Chanko-nabe – Japon usülü sumo güveç
Chanko-nabe – Japon usülü sumo güveç

Chanko-nabe – Japon usülü sumo güveç

toplam süre 45 dak.
30 dak. hazırlık süresi
15 dak. pişme süresi

Eskiden sumo güreşçilerinin güç ve dayanıklılık kazanmak için tükettiği bu doyurucu güveç; tofu köfteleri, taze sebzeler ve noodle ile hazırlanır. Kikkoman Ramen Soup Base ve Kikkoman Sesame Oil ile tatlandırılır, yanında soslarla servis edilir.

Malzemeler

4 porsiyon

Çorba:

800 ml
su
1 
diş ince dilimlenmiş sarımsak

Sebzeler:

400 gr
iri doğranmış Çin lahanası (yaklaşık ½ baş)
1 
adet verev doğranmış pırasa
200 gr
daikon turpu (İnce şeritler halinde doğranmış)
150 gr
havuç (İnce şeritler halinde doğranmış)
150 gr
sapları alınmış mantar (örneğin shiitake veya enoki)
200 gr
tofu (8 parçaya kesilmiş)
200 gr
haşlanmış udon noodle

Köfteler:

400 gr
kıyma (isteğe bağlı türde)
100 gr
ufalanmış tofu
2 tatlı kaşığı
rende zencefil
3 
adet ince doğranmış taze soğan
2 yemek kaşığı
mısır nişastası
Bir tutam karabiber

Soslar:

4 yemek kaşığı
1 
adet ince doğranmış taze soğan
4 yemek kaşığı
Bir tutam pembe biber
Besin değerleri (porsiyon başı):2.594 kJ / 596 kcal
34,8 grYağ
34,1 grProtein
41,7 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

800 ml su – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ramen Çorba Konsantresi2 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1  diş ince dilimlenmiş sarımsak

Tencereye suyu, Kikkoman Ramen Soup Base’i, Kikkoman Sesame Oil’i ve dilimlenmiş sarımsağı ekleyin.

Adım 2

400 gr Çin lahanası (yaklaşık ½ baş) – 1  adet pırasa – 200 gr daikon turpu – 150 gr havuç – 150 gr mantar (örneğin shiitake veya enoki) – 200 gr tofu

Lahanayı lokmalık parçalara kesin. Pırasayı verev doğrayın. Daikon turpu ve havucu soyup sebze soyacağıyla ince şeritler halinde kesin. Mantarların saplarını çıkarın, gerekiyorsa ayırın. Tofu’yu 8 eşit parçaya bölün.

Adım 3

400 gr kıyma (isteğe bağlı türde) – 100 gr tofu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu2 tatlı kaşığı rende zencefil – 3  adet ince doğranmış taze soğan – 2 yemek kaşığı mısır nişastası – Bir tutam karabiber

Kıymayı, ufalanmış tofu’yu, ince doğranmış taze soğanı, rendelenmiş zencefili, mısır nişastasını, Kikkoman Soy Sauce’u, Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning’i ve karabiberi bir kapta karıştırın. İyice yoğurun ve lokmalık toplar haline getirip bir tepsiye dizin.

Adım 4

200 gr haşlanmış udon noodle

İlk adımdaki et suyunu kaynamaya bırakın. 3. adımdaki köfteleri ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Ardından 2. adımdaki sebzeleri ve tofu’yu ilave edin, tüm malzemeler yumuşayana kadar kısık ateşte nazikçe kaynatın. Geleneksel hot pot yemeklerinde, kalan aromatik et suyundan faydalanmak için noodle genellikle en son eklenir. Köftelerin ve sebzelerin büyük kısmı yendikten sonra udon noodle’ı tencereye alın, birkaç dakika et suyunda ısıtın ve yemeği son aşama olarak servis edin.

Adım 5

4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu1  adet ince doğranmış taze soğan – 4 yemek kaşığı Kikkoman Susam Sosu – Bir tutam pembe biber

Küçük bir kasede Kikkoman Ponzu Yuzu’yu ince doğranmış taze soğanla karıştırın. Başka bir kâsede Kikkoman Sesame Sauce’u pembe biberle karıştırın. Güveci bu iki sostan biriyle birlikte servis edin.

Püf noktası

Kikkoman Ramen Soup Base yoksa yerine şu karışımı hazırlayabilirsiniz:

• 2 yemek kaşığı Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
• 3 yemek kaşığı Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tavuk bulyon

Recept-ID: 1625

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

800 ml su – 4 yemek kaşığı Kikkoman Ramen Çorba Konsantresi2 tatlı kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Susam Yağı1 diş ince dilimlenmiş sarımsak

Tencereye suyu, Kikkoman Ramen Soup Base’i, Kikkoman Sesame Oil’i ve dilimlenmiş sarımsağı ekleyin.

400 gr Çin lahanası (yaklaşık ½ baş) – 1 adet pırasa – 200 gr daikon turpu – 150 gr havuç – 150 gr mantar (örneğin shiitake veya enoki) – 200 gr tofu

Lahanayı lokmalık parçalara kesin. Pırasayı verev doğrayın. Daikon turpu ve havucu soyup sebze soyacağıyla ince şeritler halinde kesin. Mantarların saplarını çıkarın, gerekiyorsa ayırın. Tofu’yu 8 eşit parçaya bölün.

400 gr kıyma (isteğe bağlı türde) – 100 gr tofu – 1 yemek kaşığı Kikkoman Doğal Olarak Fermente Soya Sosu1 tatlı kaşığı Kikkoman Mirin Tarzı Tatlı Pişirme Sosu2 tatlı kaşığı rende zencefil – 3 adet ince doğranmış taze soğan – 2 yemek kaşığı mısır nişastası – Bir tutam karabiber

Kıymayı, ufalanmış tofu’yu, ince doğranmış taze soğanı, rendelenmiş zencefili, mısır nişastasını, Kikkoman Soy Sauce’u, Kikkoman Mirin-Style Sweet Cooking Seasoning’i ve karabiberi bir kapta karıştırın. İyice yoğurun ve lokmalık toplar haline getirip bir tepsiye dizin.

200 gr haşlanmış udon noodle

İlk adımdaki et suyunu kaynamaya bırakın. 3. adımdaki köfteleri ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Ardından 2. adımdaki sebzeleri ve tofu’yu ilave edin, tüm malzemeler yumuşayana kadar kısık ateşte nazikçe kaynatın. Geleneksel hot pot yemeklerinde, kalan aromatik et suyundan faydalanmak için noodle genellikle en son eklenir. Köftelerin ve sebzelerin büyük kısmı yendikten sonra udon noodle’ı tencereye alın, birkaç dakika et suyunda ısıtın ve yemeği son aşama olarak servis edin.

4 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Yuzu Soya Sosu1 adet ince doğranmış taze soğan – 4 yemek kaşığı Kikkoman Susam Sosu – Bir tutam pembe biber

Küçük bir kasede Kikkoman Ponzu Yuzu’yu ince doğranmış taze soğanla karıştırın. Başka bir kâsede Kikkoman Sesame Sauce’u pembe biberle karıştırın. Güveci bu iki sostan biriyle birlikte servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar

Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.