Tayland usulü, yeşil körili tavuk sote
Tayland usulü, yeşil körili tavuk sote

Tayland usulü, yeşil körili tavuk sote

toplam süre60 dak.
15 dak.hazırlık süresi
30 dak.marine süresi
15 dak.pişme süresi

Bu canlı yeşil köri soteyle Tayland'ın sokak lezzetlerini evinize getirin! Leziz kokulu kaffir yeşil limon ve limon otu, patlıcan, kabak ve hindistancevizi sosu ile buluşuyor; damakları şenlendiren bir lezzet yaratıyor.

Malzemeler

2 porsiyon

Marine edilmiş tavuk:

300 gr
tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı
yeşil köri ezmesi
adet yeşil limonun suyu ve kabuk rendesi
 ½ tatlı kaşığı
esmer şeker

Sebzeler:

1 
soğan
150 gr
patlıcan
200 gr
kabak
100 gr
mantar
2 
kaffir yeşil limon yaprağı (tercihe göre - dondurulmuş ya da taze)
1 yemek kaşığı
limon otu (doğranmış ya da toz halinde)
 ½ demet
Tayland fesleğeni
100 ml
Hindistan cevizi yağı
Pişirmek için yağ (örneğin, kanola yağı)
 ½ demet
taze kişniş
Besin değerleri (porsiyon başı):2093 kJ / 500 kcal
26 grYağ
44 grProtein
22 grKarbonhidrat

Hazırlanış

Adım 1

Tavukları küp küp kesin. Bir kasede Kikkoman Soy Sauce, köri ezmesi, limon suyu, rendesi ve esmer şeker karıştırın. Tavukları marine sosuyla iyice kaplayın. En az 30 dakika bekletin.

Adım 2

Soğanı ince şeritler halinde kesin. Patlıcanı ve kabağı küp küp doğrayın, mantarları dörde kesin. Yeşillikleri doğrayın.

Adım 3

Tavada biraz sıvı yağ ısıtın. Soğanı ekleyip 1 dakika soteleyin. Ardından tavukları ekleyin, altın rengi alana kadar kızartın ve tavadan çıkarın.

Adım 4

Aynı tavada mantarları ekleyip kahverengi olana kadar kızartın. Kabak ve patlıcanı ekleyip yaklaşık 2 dakika soteleyin. Tavuk, Tayland fesleğeni, kaffir yeşil limon yaprakları ve limon otunu ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin. Son olarak Kikkoman Soy Sauce ve Hindistan cevizi sütünü ekleyip sıvı hafif buharlaşana kadar karıştırarak pişirin.

Adım 5

Doğranmış kişnişle süsleyerek servis edin.

Püf noktası:

Bu yemek, tercihe bağlı olarak pilavla da tercih edilebilir.

Recept-ID: 1392

PDF formatında tarif

PDF indir

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi Nasıl Buldun?

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

Tavukları küp küp kesin. Bir kasede Kikkoman Soy Sauce, köri ezmesi, limon suyu, rendesi ve esmer şeker karıştırın. Tavukları marine sosuyla iyice kaplayın. En az 30 dakika bekletin.

Soğanı ince şeritler halinde kesin. Patlıcanı ve kabağı küp küp doğrayın, mantarları dörde kesin. Yeşillikleri doğrayın.

Tavada biraz sıvı yağ ısıtın. Soğanı ekleyip 1 dakika soteleyin. Ardından tavukları ekleyin, altın rengi alana kadar kızartın ve tavadan çıkarın.

Aynı tavada mantarları ekleyip kahverengi olana kadar kızartın. Kabak ve patlıcanı ekleyip yaklaşık 2 dakika soteleyin. Tavuk, Tayland fesleğeni, kaffir yeşil limon yaprakları ve limon otunu ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin. Son olarak Kikkoman Soy Sauce ve Hindistan cevizi sütünü ekleyip sıvı hafif buharlaşana kadar karıştırarak pişirin.

Doğranmış kişnişle süsleyerek servis edin.

Tarifi Nasıl Buldun?

Geri bildirimin için teşekkürler!

Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!

01
02
03
04
05

Hiçbir şeyi kaçırma!

Heyecan verici bilgiler, lezzetli tarifler ve eğlenceli yarışmalar
Hata: Gerekli bilgilerin hepsi girilmemiştir.

Teklifler ve ürün bilgileri hakkındaki son gelişmelerden e-posta üzerinden bilgilendirilmek istiyorum. İstediğin zaman ücretsiz olarak üyelikten çık.