Tatlı Soya Soslu, Kızarmış Ahtapot
toplam süre
30 dak.
Besin değerleri (porsiyon başı):
1727 kJ
/
412 kcal
18,8 gr
Yağ
26,1 gr
Protein
30,2 gr
Karbonhidrat
Hazırlanış
Adım 1
Tatlı soya sos için Konbu suyu, Mirin, doğal fermente soya sosu ve şeker bir tencerede kaynatılır. Patates unuyla su karıştırılarak patates unlu su elde edilir. Sos, bu unlu suyla koyulaştırılır.
Adım 2
Frenk soğanı ince halkalara doğranır. Ahtapot temizlenip üst kısmı 7-8 mm kalın halkalara doğranır. Ahtapot kolları, yaklaşık 4cm uzun parçalara doğranır. Ahtapot parçalarının üzerine patates unu serpilir ve 170℃ kızgın yağda kızartılır. Kızarmış ahtapot, tabağa alınır, üzerine tatlı soya sos gezdirilir. Frenk soğanı halkalarıyla süslenir.
Recept-ID: 398
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet