Teriyakili Ördek Rameni

toplam süre 30 dak.
10 dak. hazırlık süresi
20 dak. pişme süresi

Ördek göğsü ve teriyaki sosu ile hazırlanan bu Asya usulü ramen yemeği, sofistike olmasına rağmen oldukça çabuk ve kolay bir hazırlanışa sahip.

Malzemeler

2 porsiyon
250 gr
ördek göğsü filetosu
1 
küçük parça zencefil (1 cm civarı)
1 yemek kaşığı
1 ½ yemek kaşığı
200 gr
taze fasulye
100 gr
ramen eriştesi (alternatif olarak yassı spagetti)
3 ½ yemek kaşığı
540 ml
su
80 gr
yonca filizi
Besin değerleri (porsiyon başı): 2292 kJ  /  548 kcal
28,2 gr Yağ
31,9 gr Protein
39,9 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Dilimlediğiniz zencefil ile beraber kızgın susam yağında ördek göğsünün her iki tarafını da 3-5 dakika kızartın. Yağdan aldığınız filetolara bir fırça yardımıyla teriyaki marinesini sürün ve önceden 200°C’ye ısıttığınız fırında 15-20 dakika boyunca pişirin.

Adım 2

Fasulyeleri kaynayan suda 10 dakika kadar haşlayın. Ramen eriştesini paketteki talimatlara uyarak pişirin.

Adım 3

Ramen çorbası için 540 ml suyu kaynatın ve Kikkoman Ramen Çorbası Konsantresini ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız çorbayı iki ayrı kâseye aktarın.

Adım 4

Ramen eriştesini kaselere ekleyin. Ördek göğsünü şeritler halinde kesin, fasulye ve yonca filizi ile beraber çorbaya ilave edin. Rameniniz servise hazır. Afiyet olsun.

Püf noktası

Ördek yerine tofu kullanarak tarifi vejetaryen hale getirebilirsiniz.

Recept-ID: 1105

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Dilimlediğiniz zencefil ile beraber kızgın susam yağında ördek göğsünün her iki tarafını da 3-5 dakika kızartın. Yağdan aldığınız filetolara bir fırça yardımıyla teriyaki marinesini sürün ve önceden 200°C’ye ısıttığınız fırında 15-20 dakika boyunca pişirin.

Fasulyeleri kaynayan suda 10 dakika kadar haşlayın. Ramen eriştesini paketteki talimatlara uyarak pişirin.

Ramen çorbası için 540 ml suyu kaynatın ve Kikkoman Ramen Çorbası Konsantresini ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız çorbayı iki ayrı kâseye aktarın.

Ramen eriştesini kaselere ekleyin. Ördek göğsünü şeritler halinde kesin, fasulye ve yonca filizi ile beraber çorbaya ilave edin. Rameniniz servise hazır. Afiyet olsun.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.