığınız suyu ekleyerek deglaze edin, kaynatın ve yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Adım 3
2 yemek kaşığı buğday unu (tip 405) – 100 ml krema (en az %30 yağlı) – 1 yemek kaşığı taze maydonoz (doğranmış)
Tavuk göğsü filetolarını ince ince doğrayın ve sebzelere ekleyin. Bir kasede kremayı unla karıştırın ve çorbaya ekleyin. Ardından karıştırarak kaynatın. Üzerine taze maydanoz serpiştirerek servis edin.
Püf noktası:
Kızarmış baget ekmeğiyle çok iyi gider!
Recept-ID: 1385
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet