Teriyaki Tatlı Patatesli, Siyah Fasulyeli ve Avokadolu Burrito Bowl

toplam süre 55 dak.
15 dak. hazırlık süresi
40 dak. pişme süresi

Malzemeler

4 porsiyon
3 
orta boy tatlı patates, soyulmuş ve 2 cm kalınlığında doğranmış
4 yemek kaşığı
3 yemek kaşığı
fındık yağı
300 gr
kahverengi pirinç
1 
soğan, ince doğranmış
2 
diş sarımsak, ezilmiş
1 yemek kaşığı
chipotle (kurutulmuş acı/jalapen biber) ezmesi
400 gr
siyah fasulye (konserve), süzülmüş ve durulanmış
2 
kırmızı biber, ayıklanmış ve dilimlenmiş
2 
avokado, soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış ve dilimlenmiş
Sunum için yeşil limon dilimleri
2 
taze soğan, ince kesilmiş, servise hazırlamak için
Besin değerleri (porsiyon başı): 720 kJ  /  172 kcal
25,9 gr Yağ
15,5 gr Protein
108,7 gr Karbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Fırın önceden 220°C'ye ısıtılır/fanlı fırın 200°C/gaz fırın ayarı 7. Büyük bir fırın tepsisi fırın kâğıdıyla kaplanır, tatlı patatesler üzerine yerleştirilir ve 3 çorba kaşığı Teriyaki Marine ve 1 çorba kaşığı yağla karıştırılır. Altın kahverengi olup pişene kadar 35-40 dakika fırında pişirilir.

Adım 2

Bu sırada pirinç talimatlara göre pişirilir, sonra süzülür ve bir kenara alınır.

Adım 3

Fasulyelerin hazırlanması için, orta boy bir tavada 1 çorba kaşığı yağ ısıtılır ve soğan yumuşayana kadar 5 dakika pişirilir. Sarımsak ve chipotle ezmesi eklenip 2 dakika daha pişirilir. Fasulyeler ve kalan 1 çorba kaşığı Teriyaki Marine, az miktar su ilave edilip 5 dakika daha pişirilir.

Adım 4

Yağın geri kalanı bir tavada ısıtılır, biber dilimleri kızarana ve yumuşayana kadar 6-8 dakika daha kavrulur.

Adım 5

Servis için, pilav 4 kaseye paylaştırılır ve üzerine tatlı patates, fasulye, kırmızı biber ve avokado dilimleri yerleştirilir. Yeşil limon dilimleri ve doğranmış taze soğan ile servis edilir.

Recept-ID: 291

PDF formatında tarif

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Fırın önceden 220°C'ye ısıtılır/fanlı fırın 200°C/gaz fırın ayarı 7. Büyük bir fırın tepsisi fırın kâğıdıyla kaplanır, tatlı patatesler üzerine yerleştirilir ve 3 çorba kaşığı Teriyaki Marine ve 1 çorba kaşığı yağla karıştırılır. Altın kahverengi olup pişene kadar 35-40 dakika fırında pişirilir.

Bu sırada pirinç talimatlara göre pişirilir, sonra süzülür ve bir kenara alınır.

Fasulyelerin hazırlanması için, orta boy bir tavada 1 çorba kaşığı yağ ısıtılır ve soğan yumuşayana kadar 5 dakika pişirilir. Sarımsak ve chipotle ezmesi eklenip 2 dakika daha pişirilir. Fasulyeler ve kalan 1 çorba kaşığı Teriyaki Marine, az miktar su ilave edilip 5 dakika daha pişirilir.

Yağın geri kalanı bir tavada ısıtılır, biber dilimleri kızarana ve yumuşayana kadar 6-8 dakika daha kavrulur.

Servis için, pilav 4 kaseye paylaştırılır ve üzerine tatlı patates, fasulye, kırmızı biber ve avokado dilimleri yerleştirilir. Yeşil limon dilimleri ve doğranmış taze soğan ile servis edilir.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Lezzeti kaçırma!

Kaydol ve düzenli olarak yeni lezzetler keşfet!
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.