

Chanko-nabe – Japon usülü sumo güveç
Eskiden sumo güreşçilerinin güç ve dayanıklılık kazanmak için tükettiği bu doyurucu güveç; tofu köfteleri, taze sebzeler ve noodle ile hazırlanır. Kikkoman Ramen Soup Base ve Kikkoman Sesame Oil ile tatlandırılır, yanında soslarla servis edilir.
Malzemeler
Çorba:
Sebzeler:
Köfteler:
Soslar:
Hazırlanış
Adım 1

800 ml su – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ramen Çorba Konsantresi – 2 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı – 1 diş ince dilimlenmiş sarımsak
Tencereye suyu, Kikkoman Ramen Soup Base’i, Kikkoman Sesame Oil’i ve dilimlenmiş sarımsağı ekleyin.
Adım 2

400 gr Çin lahanası (yaklaşık ½ baş) – 1 adet pırasa – 200 gr daikon turpu – 150 gr havuç – 150 gr mantar (örneğin shiitake veya enoki) – 200 gr tofu
Lahanayı lokmalık parçalara kesin. Pırasayı verev doğrayın. Daikon turpu ve havucu soyup sebze soyacağıyla ince şeritler halinde kesin. Mantarların saplarını çıkarın, gerekiyorsa ayırın. Tofu’yu 8 eşit parçaya bölün.
Adım 3

400 gr kıyma (isteğe bağlı türde) – 100 gr tofu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu – 1 tatlı kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu – 2 tatlı kaşığı rende zencefil – 3 adet ince doğranmış taze soğan – 2 yemek kaşığı mısır nişastası – Bir tutam karabiber
Kıymayı, ufalanmış tofu’yu, ince doğranmış taze soğanı, rendelenmiş zencefili, mısır nişastasını, Kikkoman Soy Sauce’u, Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning’i ve karabiberi bir kapta karıştırın. İyice yoğurun ve lokmalık toplar haline getirip bir tepsiye dizin.
Adım 4

200 gr haşlanmış udon noodle
İlk adımdaki et suyunu kaynamaya bırakın. 3. adımdaki köfteleri ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Ardından 2. adımdaki sebzeleri ve tofu’yu ilave edin, tüm malzemeler yumuşayana kadar kısık ateşte nazikçe kaynatın. Geleneksel hot pot yemeklerinde, kalan aromatik et suyundan faydalanmak için noodle genellikle en son eklenir. Köftelerin ve sebzelerin büyük kısmı yendikten sonra udon noodle’ı tencereye alın, birkaç dakika et suyunda ısıtın ve yemeği son aşama olarak servis edin.
Adım 5

4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu – 1 adet ince doğranmış taze soğan – 4 yemek kaşığı Kikkoman Susam Sosu – Bir tutam pembe biber
Küçük bir kasede Kikkoman Ponzu Yuzu’yu ince doğranmış taze soğanla karıştırın. Başka bir kâsede Kikkoman Sesame Sauce’u pembe biberle karıştırın. Güveci bu iki sostan biriyle birlikte servis edin.
Püf noktası
Kikkoman Ramen Soup Base yoksa yerine şu karışımı hazırlayabilirsiniz:
• 2 yemek kaşığı Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
• 3 yemek kaşığı Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tavuk bulyon
Recept-ID: 1625
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet























