

Ballı Mahmudiye
Malzemeler
Hazırlanış
Adım 1
Klasik dönem Osmanlı yemeği olan Ballı Mahmudiye’nin hazırlık aşaması için tavuk but ve göğüsleri kuşbaşı doğrayın.
Adım 2
Kaynar suda 10 dakika haşlayın, suyunu süzün. Geniş bir tavayı orta ateşe getirin. Tereyağı tavaya koyun, ardından haşlamış olduğunuz tavukları ekleyin, 5 dakika boyunca tereyağı yakmadan hepsini pişirin.
Adım 3
İnce doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar karamelize olana kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirmeye devam edin.
Adım 4
Bu esnada Kikkoman Tamari Glutensiz Soya Sosunu ve karabiberi ekleyin. Suda bekletilen bademlerin kabuklarını çıkartın ve tavaya ekleyin, 5 dakika daha kavurun.
Adım 5
Kuru üzüm, kuru kayısı ve tarçını ilave edin. 1 adet limonun suyunu sıkıp ekleyin ve limon suyunun çekilmesini bekleyin.
Adım 6
Bal ekleyin ocağınızın altını kapatın. Yemeğiniz servise hazırdır. Afiyet olsun.
Recept-ID: 847
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet