Tayland usulü, yeşil körili tavuk sote
Bu canlı yeşil köri soteyle Tayland'ın sokak lezzetlerini evinize getirin! Leziz kokulu kaffir yeşil limon ve limon otu, patlıcan, kabak ve hindistancevizi sosu ile buluşuyor; damakları şenlendiren bir lezzet yaratıyor.
Malzemeler
Marine edilmiş tavuk:
Sebzeler:
Hazırlanış
Adım 1
Tavukları küp küp kesin. Bir kasede Kikkoman Soy Sauce, köri ezmesi, limon suyu, rendesi ve esmer şeker karıştırın. Tavukları marine sosuyla iyice kaplayın. En az 30 dakika bekletin.
Adım 2
Soğanı ince şeritler halinde kesin. Patlıcanı ve kabağı küp küp doğrayın, mantarları dörde kesin. Yeşillikleri doğrayın.
Adım 3
Tavada biraz sıvı yağ ısıtın. Soğanı ekleyip 1 dakika soteleyin. Ardından tavukları ekleyin, altın rengi alana kadar kızartın ve tavadan çıkarın.
Adım 4
Aynı tavada mantarları ekleyip kahverengi olana kadar kızartın. Kabak ve patlıcanı ekleyip yaklaşık 2 dakika soteleyin. Tavuk, Tayland fesleğeni, kaffir yeşil limon yaprakları ve limon otunu ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin. Son olarak Kikkoman Soy Sauce ve Hindistan cevizi sütünü ekleyip sıvı hafif buharlaşana kadar karıştırarak pişirin.
Adım 5
Doğranmış kişnişle süsleyerek servis edin.
Püf noktası:
Bu yemek, tercihe bağlı olarak pilavla da tercih edilebilir.
Recept-ID: 1392
PDF formatında tarif
PDF indirGeri bildirimin için teşekkürler!
Tarifi Nasıl Buldun?
Tarifi oylayın: ne kadar çok yıldız, o kadar iyi!
Daha fazlasını keşfet