Tatlı Soya Soslu, Kızarmış Ahtapot

toplam süre 30 dak.

Malzemeler

4 porsiyon
0,33 demet
frenk soğanı
600 gr
ahtapot
patates unu
kızartmak için yağ

tatlı soya sos için:

200 ml
Konbu suyu
100 ml
Mirin
2 yemek kaşığı
şeker
10 gr
patates unu
30 ml
su
Besin değerleri (porsiyon başı): 1727 kJ  /  412 kcal
18,8 gr Yağ
26,1 gr Protein
30,2 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Tatlı soya sos için Konbu suyu, Mirin, doğal fermente soya sosu ve şeker bir tencerede kaynatılır. Patates unuyla su karıştırılarak patates unlu su elde edilir. Sos, bu unlu suyla koyulaştırılır.

Adım 2

Frenk soğanı ince halkalara doğranır. Ahtapot temizlenip üst kısmı 7-8 mm kalın halkalara doğranır. Ahtapot kolları, yaklaşık 4cm uzun parçalara doğranır. Ahtapot parçalarının üzerine patates unu serpilir ve  170℃ kızgın yağda kızartılır. Kızarmış ahtapot, tabağa alınır, üzerine tatlı soya sos gezdirilir. Frenk soğanı halkalarıyla süslenir.

Recept-ID: 398

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Tatlı soya sos için Konbu suyu, Mirin, doğal fermente soya sosu ve şeker bir tencerede kaynatılır. Patates unuyla su karıştırılarak patates unlu su elde edilir. Sos, bu unlu suyla koyulaştırılır.

Frenk soğanı ince halkalara doğranır. Ahtapot temizlenip üst kısmı 7-8 mm kalın halkalara doğranır. Ahtapot kolları, yaklaşık 4cm uzun parçalara doğranır. Ahtapot parçalarının üzerine patates unu serpilir ve  170℃ kızgın yağda kızartılır. Kızarmış ahtapot, tabağa alınır, üzerine tatlı soya sos gezdirilir. Frenk soğanı halkalarıyla süslenir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.