Pırasa, pastırma ve soya soslu Quiche Lorraine
Pırasa, pastırma ve soya soslu Quiche Lorraine

Pırasa, pastırma ve soya soslu Quiche Lorraine

3,3 3 oy
toplam süre 50 dak.
15 dak. hazırlık süresi
35 dak. pişme süresi

Bir Fransız klasiği, modern bir dokunuşla karşınızda! Pırasa, füme pastırma ve kekik; yumurta, krema ve Kikkoman Soy Sauce ile buluşarak zengin lezzetle bir tarta dönüşüyor. İster sıcakken keyfini çıkarın ister soğuk olarak.

Malzemeler

6 porsiyon

Soslar için:

2 
ince pırasa
125 gr
küp küp doğranmış domuz pastırma

Hamur için:

75 gr
soğuk tereyağı
150 gr
sade un
Kalıbı yağlamak için tereyağı

Alternatif olarak:

Hazır quiche veya tart hamurları

İç harcı ve üzerine sürmek için:

4 
yumurta
200 gr
krema
150 gr
rendelenmiş peynir
 ¾ tatlı kaşığı
kuru kekik
Taze çekilmiş karabiber
Rendelenmiş muskat
2 yemek kaşığı
susam
Besin değerleri (porsiyon başı):2.125 kJ / 512 kcal
36,9 grYağ
22,2 grProtein
22,4 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

2  ince pırasa – 125 gr küp küp doğranmış domuz pastırma – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Pırasaları halka halka dilimleyin. Domuz pastırmayı yapışmaz bir tavada kızartın. Pırasayı ekleyin ve yaklaşık 10 dakika soteleyin. Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın.

Adım 2

75 gr soğuk tereyağı – 150 gr sade un – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – Kalıbı yağlamak için tereyağı (Alternatif olarak: Hazır quiche veya tart hamurları)

Fırını 180°C'ye ısıtın ve bir quiche veya tart kalıbını (Yaklaşık 30 cm) yağlayın. Hamur için, tüm malzemeleri yaklaşık 4 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırarak pürüzsüz bir hamur oluşturun. Streç film arasında, pişirme kalıbından biraz daha büyük bir daire şeklinde açın. Ardından kalıbı hamurla kaplayın ve tabanını bir çatalla birkaç kez delin.

Adım 3

4  yumurta – 200 gr krema – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu150 gr rendelenmiş peynir –  ¾ tatlı kaşığı kuru kekik – Taze çekilmiş karabiber – Rendelenmiş muskat

İç harcı için, yumurtaları krema ve Kikkoman Soy Sauce ile çırpın. Peynir ve kekiği ekleyip karıştırın. Karabiber ve muskatla tatlandırın. Pırasa ve pastırma karışımını hamurun üzerine yayın, yumurta karışımını üzerine dökün ve önceden ısıtılmış fırında altın kahverengine dönene kadar 25-35 dakika pişirin.

Adım 4

2 yemek kaşığı susam – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Susamları, yapışmaz küçük bir tavada altın kahverengine dönene kadar kavurun. Kikkoman Susam Yağı ve Kikkoman Soy Sauce'u ekleyip karıştırın. Quiche'i dilimlere kesin, susam yağı karışımını gezdirin ve servis yapın.

Püf noktası:

Zamanınız kısıtlıysa, süpermarketlerin dondurulmuş ürün bölümünden hazır tart veya quiche hamuru kullanabilirsiniz.

Quiche ayrıca pırasa yerine brokoli, renkli biberler, bezelye veya edamame ile de harika bir lezzete sahiptir.

Domuz pastırma yerine lezzetli bir alternatif olarak füme somon da kullanabilirsiniz.

Ekstra çıtırlık için, quiche'in üzerine ayçiçeği veya kenevir tohumu ekleyebilirsiniz.

Recept-ID: 1500

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

2 ince pırasa – 125 gr küp küp doğranmış domuz pastırma – 2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Pırasaları halka halka dilimleyin. Domuz pastırmayı yapışmaz bir tavada kızartın. Pırasayı ekleyin ve yaklaşık 10 dakika soteleyin. Kikkoman Soy Sauce ile tatlandırın.

75 gr soğuk tereyağı – 150 gr sade un – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – Kalıbı yağlamak için tereyağı (Alternatif olarak: Hazır quiche veya tart hamurları)

Fırını 180°C'ye ısıtın ve bir quiche veya tart kalıbını (Yaklaşık 30 cm) yağlayın. Hamur için, tüm malzemeleri yaklaşık 4 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırarak pürüzsüz bir hamur oluşturun. Streç film arasında, pişirme kalıbından biraz daha büyük bir daire şeklinde açın. Ardından kalıbı hamurla kaplayın ve tabanını bir çatalla birkaç kez delin.

4 yumurta – 200 gr krema – 4 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu150 gr rendelenmiş peynir – ¾ tatlı kaşığı kuru kekik – Taze çekilmiş karabiber – Rendelenmiş muskat

İç harcı için, yumurtaları krema ve Kikkoman Soy Sauce ile çırpın. Peynir ve kekiği ekleyip karıştırın. Karabiber ve muskatla tatlandırın. Pırasa ve pastırma karışımını hamurun üzerine yayın, yumurta karışımını üzerine dökün ve önceden ısıtılmış fırında altın kahverengine dönene kadar 25-35 dakika pişirin.

2 yemek kaşığı susam – 2 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı2 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu

Susamları, yapışmaz küçük bir tavada altın kahverengine dönene kadar kavurun. Kikkoman Susam Yağı ve Kikkoman Soy Sauce'u ekleyip karıştırın. Quiche'i dilimlere kesin, susam yağı karışımını gezdirin ve servis yapın.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.